واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تجديد چاپ دو كتاب ارتباطات
نشر- همشهري آنلاين:
چاپ دوم كتابهاي درآمدي بر ارتباطات سنتي در ايران و روزنامهنگاري تخصصي از سوي دفتر مطالعات و توسعه رسانهها منتشر شد.
روابط عمومي دفتر مطالعات و توسعه رسانهها به نقل از فاطمه كيهان مدير انتشارات اعلام كرد: دو كتاب درآمدي بر ارتباطات سنتي در ايران و روزنامهنگاري تخصصي به دليل اتمام نسخههاي پيشين تجديد چاپ شدند.
كيهان افزود: كتاب درآمدي بر ارتباطات سنتي در ايران كاري است از دكتر محمدمهدي فرقاني و با مقدمهاي از دكتر كاظم معتمدنژاد كه با پيشگفتاري بر چاپ دوم در چهار فصل و يك پيوست به شرح زير تدوين يافته است:
فصل اول: اهميت و ضرورت شناخت ارتباطات سنتي
فصل دوم: سطوح و ساختارهاي ارتباطات سنتي
فصل سوم: بازشناسي برخي از ارتباطگران، پيامها و شيوههاي ارتباطات سنتي
فصل چهارم: نقش شبكۀ ارتباطات سنتي در برخي از جنبشهاي اجتماعي ايران
نويسنده كتاب معتقد است: در عصر بزرگراههاي اطلاعاتي و ارتباطاتي و از منظر تجدد و مدرنيسم شايد سخن گفتن از ارتباطات سنتي نوعي واپسگرايي به حساب آيد. اما اگر مدرنيته نتواند و يا نخواهد نقشها و كاركردهاي جديد نظام كهن ازجمله نظامهاي ارتباطي سنتي را مورد بازنگري قرار دهد، خود به نوعي سنت مذموم، ضد ترقي و ضد تمدن تبديل خواهد شد.
تهيه و تدوين كتاب حاضر، نخستين گام در راه پر كردن خلأ مطالعات تخصصي مربوط به ارتباطات سنتي در ايران است و بهعنوان يك منبع سودمند و مفيد ميتواند جايگاه ارتباطات ياد شده در مطالعات را مشخصتر و برجستهتر نشان دهد.
مدير انتشارات در ارتباط با تجديد چاپ كتاب ديگر اين دفتر كه روزنامهنگاري تخصصي نام دارد اضافه كرد: كتاب روزنامهنگاري تخصصي كاري است از دكتر حسين قندي كه حاصل سالها تجربه و تلاش نويسنده آن به شمار ميرود. اين كتاب با شمارگان ۲000 نسخه و در 2200 صفحه منتشر شده و قيمت آن نيز 2000 تومان است.
كتاب ياد شده در چهار فصل و يك پيوست به شرح زير تنظيم شده است:
فصل اول: تاريخچه روزنامهنگاري در جهان و ايران
فصل دوم: تخصص روزنامهنگاري تخصصي
فصل سوم: تقسيمبندي در روزنامهنگاري
فصل چهارم: گرافيك مطبوعات تخصصي و صفحهآرايي
دكتر قندي در پيشگفتار اين كتاب، انگيزه خود از انتشار روزنامهنگاري تخصصي را ضرورت تربيت روزنامهنگار متخصص ميداند و ميگويد: روزنامهنگاري مانند هر رشته علمي ديگري يك تخصص است و نيازمند افرادي است كه آموزش روزنامهنگاري را طي كرده باشند. براي رسيدن به روزنامهنگاري تخصصي دانشجو بايد علاوهبر كسب مهارتهاي روزنامهنگاري، تخصصهاي ويژهاي را نيز كسب نمايد. زيرا مطبوعات تخصصي بر اساس نياز طبقهاي خاص به دانستن در زمينه علوم مورد علاقه آنها شكل گرفته است.
درنتيجه در روزنامهنگاري تخصصي بايد نگاهي ويژه به نياز مخاطبان داشت. وي معتقد است بدون تربيت روزنامهنگار متخصص، نشريات نميتوانند رشد و ماندگاري داشته باشند.
تاريخ درج: 19 مرداد 1387 ساعت 15:51 تاريخ تاييد: 19 مرداد 1387 ساعت 17:41 تاريخ به روز رساني: 19 مرداد 1387 ساعت 17:05
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]