واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري : ما از نظر آثار ديني و زيارتي كشور ثروتمندي هستيم
اجتماعي. سازمان اوقاف . تفاهم نامه
رييس سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري گفت : ما از نظر آثار ديني و زيارتي كشور ثروتمندي هستيم .
به گزارش ايرنا ، مهندس اسفنديار رحيم مشايي روز يكشنبه در آيين امضا تفاهم نامه با سازمان اوقاف و امور خيريه با تاكيد بر اينكه در برنامه توسعه گردشگري جمهوري اسلامي و برنامه توسعه ميراث فرهنگي ، در بخش آثار و بناهاي ديني و مذهبي اعم ازاسلامي و غير اسلامي با ثروت زيادي مواجه هستيم ،گفت : ما ميتوانيم اين ثروت خود را به ملتهاي علاقمند به معنويت عرضه كنيم .
معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري گفت امروز خوشبختانه در مسير رو به كمالي كه درجامعه ايران اسلامي ما وجود دارد ، يك نگاه غني به ميراث مادي و فرهنگي ايران وجود دارد .
وي گفت : توسعه صنعت گردشگري يكي از شاخصهاي اصلي برنامه توسعه جمهوري اسلامي ايران است و ما افتخار ميكنيم كه در پاسداشت ميراث فرهنگي بين معنويت و زندگي فاصلهاي نيست و معنويت در متن زندگي جاري است .
مشايي خاطر نشان كرد : ما امروز اين ظرفيت را داريم كه حقيقت را به دنيا منتشر كنيم و براي جهان بشري فردا پيام داشته باشيم .
معاون رييس جمهور گفت: ما قانونا احساس وظيفه ميكنيم كه نسبت به پاسداشت ، صيانت ، مرمت و احيا آثار و محوطههايي كه در حوزه دين حايز اهميت و ارزش هستند ، تلاش كنيم .
وي خاطر نشان كرد : همه ظرفيتهاي اين سرزمين ميتواند دستمايهاي براي توسعه صنعت گردشگري و فرهنگ انسجام اسلامي ، وحدت ملي و بركات اقتصادي از جمله اشتغال شود.
مشايي گفت : سازمان ميراث فرهنگي به دليل به ثبت رسيدن تعداد زيادي از آثار ديني و مذهبي در سرزمين ايران مسوول است و براي انجام وظيفه خود نيازمند به تعامل جدي با سازمان اوقاف و امور خيريه است .
وي از اينكه از تمام ظرفيتهاي موجود بين دو سازمان اوقاف و ميراث فرهنگي استفاده بهينه نميشود ، اظهار تاسف كرد و گفت : گردشگري زيارتي بايد مورد توجه جدي همه قرار گيرد و بايد در اين راه از تمام ظرفيتها استفاده كرد.
مشايي بر حفظ هويت توحيدي ايرانيان تاكيد كرد و گفت: اسلام و انديشه ناب اسلامي در هويت و وحدت ملي ما موثر است و سبب شده پيوند ملت ايران با گويش ها و فرهنگهاي متفاوت شده است .
رييس سازمان ميراث فرهنگي گفت: تاكنون بر اساس بررسيهاي به عمل آمده از آثار مذهبي، ۳۱حسينيه ، ۱۰۷۷اثر ثبت شده مسجد ، ۱۱۲كليسا ، ۹۸آتشكده ، ۱۴۳۱آرامگاه ، ۲۳خانقاه ، يك نيايشگاه و ۷۶مدرسه علميه ديني تاكنون ثبت شده است .
وي نقش آثار تاريخي را بسيار روشن دانست و گفت: امامزادگان در اين ميان گوهرهاي تابناك اين سرزمين هستند كه پيوسته نور افشاني كردهاند .
مشايي تاكيد كرد : امروز تكليف سنگيني بر عهده ماست و هم شرع و هم قانون ما را موظف به بهره برداري از اين ظرفيتهاي موجود در كشور نموده است .
وي گفت: استفاده از ظرفيتها نيازمند پتانسيل مستمر و پيوسته بين دستگاهها به خصوص اين دو سازمان است .
مشايي گفت: بقاع متبركه سابقه تاريخي كشور ما هستند و وروديهاي براي ما مي سازند تا تمام مردم دنيا به آن مراجعه كنند.
وي بر حفظ بنا و حفظ كابرد و هويت بنا تاكيد كرد و گفت : اين هر دو را بايد با هم در نظر داشت و با مديريتي دقيق اين امر امكان پذير است .
رييس سازمان ميراث فرهنگي در ادامه بر لزوم توسعه در كشور نيز تاكيد كرد و گفت : بايد هم به حفظ هويتهاي ديني و فرهنگي انديشيد و هم اجازه به توسعه مناسب با توجه به نيازمنديهاي جامعه داد.
وي با تاكيد بر اينكه سازمان ميراث فرهنگي و سازمان اوقاف هر دوبايد صيانت و حفاظت از آثار تاريخي و مذهبي را بر عهده بگيرند ،گفت : توسعه گردشگري زيارتي يك تير و صد نشان است .
مشايي افزود : بايد به توسعه زير ساختها در مراكز ديني و مذهبي به ويژه بااولويت آن دسته از آثار كه مورد حمايت مردم است ، توجه كرد .
آيين امضا تفاهم نامه امضاي بين دو سازمان اوقاف و امور خيريه و ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري به منظور حفظ ، احيا ، توسعه و تجهيز بقاع متبركه ، تقويت زيرساختها و توسعه گردشگري زيارتي ، معرفي زيارتگاههاي كشور به گردشگران داخلي و خارجي ، تحكيم هويت و فرهنگ اسلام و اهل بيت (ع ) در سالن اجتماعات سازمان اوقاف برگزار شد.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]