واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير بهداشت از يكپارچه شدن حقوق و دستمزد پزشكان متخصص در مناطق محروم خبر داد
تهران / واحد مركزي خبر / بهداشت و سلامت 1387/05/19
وزير بهداشت، از اختصاص رديف بودجهاي مشخص براي پرداخت دستمزد ماهيانه پزشكان متخصص در مناطق محروم بدون در نظر گرفتن درآمد اختصاصي مراكز درماني به دستور رييس جمهور و اجراي ان از سال آينده خبر داد.
دكتر كامران باقري لنكراني امروز در مراسم تقدير از خبرنگاران همچنين در باره اجراي طرح خودگرداني بيمارستانها گفت: با توجه به محدوديت منابع مناطق محروم، گردش كار مراكز درماني اين مناطق با طرح خودگرداني امكان پذير نيست، از اين رو سعي در تقويت مناطق محروم داريم.
وي با تاكيد بر اين كه نبايد نگاه بودجه اي فقط به درآمد اختصاصي و كاركرد بيمارستانها محدود شود، افزود: غير واقعي بودن تعرفههاي بخش دولتي باعث شده است كه بيمارستانهاي خودگردان با مشكلاتي روبرو شوند و براي مراكز درماني مناطق محروم ناگزير به پرداخت حمايتي بوديم.
دكتر لنكراني، با بيان اين كه ميكوشيم تا از محل اعتبارات صرفه جويي شده در طرح تحول اقتصادي در خدمت رساني سلامت هر ايراني استفاده كنيم و هر ايراني بايد از خدمات سلامت برخوردار شود، گفت: در بودجه سنواتي سال 74 ، فقط پنج درصد از بخش درآمدي وزارت بهداشت مرتبط با درآمد اختصاصي بود، حال آن كه اين ميزان به مرور افزايش يافت و هم اكنون 50 درصد از درآمدها از درآمد اختصاصي حاصل ميشود.
وي با بيان اين كه براي سال گذشته 3 هزار ميليارد تومان درآمد اختصاصي براي وزارت بهداشت پيش بيني شده بود، يادآور شد: اين در حاليست كه كل ميزان درآمد اختصاصي سال گذشته وزارت بهداشت، نصف مقدار پيش بيني شده يعني يكهزار و 500 ميليارد تومان بود.
دكتر لنكراني، افزايش بهره وري و خدمت رساني، افزايش ضريب اشتغال تخت از 52 به بيش از 63 درصد را از دلايل افزايش درآمد اختصاصي در سال جاري دانست و گفت: اما پيش بيني درآمد اختصاصي از طريق خودگرداني بيمارستانها از ابتدا غيرواقعي بوده است.
وي با اشاره به اين كه پيش نويس وزارت بهداشت در زمينه تغييرات جامع با محوريت پزشك خانواده تهيه شده است، افزود: اختيارات بايد به تناسب ميزان پاسخگويي تدوين شود.
دكتر لنكراني، با بيان اين كه در قانون برنامه چهارم توسعه شاخصهايي در پيوست قانون آمده است، گفت: پوشش اورژانس پيش بيمارستاني، مراكز بهداشت و درمان شهري و روستايي و يا اعلام ميزان واگذاري خدمات بر مبناي سقف قانون توسعه از اين قبيل شاخصهاست.
وي در ادامه از ارايه آخرين گزارش پيشرفت برنامه چهارم توسعه به معاون اول رييس جمهور و سپس مجلس هفتم خبر داد و به شاخصهاي سازمان جهاني بهداشت و بانك جهاني در مقوله سلامت اشاره كرد و يادآور شد: موسسات مختلف شاخصهاي متعددي را اعلام ميكنند.
دكتر لنكراني با بيان اين كه برخي از اين شاخصها مربوط به ميزان بهره مندي از خدمات بهداشتي و درماني است، افزود: در اين شاخص ايران از جايگاه و رتبه خوبي برخوردار است مثلا ايران در زمينه واكسيناسيون هپاتيت بي جزو معدود كشورهايي با ميزان پوشش بيش از 95 درصد است كه ضمن آغاز واكسيناسيون نوزادان از سال 72 نوجوانان 18 و 17 ساله هم واكسينه شده اند.
وي همچنين به واكسيناسيون سراسري سرخك در كشور كه در سال 1382 انجام شد اشاره كرد و افزود: در نتيجه اين طرح سراسري ميزان موارد ثبتي سرخك كه غالبا با ميزان واقعي متفاوت است از چند هزار به 170 مورد در سال گذشته كاهش يافت.
وزير بهداشت، در خصوص نحوه مراقبت از كودكان مبتلا به عفونت حاد تنفسي هم گفت: ايران در اين مورد هم از شاخص مناسبي برخوردار است به طوري كه ميزان دسترسي به پزشك ظرف 24 ساعت از زمان ابتلا كودك به عفونت تنفسي در ايران از رتبهاي كمتر از زير پنج ساعت برخوردار است.
تصوير دارد
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]