واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: مشکلات پیش روی جوانان در زمینه ازدواج
بهترین و موفق ترین ازدواج، یک ازدواج آگاهانه است. انتخابی از روی منطق، شعور و احساسی خوشایند برای دختر و پسری که کاملا به بلوغ اجتماعی، عقلی، جسمی و جنسی رسیده باشند. در واقع آگاهی از جنبه های مختلف ازدواج، مثل روابط متقابل همسران، چگونگی برخورد با مشکلات و... می تواند تا حد زیادی به موفقیت یک زندگی مشترک کمک کند.
جناب آقای دکتر حسین قویدل، دارای مدرک دکترا در رشته روانشناسی بالینی و مسئول مرکز مشاوره جوان، طی مصاحبه ای تلفنی با ساج، به سوالاتی پیرامون ازدواج پاسخ گفتند. آنچه در زیر می خوانید حاصل این گفتگو است:
آقای دکتر با عرض سلام و تشکر از اینکه وقت خودتان را در اختیار ما گذاشتید، لطفا ازدواج را برای جوانان تعریف بفرمایید.
با سلام، ازدواج، یعنی یک پیوند مقدس که همه نیازهای عاطفی، احساسی، روانی، معنوی، جسمی و جنسی دختر و پسر جوان را بر طرف می کند.
آیا تاکیدی هم برای ازدواج وجود دارد؟
بله در تمام شرایع الهی تاکید به ازدواج شده است و بیشترین تاکید را شرع مقدس اسلام دارد که پیامبر گرامی ما میفرماید: هیچ بنایی محبوبتر از ازدواج بنا نشده است.
آقای دکتر چه معیاری باید وجود داشته باشد تا یک ازدواج را موفق بنامیم؟
بهترین و موفق ترین ازدواج، یک ازدواج آگاهانه است. انتخابی از روی منطق، شعور و احساسی خوشایند برای دختر و پسری که کاملا به بلوغ اجتماعی، عقلی، جسمی و جنسی رسیده باشند. در واقع آگاهی از جنبه های مختلف ازدواج، مثل روابط متقابل همسران، چگونگی برخورد با مشکلات و... می تواند تا حد زیادی به موفقیت یک زندگی مشترک کمک کند.
از نظر شما بزرگترین مانعی که پیش روی ازدواج جوانان وجود دارد چیست؟
اولین نکته ای که باید یاد آور شوم این است که در همه زمانها و در دورانهای مختلف، برای اخذ تصمیمات کلان زندگی مشکلاتی وجود داشته که طبیعی هم هست و اگر کسی بگوید من در زندگی هیچ مشکلی ندارم، جای تعجب دارد.
ولی ما دو نوع مشکلات داریم: مشکلات طبیعی و مشکلات مصنوعی.
مشکلات طبیعی، همان مشکلاتی هستند که اکثر افراد با آن مواجه هستند و باید در برابر آن آمادگی داشته باشند، مانند مشکلات مالی، شغلی و ... نمی توان گفت این مشکلات خیلی پیچیده و بغرنج است، یا اینکه مانع جدی برای ازدواج است.
اما مشکلات مصنوعی، آن دسته از مشکلاتی است که افراد با سختگیریهای بی دلیل برای خود ایجاد می کنند، و مسائلی را که می تواند به راحتی حل و فصل شود یا با کمی گذشت قابل حل است به یک بحران تبدیل می کنند.
برای حل این مشکلات چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید؟
امروز مساله ازدواج چیزی نیست که فقط یک ارگان یا سازمان بتواند عهده دار حل آن باشد، بلکه همه مسئولین باید کمر همت ببندند و در جامعه نگرشی مثبت نسبت به ازدواج ایجاد کنند و به علاوه فرهنگ ازدواج آسان را در میان خانواده ها ترویج کنند.
بله الان مشکلاتی از قبیل مسکن، شغل و ... وجود دارد ولی خداوند چک سفیدش را امضاء کرده و فرموده: یغنیهم الله من فضله ...
به اعتقاد بنده باید با توکل به خدا و بستر سازی های مناسب، هم توسط مسئولین وهم خانواده ها زمینه ازدواج آسان را فراهم کرد.
آقای دکتر به نظر شما در زمینه مشکلات موجود، دخترها بیشتر مقصرند یا پسرها؟
سوال خوبی پرسیدید، به نظر بنده در درجه اول خانواده ها مقصرند و پس از آن جوانان، اعم از دخترها و پسرها. چرا که خانواده برای فرزندان الگوسازی می کند و جوانان در خانواده یاد می گیرند که چگونه ملاکهای خود را اولویت بندی کنند و به چه چیزهایی اهمیت بدهند.
از طرفی هم می توان گفت تا حدودی پسرها مقصر هستند که روحیه امید را از دست داده اند و دخترها هم تا حدودی مقصرند که زیاد چشم و هم چشمی دارند و به همان نسبت که تحصیلاتشان بالا رفته سطح توقعاتشان نیز بالا رفته و مقایساتی که انجام می دهند بعضا مشکل ساز است.
آقای دکتر، چه مقدار از این مشکلات به خاطر عدم آگاهی است و ارائه آموزشهای مربوط، به خصوص پیش از انتخاب شریک زندگی، تا چه اندازه می تواند به حل مشکلات کمک کند؟
اولا جهت اطلاع عرض کنم که آموزش های مربوط به ازدواج واجب و ضروری است. یکی از مواردی که در بالا رفتن آمار طلاق مطرح است، فقدان آموزشهای صحیح است، یعنی دخترها، پسرها را خوب نمی شناسند و پسرها هم ویژگی دخترها را به عنوان همسر به خوبی نمی شناسند.
متاسفانه در محیط خانه، دختر و پسرها همه چیز را یاد نمی گیرند ومخصوصا یاد نمی گیرند که با هم زبان مشترکی پیدا کنند. اگر جوانان از ویژگی های فرد مقابلشان آگاهی کامل داشته باشند قطعا در تصمیم گیری ها موفق تر عمل خواهند کرد.
آقای دکتر لطفا یک تعریف برای همسر ایده ال ارائه بفرمایید.
خدمت شما عرض کنم که در ادبیات مذهبی خودمان بهترین تعبیرها را برای همسر ایده ال داریم. در ادبیات مذهبی ما خانه و بیت مقدس است و مهم تر از آن پیامبر فرموده اند هیچ بنایی نزد خدا محبوبتر از خانواده نیست. بنا بر این خانه سکوی پرش است، هم برای زن و هم برای مرد. بنابراین بهترین همسر کسی است که باعث رشد معنوی، رشد روانی، رشد اجتماعی و رشد اخلاقی طرف مقابل بشود.
ولذا در تعابیر داریم که جهاد یک زن، خوب همسر داری کردن است و این یعنی از همه جهات برای یکدیگر سکوی پرش و باعث رشد و تکامل باشند.
آقای دکتر خیلی ممنون و متشکریم از اینکه وقتتان را در اختیار ساج قرار دادید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]