واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تامين تجهيزات مورد نياز 38 دانشگاه كشور
سرويس شهرستانها: معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فناوري از تامين برخي تجهيزات مورد نياز 38 دانشگاه كشور خبر داد.
به گزارش فارس منصور كبگانيان كه در حاشيه سي و ششمين گردهمايي معاونان پژوهشي و فناوري دانشگاهها، پژوهشگاهها و پاركهاي علم و فناوري در دانشگاه تبريز سخن ميگفت، با اشاره به برنامهريزيهاي انجام شده براي تسريع در وارد كردن تجهيزات پژوهشي و نظارت بر بهرهبرداري از آنها افزود: اعتباري كه از سوي معاونت علمي رياست جمهوري براي خريد و تامين تجهيزات در نظر گرفته شده، هنوز اختصاص داده نشده است اما وزارت علوم با تلاش بسيار توانست برخي تجهيزات 38 دانشگاه كشور را از طريق اتاق بازرگاني آلمان به تاييد نهايي برساند.
وي افزود: براي اينكه تجهيزات و امكانات آزمايشگاهي را از واسطهها تامين نكنيم سعي ميكنيم تا با ايجاد بانك اطلاعات تجهيزات ساخت داخل و خارج، فهرست شركتهاي فروشنده تجهيزات آزمايشگاهي را تهيه و آنها را ارزيابي كنيم كه در اين زمينه ساماندهي تجهيزات دانشگاهها در قالب شبكههاي آزمايشگاهي بخشي از برنامههاي وزارت علوم است.
وي همچنين با اشاره به وضعيت بودجه پژوهشي كشور، ميزان تحقق اين بودجه از محل توليد ناخالص ملي را فقط سه درصد اعلام كرد و گفت: برهمين اساس اعتبارات تحقيقاتي ستاد وزارت علوم 535 ميليارد ريال، اعتبارات معاونت علمي رياست جمهوري 5 هزار و 97 ميليارد ريال و مجموعه اعتبارات دانشگاهها و موسسات پژوهشي 2 هزار و 975 ميليون ريال بوده است.
سامانه مديريت علمي
معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فناوري همچنين از راهاندازي سامانه مديريت علمي كشور خبر داد و گفت: اين سامانه به زودي طراحي و راهاندازي ميشود.
منطور كبگانيان به تصويب 70 قطب علمي در كشور اشاره كرد و گفت: در شوراي قطبهاي علمي كشور 19 موافقتنامه اصولي نيز به تصويب رسيده است و وزارت علوم، جايگاه قطبهاي علمي، مساله محوري، هدايت قطبهاي علمي و اصلاح آييننامه همكاري با حوزهها را جزو اهداف كاري خود در اين زمينه قرار داده است.
وي همچنين از ساماندهي در ارائه Grant و تدوين كليات طرح آن نيز خبر داد و اظهار داشت: برخي افراط و تفريطها در ارائه Grant در دانشگاهها وجود دارد كه براي ساماندهي در اين زمينه كليات طرح پژوهانه يا گرنت اعضاي هيات علمي تدوين ميشود تا دانشگاهها و مراكز پژوهشي براساس الگوي كلي كه ارائه ميشود برنامههاي خود را اجرا كنند.
معاون پژوهشي وزير علوم از تاسيس مركز نظام رتبهبندي دانشگاههاي جهان اسلام در ايران خبر داد و گفت: از برنامههاي وزارتخانه در اين زمينه برنامهريزي براي اعلام نتيجه رتبهبندي دانشگاههاي جهان اسلام است.
كبگانيان به ايجاد پژوهشگدههاي دانشجويي نيز اشاره كرد و افزود: آييننامه اين پژوهشكده در حال تدوين است.
كبگانيان از ارتباط با ديگر موسسات رتبهبندي دانشگاهها خبر داد و گفت: در اين زمينه با مركز رتبهبندي QS در كرهجنوبي مذاكراتي داشتهايم.
وي در مورد رتبهبندي دانشگاههاي جهان اسلام نيز اظهار داشت: پيگير تاسيس مركز نظام رتبهبندي دانشگاههاي جهان اسلام در ايران هستيم، ضمن اينكه برنامهريزي براي اعلام نتيجه رتبهبندي دانشگاههاي جهان اسلام در دستور كار قرار دارد.
او با اشاره به برخي ديگر از دستاوردها و برنامههاي وزارت علوم در حوزه پژوهشي گفت: تثبيت جايگاه قطبهاي علمي، ساماندهي مراكز علوم ديني به منظور وارد كردن توليدات اين حوزه به جمع توليدات علمي كشور، استقلال علمي حوزههاي علميه، برگزاري انتخابات شوراي انجمنهاي علمي و تغييراتي در نحوه اين انتخابات از برنامههاي وزارت علوم است كه يا به نتيجه رسيده يا در دست اقدام است.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]