واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحليل- نووستي/ جنگ، به استقلال هرچه سريعتر اوستياي جنوبي كمك ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
"گرجستان با ناديده گرفتن پيام صلح المپيك، جنگي را عليه يكي از ضعيفترين جمهوريهاي جدايي طلب به راه انداخت كه اين جنگ بيش از هر چيز ميتواند در خدمت استقلال اين جمهوري جدايي طلب باشد."
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خبرگزاري روسي نووستي در تحليلي با اشاره به جنگ گرجستان و اوستياي جنوبي، اين جنگ را بيش از هر چيز در خدمت تسريع استقلال اين استان جدايي طلب دانسته است.
نووستي نوشته است: "اشتباه فاحش تفليس در انجام اين اقدام عجولانه و آتشين مطمئنا باعث بر پا شدن يك فاجعهي بينالمللي خواهد شد. اين جنگ به حدي بزرگ است كه چيزي بيش از يك واقعهي غير عادي مينمايد.
اين واقعه از آن جايي غيرعادي و عجيب مي نمايد كه با آنكه ميخاييل ساكاشويلي، رييس جمهور گرجستان درهفتم اوت به طورعلني از ارتش گرجستان خواست شليكهاي خود را به طور يكجانبه متوقف كنند اما وي به طورهمزمان و به عنوان رييس نيروهاي امنيتي گرجستان به همهي يگانها دستور داد كه ازهيچ شليكي به سوي جدايي طلبان مضايقه نكنند! علاوه بر اين مرزهاي گرجستان به سمت اوستياي جنوبي از طريق قواي نظامي تقويت شد و جمعه شب نيز ارتش گرجستان به شدت تسخينوالي، مركز اوستياي جنوبي را آماج حملات خود قرار داد.
ارتش گرجستان در حالي مبادرت به اين اقدامات نمود كه قبل از اين ادعا مي كرد كه جدايي طلبان حاضر نيستند آتشبس را بپذيرند."
خبرگزاري روسي ادامه داده است: "چيزي كه اكنون نامشخص است آن است كه چطور ميتوان تصميمي يك جانبه را يك توافق دانست.
با آن كه نخبگان سياسي تفليس پيش از اين اظهارداشتند كه دولت گرجستان بعد از برگزاري انتخابات دموكراتيك در اين كشور آماده است همهي تنشها را با ابزار مسالمتآميز متوقف كند اما واقعيت امر چيز ديگري را نشان داد چرا كه شاهد هستيم تفليس اجازه حضور و خودنمايي اسلحه را ميدهد و جنگ اوستياي جنوبي را به راه مياندازد.
اقدامي كه اخيرا توسط گرجستان صورت گرفت برخلاف اظهارات و ادعاهاي قبلي مقامات اين كشور در برخورد با روسيه بوده است. براي مثال با آن كه ساكاشويلي پيش از اين اطمينان داده بود كه گرجستان به عنوان يكي از متحدان اصلي روسيه روابط حسنهاي با اين كشور داشته باشد و روسيه اين فرصت را داراست كه به تنشهاي منطقهي تسخينوالي نظم و ترتيب دهد، اما فرمان شليك گرجستان به استاني كه90 درصد ساكنان آن شهروندان روسي هستند، خلاف اظهارات و ادعاهاي سابق مقامات گرجستان بوده است."
اين خبرگزاري ميافزايد: "البته چيزي كه رخ دادن آن بيش از يك احتمال است اين است كه آبخازيا و ديگر نقشآفرينان اين منطقه وارد اين جنگ شوند.
البته حقيقت بالا چيزي است كه توسط رييس جمهوري اوستياي شمالي نيز اذعان شده است.
به گفتهي اين مقام اوستياي شمالي "ما در شرايطي نيستيم كه بتوانيم اين حركتها را متوقف كنيم."
علاوه بر اين سايت Civil Georgia نيز با تاييد اين خبر از روانه شدن خيل عظيمي از مبارزان و همين طور سلاح از طريق تونل روكي به اوستياي جنوبي گزارش كرد.
البته اين نوع حمايتها براي گرجستان در مقايسه با اقدامات برخي گروهها كه سعي مي كنند از اين جنگ بهره برداري تجارتي كنند، خطر كمتري محسوب ميشود.
ميتوان گفت كه اگر اين جنگ در زماني كوتاه متوقف نشود ساكاشويلي با پيامدهايي چون تجاري شدن جنگ، خطرات حاد براي امنيت گرجستان و شركايش روبرو خواهد شد. البته وقوع اين خطر نيز بعيد به نظر نميرسد كه دگوگوني شكل جنگ، از جنگي بين دولتي به جنگي قومي تبديل شود."
نووستي نوشته است: "با آنكه رييس جمهوراوستياي جنوبي پيش از اين با اظهاراتي چون "شليكها را متوقف كنيد" و "ما تشديد شرايط را نميخواهيم و خواهان توقف تنشها و از سرگيري مذاكره هستيم، هر مذاكرهاي چه مستقيم و چه غيرمستقيم" بسيارتلاش كرد از اين واقعه جلوگيري كند، اماهيچ يك از اين اظهارات موثر نيفتاد و اين طور به نظر ميرسد كه گرجيها اين فرصت را ازدست داده باشند كه اين جنگ را با ابزار مسالمت آميز حل كنند. اين مساله نيزمسخره به نظر ميرسد كه جنگي را شروع كرد و بعد به موازات آن ابتكار عملهاي صلح را پيشنهاد كرد به گونهاي كه گويي تنها طرف مقابل تجاوزات به اين منطقه را شروع كرده است.
لشكركشي گرجستان عليه اوستياي جنوبي اولين چالش بينالمللي براي ديميتري مدودف، رييس جمهور ليبرال روسيه محسوب ميشود، چرا كه روسيه نميتواند در برابر اين وضعيت سكوت اختيار كند. البته چارهاي نيز ندارد چرا كه جريان امور در جنگ گرجستان و اوستياي جنوبي نشان ميدهد كه تنها حضور قدرت سوم خواهد توانست از پيدايش حمام خون در اين منطقه ممانعت كند."
در قسمت پاياني اين تحليل آمده است: "از آن جا كه اخبار مربوط به برگزاري بازيهاي المپيك، بخش اعظم اخبار بينالمللي را از روزجمعه به خود اختصاص داد و به نظر مي رسد كه ظاهرا مشكل حقوق بشر بسيار قويتر از مسالهي مرگ و زندگي افراد باشد، روسيه تلاش مي كند كه از طريق بينالمللي كردن اين واقعه، توجه جامعهي بينالمللي را جلب و آنها را وادار به موضعگيري سريع در قبال اين وضعيت كند. هرچند كه تلاش وي تاكنون با نتايج قابل توجهي همراه نبوده است."
انتهاي پيام
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]