واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
مجري طرح برقرساني روستايي توانير از برقدار شدن هزار روستاي بالاي 10 خانوار تا پايان امسال خبر داد.
وليالدين مصلحتي شربياني - مشاور مديرعامل و مجري طرح برقرساني روستايي توانير، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از برقدار شدن 404 روستا در دهه فجر امسال خبر داد و افزود: در حال حاضر هزار و 765 روستاي بالاي 10 خانوار بدون برق در كشور وجود دارد كه براساس برنامهريزي صورت گرفته تا پايان دولت دهم اين تعداد برقدار خواهند شد.
وي در تشريح وضعيت كنوني برقرساني به روستاهاي كشور گفت: پيش از پيروزي انقلاب از 36 ميليون جمعيت ايران 64 درصد در روستاها بودند و اين درحالي بود كه از اين تعداد تنها 4 هزار روستا داراي برق بودند و ناگفته پيداست كه اين تعداد هم روستاهايي را كه در مناطق توريستي قرار داشتند، شامل ميشد.
وي افزود: اما هماكنون جمعيت ايران دقيقا دو برابر شده است كه 31 درصد جمعيت 72 ميليوني ايران هنوز در روستاها زندگي ميكنند كه اين جمعيتي حدود 22 ميليون نفر را شامل ميشود و ميتوان گفت يك سوم جمعيت ايران در روستاها زندگي ميكنند. اين در حالي است كه در طول اين سالها تعداد روستاهاي برقدار شده از مرز 53 هزار گذشته است.
وي با اشاره به برگزاري جشن برقرساني به روستاهاي بالاي 20 خانوار در سال گذشته، در پاسخ به اينسوال كه هم اكنون چه تعداد روستاي بدون برق در كشور وجود دارد و براي برقرساني به اين تعداد چه برنامهاي در دست است؟ گفت: در حال حاضر هزار و 765 روستاي بالاي 10 خانوار بدون برق در كشور وجود دارد كه براساس برنامهريزي صورت گرفته تا پايان دولت دهم اين تعداد برقدار خواهند شد. بايد تاكيد كنم كه در اين ميان پس از آخرين آمارگيري صورت گرفته، جمعيت برخي روستاهاي زير 20 خانوار به بيش از 20 خانوار افزايش يافته كه اين تعداد نيز در اين دوره به طور كامل برقدار خواهند شد.
مجري برقرساني روستايي توانير درباره برنامهاي كه براي امسال در نظر گرفته شده است، گفت: امسال با توجه به پتانسيلي كه در مجموعه صنعت برق احساس ميشد و عطشي كه براي خدمت رساني در ميان همكاران وجود داشت، برنامه سنگيني را در نظر گرفتيم؛ به طوري كه از ميان روستاهاي بالاي 10 خانوار باقي مانده در كل كشور قرار است بيش از هزار روستا امسال برقدار شوند كه اين در نوع خود سرعت بسياري را در اجرا طلب مي كرد و براي برقرساني به اين تعداد روستا اعتباري بالغ بر 106 ميليارد تومان تخصيص يافته است.
وي با اشاره به اينكه از اين ميان تاكنون 410 روستا برقدار شده است، افزود: البته اين تعداد روستاهايي هستند كه تا پيش از دهه فجر برقدار شدهاند و در دهه فجر امسال طرح برقرساني به 404 روستاي بالاي 10 خانوار ديگر نيز با 7 هزار و 295 خانوار، به صورت رسمي به بهرهبرداري ميرسد.
مشاور مديرعامل توانير با اشاره به اينكه براي برقرساني به اين تعداد روستا در مجموع 21 ميليارد تومان هزينه شده است، گفت: بايد اضافه كنم كه در اين ميان 21 روستا از طريق انرژيهاي نو برقدار شدهاند كه اين مسئله به عقيده من موفقيتي در استفاده از انرژيهاي نو محسوب ميشود.
وي ادامه داد: اين درحالي است كه در سالهاي گذشته تمام روستاهايي كه نزديك به شبكه بوده يا به هر طريق امكان برقرساني به آنها از طريق شبكه وجود داشته، برقدار شدهاند و به نظر ميرسد كه از اين پس كار سختتر و انجام آن دشوارتر ميشود.
شربياني افزود: امسال از بين اين هزار روستايي كه قرار است برقدار شوند، 160 روستا از طريق انرژيهاي نو برقدار خواهد شد و همانطور كه اشاره شد از اين ميان تاكنون 21 روستا در چند استان كشور از طريق انرژي خورشيدي برقدار شده است كه تعداد باقي مانده نيز براساس برنامهريزي پيش خواهد رفت.
به گفته وي، 160 روستايي كه قرار است تا پايان امسال از طريق انرژيهاي نو برقدار شوند، در 24 استان كشور پراكنده هستند، اما 21 روستايي كه تاكنون از اين طريق برقدار شدهاند، در استانهاي اردبيل، كردستان، لرستان، خوزستان، سمنان و استان فارس قرار دارند.
وي در ارزيابي عوامل تاثيرگذار براي استفاده از انرژيهاي نو در برق رساني روستايي عنوان كرد: در انجام اين طرح و استفاده از انرژيهاي نو، هدفمند كردن يارانهها تاثير بهسزايي داشته است، زيرا باعث افزايش توجيه پذيري استفاده از انرژيهاي نو در كشور شده و رقابتپذيري اين نوع انرژيها را در مقابل انرژيهاي حاصل از سوختهاي فسيلي بالاتر برده است.
به گفته او در حقيقت اجراي اين طرح عين عدالت است و با اجراي آن، استفاده از انرژيهاي نو در كشور جايگاه اصلي خود را به تدريج پيدا ميكند، زيرا در گذشته با ارائه يارانه در بخش حاملهاي انرژي استفاده از انرژي نو توجيه اقتصادي نداشت كه اين مشكل نيز با هدفمندي يارانهها برطرف شد.
وي افزود: در واقع با سياست دولت، حضور بخش خصوصي در انرژيهاي نو پررنگتر و سبب شد كه رقابت در اين بخش افزايش يابد و در اين ارتباط شركتهاي خصوصي زيادي در كشور ايجاد شد. به عنوان مثال سال گذشته براي برقرساني به يكي از روستاها به ازاي هر كيلووات انرژي خورشيدي 16.5 ميليون تومان هزينه صرف شد، در حالي كه امسال اين مقدار به 8 ميليون تومان تقليل پيدا كرده است. بنابراين، هماكنون سياست مجموعه صنعت برق در اين بخش استفاده از انرژيهاي نو براي روستاهايي است كه انتقال برق به آنها از طريق شبكه توجيه اقتصادي ندارد.
به گفته وي، يكي از مزاياي مهم استفاده از انرژي خورشيدي در امر برقرساني روستايي بحث تعمير و نگهداري است، زيرا با يك آموزش كوتاه مدت به روستاييان، اين كار توسط خود آنان انجام ميشود كه كار راحتي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]