تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همه خوبى‏ها و بدى‏ها در مقابل توست و هرگز خوبى و بدى واقعى را جز در آخرت نمى‏بينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833225323




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادب جهان - چرا ميراث كارور هر روز اهميت بيشتري پيدا مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: ادب جهان - چرا ميراث كارور هر روز اهميت بيشتري پيدا مي‌كند
ادب جهان - چرا ميراث كارور هر روز اهميت بيشتري پيدا مي‌كند

كاسيا بادي/ مهسا پاكزاد:20 سال پيش بود كه ريموند كارور در حالي كه تنها 50 سال داشت، بر اثر بيماري سرطان درگذشت. هر چند كارور در سال‌هاي پاياني عمرش با توجه گرم رسانه‌ها و نهادهاي ادبي روبه‌رو شد، اما كمتر كسي تصور مي‌كرد كه كارور در تاريخ ادبيات قرن بيستم آمريكا از چنين جايگاه مستحكمي برخوردار شود.

امروز مي‌توان تاثير و نفوذ كارور را بر نويسندگان مختلف و متفاوتي چون جي مك‌اينرني، هاروكي موراكامي و ال كندي شناسايي كرد. انجمن بين‌المللي ريموند كارور در سال 2005 تاسيس شد و نخستين شماره مجله اينترنتي ريموند كارور ريويو نيز اواخر همان سال منتشر شد.
اما به همين ميزان كه علاقه و توجه نسبت به كارور داستان‌نويس افزايش يافته است، كنجكاوي نسبت به داستان زندگي كارور نيز بيشتر شده است. مانند بسياري ديگر از نويسندگان و هنرمنداني كه جوان از دنيا رفته‌اند، كارور نيز به يك اسطوره بدل شده است و به همين‌خاطر هركس در پي ارائه تصويري خاص و «اصيل» از او است.
اما خود كارور نيز در اين فرآيند مشاركت مي‌كند؛ به ويژه از طريق داستان. بارها گفته شده، دو زندگي مختلف او: دوره اول زندگي‌اش كه آن را «ريموند بد» مي‌ناميد الكل، مشكلات مالي و زناشويي وجه مشخصه اصلي آن بود. زندگي دوم و عاري از الكل كارور البته تنها 10 سال طول مي‌كشد، اما براي او يك رابطه‌ عاطفي تازه و شهرت ادبي به همراه مي‌آورد.
كارور خود در آخرين ماه‌هاي زندگي‌اش، شواهدي از هر دو زندگي‌اش را در كتابي به نام سرزمين كارور مستند كرده است. كارور به همراه همسر دومش تس گالاگر و نيز باب آدلمن عكاس روي اين كتاب كار كرد. در اين كتاب قطعاتي از اشعار و داستان‌هاي كارور در كنار «منابع مصورشان» ــ فرد يا مكان ــ قرار گرفته‌اند.
شناسايي منابع در خيل عظيم خاطرات و زندگينامه‌هايي كه در پي مرگ كارور منتشر شدند نيز از اهميتي محوري برخوردار است. براي مثال در سال 1993 «زندگينامه مركب» كارور منتشر شد كه در آن 40 نويسنده مسلح به خيل عظيم اسناد و مدارك، داستان دو زندگي او را روايت مي‌كنند؛ زندگي نخست كه بر اثر فقر و الكل نابود شد و زندگي دوم كه به يمن عشق و شهرت ادبي نجات پيدا كرد.
تس گالاگر نيز طي اين مدت مقالات، اشعار و داستان‌هاي متعددي درباره رابطه‌اش با كارور نگاشته است و در سال 2006 نيز مارين برك همسر اول كارور، برداشت خود را از «زندگي اول كارور» منتشر كرد. هر دو زن در آثار خود بر عناصر واقعي ملموس و نيز نقش خود در زندگي كارور تاكيد مي‌كنند.
كارور همچنين به عنوان يك كاراكتر ادبي نيز تاكنون لااقل در دو رمان ظاهر شده است: ماه‌عسلي‌ها اثر چاك كيندر كه اثري درباره الكل، خيانت و جاه‌طلبي ادبي در كاليفرنياي دهه 70 است و آن زندگي ديگر اثر مارك مكسول كه آخرين روزهاي زندگي كارور و داستان خيالي دوستي او با ريچارد نيكسون طي اين دوره را روايت مي‌كند.
اما در ميان اين همه اسطوره‌سازي و افسانه‌پردازي، دليل اصلي شهرت كارور، يعني آثار ادبي‌اش، گاه به فراموشي سپرده مي‌شود.
ريچارد فورد و توبياس وولف هر دو در پاسخ به سوالي در مورد رابطه زندگي و آثار ادبي كارور، از اين شكايت مي‌كنند كه اين امر اغلب موجب خفيف‌انگاري مهارت‌ها و بداعت‌هاي ادبي كارور مي‌شود و او را به مثابه كسي نشان مي‌دهد كه زندگي وحشتناكي را پشت سر گذاشته كه درباره‌اش مي‌نويسد.
اما هيچ‌كس به اندازه تس گالاگر براي ارائه تصويري از كارور به مثابه يك هنرمند بزرگ، تلاش نكرده است.
تا اين تاريخ او دو مجموعه شعر و همچنين مجموعه‌اي از نوشته‌هاي پراكنده و چند داستان منتشرنشده از كارور را به صورت كتاب تدوين و منتشر كرده است. او همچنين با رابرت آلتمن در اقتباس از 9 داستان كوتاه كارور در قالب فيلم راه‌هاي ميانبر همكاري كرده است.
به تازگي نيز گالاگر در تلاش براي چاپ مجموعه‌اي داستاني از كارور است كه متشكل از نسخه‌هاي اوليه و بسيار بلندتر 17 داستاني هستند كه در مجموعه وقتي از عشق حرف مي‌زنيم، از چي حرف مي‌زنيم منتشر شد و در سال 1981 براي كارور شهرت و اعتبار ادبي به همراه آورد و ميني‌ماليسم را رواج داد.
نتايج تحقيق پژوهشگراني كه به آرشيوهاي گوردون ليش، ويراستار كارور، دسترسي داشته‌اند از دخالت آشكار و تاثيرگذار ليش در شكل‌گيري شكل نهايي داستان‌ها پرده برداشته است. ليش با حذف ديالوگ‌ها، تامل‌ها، توصيف‌ها و تفكرات دروني شخصيت‌ها، در شكل‌گيري لحن سرد و نگاه پزشك‌وار كارور نقشي تاثيرگذار ايفا كرده است. اين در حالي است كه مجموعه داستان‌هاي بعدي كارور كه دخالت ليش در آنها حداقلي بود، از غناي لحن و رنگ بيشتري برخوردارند.
در سال گذشته اندرو وايل، كارگزار ادبي و نماينده تس گالاگر و بنياد ريموند كارور، مذاكرات خود را با چند ناشر درباره انتشار اين داستان‌ها به شكل نخست‌شان و تحت عنوان «تازه‌كارها» (عنوان اوليه داستان وقتي از عشق حرف مي‌زنيم، از چي حرف مي‌زنيم) آغاز كرده است.
تمامي اين موارد در تصميم كتابخانه آمريكا براي انتشار گلچين تازه‌اي از داستان‌هاي كارور در سال 2009 موثر بوده است. علاوه بر داستان‌هايي كه سابقا از كارور منتشر شده‌اند، اين مجموعه متن اوليه و ويرايش نشده داستان تازه‌كارها را هم در خود جاي داده است. اما در اين ميان آنچه به گفته وايل از اهميت اساسي برخوردار است، اين نكته است كه با انتشار مجموعه تازه‌كارها، علاقه‌مندان كارور براي نخستين‌بار مي‌توانند به شناختي منطقي از روند رشد و پيشرفت كارور به مثابه يك نويسنده دست يابند.
وايل رابطه كارور با ويراستارانش را به رابطه‌اي شبيه رابطه فاكنر با ويراستاران آثارش توصيف مي‌كند كه باعث شد بسياري از آثار فاكنر تا دهه‌هاي 80 و 90 ميلادي به شكل مورد نظرش منتشر نشوند. به اين ترتيب جنجال‌ها درباره شناسايي «واقعي‌ترين» يا «بهترين» نسخه از داستان‌هاي كارور ادامه پيدا مي‌كند و اسطوره كارور بزرگ‌تر از گذشته بر ادبيات آمريكا سايه مي‌افكند.
منبع: ديلي‌تلگراف
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن