واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: ریيس انجمن شركتهاي اينترنتي گفت: 300 هزار پورت اينترنت پر سرعت فعال داريم در حالي كه طبق برنامه پنج ساله چهارم بايستي 5/1 ميليون پورت ايجاد ميشد.
ایلنا- مسعود رياضيات در زمينه مشكلات اين شركتها و وضعيت اينترنت در ايران گفت: وضعيت توسعه اينترنت در كشور در سالهاي اخير نسبت به چندين سال گذشته بهتر شده است اما همچنان موضوعاتي وجود دارد كه كاربران از آن به عنوان دغدغه خود براي استفاده از اين ابزار ارتباطي ياد ميكنند. موضوع افت كيفيت و سرعت اينترنت بيشترين نارضايتي كاربران را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بالا بودن هزينه اينترنت در كشور و دسترسي نيافتن به همه سايتها نيز از ديگر دغدغههاي كاربران ايراني است. همچنين در اين حوزه بخش خصوصي دچار مشكلات فراواني است در حالي كه در بيشتر مواقع مشكلات اينترنتي را مربوط به شركتهاي خصوصي عنوان ميكنند.
وي ادامه داد: همواره رشد اقتصادي و توسعه پايدار در گروه زيرساختهاي ارتباطي بوده است ولي امروزه برقراري يك شبكه پر قدرت اينترنت و ايجاد بستر سريع تبادل اطلاعات ضامن اصلي رشد اقتصادي در قرن 21 به حساب ميآيد. ولي متاسفانه اين امر مهم آنچنان كه بايد در برنامههاي كلان دولتي ناديده گرفته شده است. در سال 72 ايران دومين كشور خاورميانه بود كه به اينترنت متصل شد ولي امروزه از تمامي كشورهاي منطقه به جز عراق و افغانستان عقبتر است.
رياضيات افزود: در سال 81 فقط 1/1 درصد توليد ناخالص ملي اختصاص به اينترنت داشت. ما هماكنون حدود 300 هزار پورت اينترنت پر سرعت فعال داريم در حالي كه طبق برنامه پنج ساله چهارم بايستي 5/1 ميليون پورت ايجاد ميشد. وي با اشاره به آمارهاي غير رسمي در زمينه كاربران اينترنت در ايران گفت: طبق اين آمارها ما بيش از 18 ميليون كاربر اينترنت داريم ولي ضريب نفوذ اينترنت در ايران حدود 24 درصد است و به نظر من دليل اين امر سرمايهگذاري نامناسب در اين حوزه است.
ریيس انجمن شركتهاي اينترنتي ادامه داد: اخيرا اعلام شده كه قرارداد خريد اينترنت از پروژه فالكون به مبلغ 85 ميليون دلار براي مدت 15 سال به امضا رسيد كه اين موضوع باعث ميشود ظرفيت اينترنت كشور تا 56 SPM1 افزايش يابد. اين امر حركت مناسبي است زيرا ما را از وابستگي محض به خط فيبر دريايي جاسك-فجيره نجات ميدهد ولي چرا نبايد ما با موقعيت جغرافياي بسيار ارزندهاي كه داريم و ميتوانيم گذرگاه اينترنت براي بسياري از كشورهاي منطقه باشيم و حتي از اين راه درآمد كسب كنيم فقط خريدار و مصرفكننده هستيم و در يك چنين پروژهاي مشاركت نداريم.
وي افزود: حتي كشورهايي كه از لحاظ اقتصادي ضعيفتر از ما هستند مثل اردن، سوريه و پاكستان در اينگونه پروژهها شريك هستند ولي ايران تنها خريدار است در حالي كه با موقعيت امنيتي كه ما داريم و هميشه هم بر آن تاكيد شده ما خود بايد سرمايهگذار اينترنت باشيم نه مصرف كننده.
رياضيات در ادامه سخنان خود بحث مديريت در كشور را نيز دچار مشكل دانست و گفت: متاسفانه مديريت اينترنت كشور كمبودهاي فراوان دارد. بيبرنامگي و يا اجرا نشدن برنامههاي مصوب قبلي از يك سو و تداخل وظايف ارگانهاي ذيربط از سوي ديگر به اين نابساماني دامن زده است. به عنوان مثال هماكنون شركت زيرساخت وظايف سازمان تنظيم مقررات را انجام ميدهد و خود برگزار كننده مزايدهها و مناقصات ميشود و از طرف ديگر سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به جاي ارگاني كه سياستگذار و كنترلكننده باشد تبديل به اداره كل صدور پروانه و مجوز شده است.
وي افزود: اين شركت هزينه تلفن اينترنتي را به يكباره به چندين برابر افزايش ميدهد، راه و روش خصوصي را به انحراف ميكشاند و اختصاصيسازي را كه نوعي انحصار نيمه دولتي است براي خود به وجود آورده است. در حالي كه وزارت ارتباطات و ارگانهاي زيرمجموعه بايد سودآوري را كنار بگذارند و اينترنت را به چند برابر قيمت خريداري شده به مردم ايران تحميل نكنند. اينترنت يك ابزار لوكس نيست كه فقط براي ايميل و بازي سرگرمي استفاده شود. در حالي كه ميتوان از آن در رشد و تعالي اقتصادي بهره جست.
وي افزود: در زماني كه طرح هدفمند كردن يارانهها اتفاق افتاده است ميتوان بخشي از يارانههايي را كه از بنزين و موارد ديگر برداشته شده درصد كمي را به توسعه اينترنت و احياي شركتهاي اينترنتي و بخش خصوصي اختصاص داد ،همچنين ميتوان با كمك اين امر تجارت الكترونيكي، بانكداري الكترونيكي و دولت الكترونيكي را در كشور توسعه داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]