تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829512472




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش قدس از روند كند حمايت از محققان كشور؛ پژوهش، فرزند ناتني نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: گزارش قدس از روند كند حمايت از محققان كشور؛ پژوهش، فرزند ناتني نيست!
*سيد حبيب قاآني

بازديد هفته گذشته مقام معظم رهبري از نمايشگاه فناوريها و نوآوريهاي برگزيده كشور، تاكيدي دوباره از سوي ايشان به توجه بيشتر

به كار تحقيق محققان و پژوهش پژوهشگران بود، مسأله اي كه در چند ساله اخير بارها در ديدارها و فرمايشات ايشان با دانشگاهيان و پژوهشگران ومسؤولان اين بخش مورد توجه قرار گرفته شده بود. اما اينكه چرا در مقابل چنين توجه و تأكيدي، همچنان روند تحقق خواسته ها و منويات رهبري در بخش حمايت از تحقيق و پژوهش در كشورمان كند و راههاي رسيدن به شرايط مطلوب ناپيداست، سؤالي است كه در گفتگو با تني چند از مسؤولان بدان پرداخته ايم كه در ادامه مي خوانيد:
*با هماهنگي كامل مي توان پرچمدار علم و دانش جهان شد
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار ما در اين باره مي گويد: اين از بركات نظام ماست كه بالاترين مقام كشور چنين توجه و تأكيدي بر مسايل علمي و پژوهشي دارند كه ما بايد اين فرصت را مغتنم بدانيم.
دكتر عباسپور تهراني فرد افزود: دليل توجه مقام معظم رهبري به اين جريان، نشأت گرفته از يك ضرورت است، زيرا در حال حاضر بيشتر كشورهاي قدرتمند بوسيله پيشرفتهاي علمي شان توانسته اند بر ديگر كشورها سبقت بگيرند و اگر ما بخواهيم در مقابل كشورهاي زورگو ايستادگي كنيم، بايد قدرت علمي خود را افزايش دهيم و به خواسته ها و منويات رهبري پاسخ مثبت دهيم.
اين نماينده مجلس تصريح كرد: متأسفانه ما در مديريت علمي كشور آن گونه كه بايد و شايد از هماهنگي لازم برخوردار نيستيم و به همين خاطر است كه سه سال از زمان تأكيدات مقام معظم رهبري براي تهيه نقشه علمي كشور مي گذرد ولي ما هنوز به جمع بندي در اين زمينه نرسيده ايم .
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: ما در مجلس منتظر آماده شدن اين نقشه كه راهي براي رسيدن به رتبه اول علمي در منطقه است،هستيم تا در صورت نياز با طرح و لايحه مشكلات و خلاء هاي قانوني بر سر اجراي آن را برطرف سازيم، اما متأسفانه روند تكميل همچنان كند پيش مي رود .وي در ادامه با اشاره به عملكرد وزارت علوم در حوزه تحقيقات اظهار داشت: ما از وزارت علوم در بخش تحقيقات و نوآوري انتظار عملكرد مقتدرانه تري داشتيم اما متاسفانه اين وزارتخانه با وجود تغيير نامش همچنان در پوسته اداره چند دانشگاه باقي مانده است .
دكتر عباسپور تهراني فرد با اشاره به كاهش درصد تحقيقات انجام شده در كشور تصريح كرد: براي رسيدن به شرايط مطلوب، عزم دولت در توجه به خواسته هاي رهبري بيش از گذشته لازم است،و بدون شك اگر هماهنگي كاملي در اين زمينه صورت بگيرد، ما مي توانيم پرچمدار علم و دانش در جهان باشيم.

*روند كند بررسي و تأييد طرح ها يك مشكل اساسي است
رئيس پژوهشكده فناوريهاي نوين زيستي دانشگاه بقيه ا...(عج) با تأكيد بر اينكه اساتيد و پژوهشگران كشور همانند جوانان دوران دفاع مقدس از هيچ كوششي در عرصه علمي فروگذار نمي كنند، تسهيل روند بررسي طرح ها و تسريع در حمايت از محققان را از ضروري ترين اقدامات در هموار كردن مسير پيشبرد فعاليتهاي پژوهشي و نوآوري در كشور خواند.
دكتر محمود تولايي گفت: زماني كه مقام معظم رهبري تاكيد مي كنند كه «همتتان در زمينه پيشرفت دانش باشد و به شكستن مرزهاي دانش توجه كنيد» بدين معناست كه راه آينده درخشان كشور را توجه به دانش مي دانند. رهبر معظم انقلاب به دو وزارتخانه علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اكتفا نكرده اند و انجام چنين كار مهمي را نيازمند به ميدان آوردن تمام توان كشور مي دانند و اين توجه ويژه ايشان و رديابي كردن پيشرفتها در حوزه دانش حاكي از اهميت ويژه اي است كه ايشان به بحث توليد نظريه، فكر و دانش قايلند.
وي با اشاره به دورانديشي و افق بلند ترسيم شده از سوي مقام معظم رهبري بيان كرد: هنوز ضعف زيادي در مديريت هوشمندانه ظرفيت كلان علمي كشور داريم و به نظر مي رسد مسؤولان بخش علمي كشور خيلي بايد تلاش كنند تا رهنمودها و انتظارات مقام معظم رهبري را محقق نمايند.
رئيس پژوهشكده فناوريهاي نوين زيستي با اشاره به رهنمودهاي اخير مقام معظم رهبري مبني بر تسريع روند تأييد طرحها خاطرنشان كرد: به واقع ايشان دست روي درد اصلي گذاشته اند. حدود شش ماه از ابتداي سال 87 مي گذرد و سهم ما از بودجه هاي كلاني كه در اختيار معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري قرار گرفته و يا تزريق بودجه هاي پژوهشي، در حد صفر و يا كمي بالاتر از صفر بوده، با اين وجود هنوز تكليف بسياري از طرح ها اصلا روشن نشده است.
امروزه در كشور سرمايه بسيار زيادي در قالب حقوق و زنده نگه داشتن مؤسسات علمي تحقيقاتي هزينه مي شود، اما بودجه براي پژوهش در اختيار پژوهشگر قرار نمي گيرد و اين به نظر من يك خسران است.
دكتر تولايي خاطر نشان كرد: در درجه اول پژوهشگر نيازمند اين است كه كاربر به دستاورد اين پژوهش احساس نياز كند و پژوهش را به عنوان يك شي ء تجملي نگاه نكند و پس از آن، اگر كار مفيدي قرار است، انجام شود، در دست انداز مقررات و معطل گذاشتن ها، گرفتار نشود.
* اهداف مورد نظر نيازمند ساز و كارهاي لازم هستند
رئيس پارك علم و فناوري خراسان با تأكيد بر اينكه تحقق نوآوري و شكوفايي در گرو تأمين زير ساختهاي لازم است، افزود: مقام معظم رهبري در چند سال اخير توجه بسزايي به تحقيق و پژوهش در كشور داشته اند، زيرا معتقدند اين جريان گلوگاه اقتصادي، فرهنگي و امنيتي بايد قلمداد شود تا بر اين اساس بتوانيم از قابليتهاي خود استفاده كنيم.
دكتر سيد حسن علم الهدايي تصريح كرد: متأسفانه ما در مقابل چنين نگاهي نتوانسته ايم آنچنان كه لازمه اين كار است اقدامات مؤثري انجام دهيم، بطوري كه ما كمتر از 4 درصد صرف امور پژوهشي نموده ايم.
وي در خصوص علل كندي روند حمايت از تحقيق و پژوهش در كشور اظهار داشت: متاسفانه هنوز در برخي موارد باور و نگاه مديران به اين مقوله تخصصي نيست و به همين خاطر ساز و كارهاي لازم براي رسيدن به اهداف مورد نظر برنامه ريزي نشده است .وي با اشاره به اينكه تسريع در روند بررسي طرح ها و مديريت مناسب در حوزه پژوهش عامل هم افزايي اعتبارات و منابع پژوهشي مي تواند باشد افزود: در شرايطي كه پارك هاي علم و فناوري به عنوان خاكريز اول بايد در اولويت قرار داشته باشند، اما متأسفانه به چشم فرزند ناتني به آنها نگاه مي شود كه اين مسايل نيازمند بازنگري است.
دكتر علم الهدايي كمبود اعتبارات اختصاص داده شده به پارك هاي علم و فناوري را يكي از مشكلات پيش رو براي حمايت از مؤسسات فناور در سال جاري خواند و خاطر نشان كرد: رويكرد وزارت علوم، آموزش محوري است و همين مسأله باعث شده اعتبارات صرف مسايل دانشگاهي شود و از طرفي موازي كاريهايي صورت بگيرد كه در نهايت نتيجه مفيدي به همراه نداشته باشد.
وي تصريح كرد: لازمه رسيدن به شرايط مطلوب در حوزه تحقيق و پژوهش مديريت برنامه ريزي شده و ايجاد هماهنگي و مأموريت گرايي در سازمانهاست.

* ديد بلند نگرانه اي نسبت به روند علمي در كشور وجود ندارد!
رئيس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي نيز در گفتگوي كوتاهي با خبرنگار ما در اين زمينه اظهار داشت: دليل كندي حمايت از محققان به نگاه مديران به اين مقوله باز مي گردد.
دكتر حميد گورابي تصريح كرد: وقتي مديري ديد بلند نگرانه اي نسبت به يك روند علمي در كشور ندارد و تنها به مسايل كوتاه مدت توجه مي نمايد، نمي توان انتظار عملكرد زيادي داشت.
 يکشنبه 20 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن