واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زالو درماني پديده اي نوين در پزشكي امروز
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): موسسه تحقيقات حجامت ايران برغم اينكه برخي از انواع زالو فوق العاده خطرناك و بيماريزا است امروزه گونه هاي متعددي از زالوها وجوددارند كه اثرات درماني جالب توجهي دارند.
به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از موسسه تحقيقات حجامت ايران ؛ البته منظور از اين مبحث ، زالوهاي طبي هستند كه مشخصه آنها نوارهاي سبز زيتوني تا سبز لجني در پشت آنها است . زالوهاي سياه رنگ يا سرمه اي رنگ و يا زالوهاي بسيار درشت ( بزرگ تر از 12 سانتي متر) اغلب نامناسب و خطر ناك اند.
زالو از دو هزار و 500 سال قبل در ايران، هند، يونان و روم و سپس در اروپا مورد استفاده پزشكي داشته است .
در قرن نوزدهم از اين جانور كوچك براي درمان هر دردي از جمله سر درد، تب ، زخم هاي عفوني شده ، دمل و آبسه استفاده مي شده است .
بزاق زالو، به دليل اثر ضد انعقادي هيرودين امروزه در تحقيقات جديد ثابت شده كه پس از عمل جراحي آنژيوپلاتسي قلب و بطور كلي در بيماري هاي كرونري قلب، مي تواند نقش موثري ايفا كند و ريسك جراحي و خطر حملات قلبي را به حداقل كاهش دهد.
در هندوستان 20 بيمار با واريس اندام تحتاني ( پيشرفته) داوطلب زالو درماني شده و پاسخ درماني شگفت آوري مشاهد شده و تمامي 20 نفر ( صد در صد بيماران مورد مطالعه) كاملا درمان شدند.
ماده "آنتي كوآگولان"(ضد انعقادي) كه در بزاق زالو موجود است بنام "هيرودين"موجب رقيق شدن خون، باز شدن عروق بسته و بالطبع افزايش خون رساني و اكسيژناسيون موضع مي شود.
پيش بيني مي شود حداقل يكصد نوع ماده ويژه با اثرات درماني گوناگون توسط زالو ترشح ميشود . اكنون در شمار كثيري از كلينيك هاي معتبر اروپا و آمريكا از زالو براي رقيق شدن خون متعاقب آنژيوپلاستي قلب، گرافت هاي پوستي و پيوند اعضا ( براي تسريع خونرساني موضع و پيشگيري از انعقاد خون در عروق) ، واريس ، ضايعات پوستي و زيبايي پوست و حتي تقويت سيستم ايمني بدن ، استفاده طبي بعمل مي آيد.
محققان هندوستان طي بررسي هاي علمي متوجه شدند كه زالو ، خون سياهرگي مملو از دي اكسيد كربن را به خون شرياني حاوي O2 اكسيژن ترجيح مي دهد و در مكيدن خون ، عروقي را انتخاب مي كند كه داراي غلظت بالاتر و خون فاسد تر باشند.
زالو از سويي خون آلوده و فاقد اكسيژن را تخليه مي كند و از سوي ديگر بزاق خود را كه حاوي ماده اي ضد انعقاد و آنتي كوالاگون (هيرودين) و احتمالا بيش از يكصد نوع ماده Bioactive ديگر است به موضع تزريق مي كند . يعني دو عمل تصفيه خون و ترقيق خون را همزمان انجام مي دهد و بالطبق اين خون سالم سازي شده به كنترل عفونت ها و عملكرد بهتر سلول هاي دفاعي خون و سيستم ايمني و افزايش اكسيژناسيون بافت ها منجر خواهد شد.
هر زالو طي مدت 15 تا 60 دقيقه پنج تا 15 ميلي ليتر خون مي مكد كه 10 برابر حجم بدن خود را تشكيل مي دهد .
خونريزي پس از جدا شدن زالو دو تا 10 ساعت طول مي كشد . ماده بي حسي تزريق شده توسط زالو در موضع ، سبب از بين رفتن درد حين نيش زدن و مكيدن خون مي شود.
*** صادرات زالو
كشورهايي نظير روسيه و انگلستان از ره آورد صادرات زالو درآمد ارزي هنگفتي براي اقتصادشان فراهم كرده اند. در طب سنتي ايرانيان كاربرد زالو بسيار وسيع بوده و در بيماري هايي همچون بيماري هاي خوني و عفوني، فشار خون، سكته قلبي، بيماري هاي چشمي، پوستي، واريس، بواسير و آبسه هاي چركي مورد استفاده قرار گرفته است.
بر اساس سازمان بيو فارم انگلستان اين كشور در سال 2004 حدود چهار ميليارد زالو به ارزش هر يك عدد يك و نيم پوند به خارج صادر كرده است ( با ارزش و سود شش ميليارد پوند يا حدود 10 ميليارد دلار!) .
در تركيه نيز كنار بانك خون، بانك زالو وجود دارد و اكثر كشورهاي اروپايي مشتري دايم خريد زالوهاي طبي از اين كشور هستند.
*** در ايران ديروز
در طب عاميانه مردم ايران ، زالو همانند حجامت و فصد بعنوان يك رفتار درماني و پيشگيري پذيرفته شده و شناخته شده حضور داشته است و مردم شهر و روستاي ايران مي دانستند كه علاج بسياري عفونت ها و زخم ها و كسالت هاي بدن با زالو اندازي ممكن است .
"حكيم جرجاني" در كتاب سوم ذخيره خوارزمشاهي اشاره به نحوه استعمال زالو و جايگاه درماني آن كرده و منفعت زالو اندازي را بيشتر در بيماري هاي پوستي مي داند و معتقد است ابتدا بايد تن را با فصد و مسهل پاكيزه كرد و سپس زالو انداخت.
شيخ الرييس ابن سينا نيز باب مبسوطي پيرامون زالو دارد و مي گويد :" از زالوهايي كه كرك ريز و نمر دارند يا لاجوردي رنگ هستند پرهيز كنيد زيرا دچار غشي ، خونريزي ، تب ، سستي و قرحه هاي بدخيم خواهيد شد . از زالوهايي استفاده شود كه در آب هاي خزه دار كه محل زيست قور باغه ها ست نمو كدره و نه زالويي كه در آبهاي گل آلود سياه بوده است ."
ابن سينا همچنين زالو را بهتر از "حجامت " در بيرون آوردن خون تباه از عمق بدن مي داند و اضافه مي كند: زالو را ابتدا سرازير نگهداريد تا استفراغ كند و محتويات شكمش بيرون آيد . سپس اندكي خون بره به او بدهيد . سپس مواد چسبنده و كثيف بدن او را با بوراكس پاك كنيد ( استفاده از مواد صابوني عطر دار مضر است) و جايي را كه مي خواهيد زالو بگذاريد با دست مالش دهيد تا سرخ شود . اگر جاي زالو انداختن را با گل سر شور يا خون اندود كنند زالو بهتر مي چسبد . بهتر آن است كه پس از جدا شدن زالو، محل گزش او را حجامت بر نهيد."
*** ايران امروز
به گفته يك عضو موسسه تحقيقات حجامت ايران ، نماينده WHO ( سازمان جهاني بهداشت) در سال 1379 در زمينه كنگره بين المللي طب سنتي و مفردات پزشكي تهران ، از چند اتاق عمل مجهز بيمارستان هاي مطرح و در جه يك ايران بازديد كرده بود و گفته بود : اتاق عمل هاي شما ناقص است زيرا جايي براي نگهداري زالو و كاربرد زالو نديدم!
در زمان حاضر در شهر تهران در برخي بيمارستان هاي فوق تخصصي ، جراحان مشهور و صاحب سبك، در جراحي هاي ترميمي خود از زالو درماني كمك مي گيرند.
تاكنون در جهان سه هزار مقاله علمي پيرامون زالو و زالو درماني ثبت شده كه در موسسه تحقيقات حجامت ايران دو هزار و 500 مقاله آن به فارسي ترجمه شده است.
بر اساس مقالات پزشكي داخل و خارج كشور برخي سرطان هاي بدخيم نظير ملانوما ، اگزماي پوستي، سكته هاي مغري و قلبي، فشار خون ، سلوليت ، كمر درد و دردهاي سياتيكي ، آرتروز زانو، مشكلات شنوانيي ، زخم معده، هماتوم ، ضعف اعصاب و وسواس از جمله بيماري هايي محسوب مي شوند كه مي توانند با زالو درمان شوند .
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]