تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835161496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رؤياي‌جهاني‌شدن با سهام مس


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رؤياي‌جهاني‌شدن با سهام مس


اخبار‌ بورس- سروش خسروي:
آيين نامه ماده 15 قانون برنامه چهارم تصريح كرده، درصد واگذاري سهام شركت‌هاي ايراني به سرمايه‌گذاران خارجي نبايد بيشتر از 10درصد باشد.

رؤياي جهاني شدن بورس اوراق بهادار تهران حرف ديروز و امروز نيست، 37 سال پيش شوراي بورس نوپاي ايران در يكي از نخستين نشست‌هاي خود طرحي را بررسي كرد كه براساس آن امكان عرضه متقابل سهام شركت‌هاي ايراني و خارجي در قالب يك مركز بين‌المللي مالي در قلب تهران امكان‌پذير مي‌شد.

اما كوچك و كم عمق بودن بازار اوراق بهادار تهران در سال‌هاي اوليه تاسيس يعني اوايل دهه 50 خورشيدي اين طرح را از اولويت‌هاي كاري مديران بورس خارج كرد. حال پس از 4 دهه بارديگر اين‌ رؤيا به خواب مديران بازار سرمايه آمده و آنان قصد دارند از طريقي ديگر و روشي تازه، بورس تهران را با بازارهاي جهاني اوراق بهادار پيوند بزنند.

براين اساس از يك سال پيش طرح عرضه سهام شركت‌هاي ايراني در بورس مالزي روي ميز مديران بازار سرمايه ايران قرار گرفت. ابتدا آنها قصد داشتند سهام 2 شركت فولاد مباركه و مس را همزمان در بورس مالزي عرضه كنند اما بعداً اين طرح به عرضه سهام مس محدود شد.

در حالي كه تا زمستان پارسال يعني درست تا اول سال 2008 ميلادي همه چيز رو به راه بود و كارها به آهستگي ولي پيوسته پيش مي‌رفت به ناگاه سكوت خبري ايجاد شده از بروز مانعي در اين راه خبر مي‌داد تا اينكه سرانجام گمانه‌زني‌هاي رسانه‌اي درست از آب درآمد و معلوم شد آمريكايي‌ها در پي اعمال فشارهاي روز‌افزون خود در راه اين اقدام هم سنگ اندازي كرده‌اند.

در اين ميان هفته گذشته يك عضو شوراي بورس اين موضوع را تأييد كرد ولي در عين حال بر رفع مانع ايجاد شده از طرف آمريكايي‌ها تاكيد كرد. محمدرضا پورابراهيمي از اعضاي مؤثر شوراي بورس كه در عين حال عضو هيأت‌مديره شركت ملي مس هم هست اعلام كرد: برخلاف تصور عموم، امسال هم اقدامات لازم براي ورود شركت مس به بورس مالزي انجام شده است.

او در عين حال تصريح كرد: محدوديت‌هاي ايجاد شده از نظر اقتصادي و سياسي يعني تحريم‌هاي تحميلي و فشارهاي آمريكا موجب شد بورس مالزي به‌طور موقت از پذيرش سهام مس خودداري كند، خوشبختانه با پيگيري‌هايي كه از طريق سفارت ايران در مالزي، وزارت اقتصاد و رئيس سازمان بورس انجام شد و همچنين با توجه به پيگيري‌هاي هيات ايراني در اجلاس اخير گروه D8 در مالزي، فضاي ايجاد شده براي پذيرش سهام مس مرتفع شد.

پيش شرط‌هاي حضور

رئيس سازمان بورس در پاييز پارسال درباره عرضه سهام مس توضيح داده بود؛ درصورت رفع مشكل آيين‌نامه‌اي در خريد سهام شركت‌هاي ايراني توسط شركت‌هاي خارجي كه بايد از سازمان سرمايه‌گذاري خارجي مجوز بگيرند امكان عرضه سهام شركت‌هاي ايراني در بورس مالزي فراهم خواهد شد.او در پاسخ به اين پرسش كه آيين‌نامه ماده 15 قانون برنامه چهارم عرضه حداكثر 10 درصد از سهام شركت‌هاي ايراني را به سرمايه‌گذاران خارجي مجاز مي‌داند پس چطور مي‌توان 25درصد سهام مس را در مالزي عرضه كرد؟ مي‌گويد: در يكي از جلسه‌هاي ستاد اصل 44 كه با حضور رئيس‌جمهوري و برخي از اعضاي هيات دولت برگزار شد 2 رويكرد در اين خصوص در نظر گرفته شد.

رويكرد اول اين است كه درصورت ابلاغ قانون اصل 44 مرجع تصميم‌گيري‌ها شوراي‌عالي اصل 44 خواهد بود و اين شورا درباره عرضه 25 درصدي سهام ملي مس تصميم خواهد گرفت. رويكرد دوم نيز اين است كه با توجه به تصويب آيين‌نامه‌هاي مربوطه توسط هيات دولت، اصلاحاتي در آيين‌نامه‌هاي مربوط به درصد سهام شركت‌ها به سرمايه‌گذاران خارجي توسط اين هيات انجام و اعمال شد تا اين مانع قانوني برطرف شود. با توجه به موافقت رئيس‌جمهوري و اعضاي هيات دولت با حضور سهام مس در بورس مالزي، زمان فرايند تجديد نظر در آيين‌نامه مربوطه چندان طولاني نخواهد بود.

صالح آبادي مي‌گويد: به‌نظر مي‌رسد تا پاييز 87 شركت ملي مس در تابلوهاي معاملاتي بورس مالزي حاضر باشد.

قانون چه مي‌گويد؟

كه با اين اوصاف فعلاً واگذاري 25درصدي سهام ملي مس در بورس مالزي وجود ندارد مگر اينكه در اين بند از قانون تجديد نظر و درصد تعيين شده تغيير كند و يا مصوبه هيات عالي واگذاري اصلاح شود. از سوي ديگر بايد مشخص شود دولت مي‌تواند بدون در نظر گرفتن حقوق صاحبان سهام يكجانبه اقدام به واگذاري سهام اين شركت در بورس مالزي كند و آيا اين اقدام بايد به تصويب مجمع برسد يا خير؟ اين پرسش‌ها در شرايطي مطرح است كه چگونگي عرضه سهام ملي مس در بورس مالزي در دست بررسي است و كارشناساني در حال مطالعه اين موضوع هستند كه واگذاري سهام اين شركت در بورس مالزي بعد از اعمال افزايش سرمايه باشد و يا اينكه درصدي از 5 ميليارد و 780 ميليون سهم موجود واگذار شود و آيا قبل از اين اقدام بايد از طريق ايجاد يك شركت زيرمجموعه ملي مس و انتقال سهام به آن صورت گيرد؟ با اين اوصاف به‌نظر مي‌رسد بعد از رفع موانع قانوني و در بهترين حالت و در صورتي كه آمريكايي‌ها دوباره كارشكني نكنندحضور مس در بورس مالزي به چند ماه زمان نياز داشته باشد.

‌تا4 ماه آينده در بورس مالزي

تاكنون90 درصد مراحل پذيرش مس در بورس مالزي انجام شده است و درصورت مساعدت دولت با دولت مالزي سهام اولين شركت ايراني 4ماه آينده وارد بورس مالزي مي‌شود. محمدرضا پورابراهيمي عضو شوراي بورس يادآور شد: سال گذشته مذاكرات اوليه با بانك‌هاي تامين سرمايه انجام و موضوع پذيرش مس مطرح شد. همچنين جلساتي كه با مسئولان بورس مالزي در سال گذشته صورت گرفت بسيار مثبت و مفيد بود. پورابراهيمي با اشاره به اينكه در حال حاضر مذاكرات پذيرش مس در مالزي مجدداً آغاز شده است اضافه كرد: مذاكرات با بانك تامين سرمايه RHP نهايي شده و در حال آماده كردن صورت‌هاي مالي شش ماهه هستيم تا با توافقات صورت گرفته بتوانيم پذيرش مس در بورس مالزي را نهايي كنيم.

وي در مورد زمان ورود مس به بورس مالزي گفت: بايد سريع‌تر كار ارزش‌گذاري صورت‌هاي مالي شركت بعد از برگزاري مجمع به زبان كشور مالزي صورت گرفته و مورد تاييد حسابرسي بين‌المللي كه مورد توافق ايران و مالزي است قرار گيرد كه اگر بورس مالزي همكاري كند حداكثر تا سه ماه آينده نهايي مي‌شود.

عضو شوراي بورس تصريح كرد: كليه مدارك و اطلاعات مورد نياز بانك تامين سرمايه كه واسط بين ايران و مالزي است تا دو ماه آينده نهايي مي‌شود كه پس از آن بايد مجوزها و اقدامات اجرايي بانك تامين سرمايه انجام شده و درصورتي‌كه بورس مالزي مجوزهاي لازم را ارائه كند تا 4ماه آينده به‌عنوان اولين شركت ايراني وارد بورس مالزي مي‌شويم. وي با اشاره به اينكه بورس مالزي از سوي آمريكا تحت فشار است ادامه داد: به واسطه جايگاه اقتصادي براي شركت مس و همچنين كشور علاقه‌منديم تا اين موضوع را هر چه سريع‌تر برطرف كرده تا علاوه بر مس، شركت‌هاي بعدي هم بتوانند به بورس ساير كشورها ورود پيدا كنند.

عضو شوراي بورس با اشاره به‌نظر مساعد دولت و پيگيري رئيس‌جمهور جهت عرضه مس در بورس مالزي عنوان كرد: بايد فردي به‌عنوان نماينده تام‌الاختيار رئيس‌جمهور با دولت مالزي صحبت كرده و اراده جديدي جهت تسريع امور وارد شود. عضو هيأت‌مديره شركت مس عنوان كرد: تنها يك ساپورت بخش دولتي با دولت مالزي مي‌تواند حداكثر تا چهار ماه آينده موضوع پذيرش مس را نهايي كند.

ارزشيابي سهام

ارزشيابي سهام شركت با توجه به طرح‌هاي توسعه و ميزان فروش تا سال 91 با استفاده از مدل تنزيل جريانات نقدي آتي در نظر گرفته شده طبق مفروضات صورت گرفته ظرفيت اسمي توليد كاتد 225 هزار تن است كه پيش‌بيني مي‌شود‌ شركت در سال 87 به توليد 200 هزار تني دست يابد. همچنين بهاي تمام شده به‌طور متوسط 52 درصد درآمد فروش در هر سال در نظر گرفته شده است و خالص درآمدها و هزينه‌هاي عملياتي معادل هشت درصد فروش ديده شده است. در مورد هزينه‌هاي مالي شركت نيز هزينه‌ كلي اجراي طرح مرحله دوم 13 هزار و70 ميليارد ريال برآورد مي‌شود.

با فرض اينكه شركت 50 درصد طرح را از محل بدهي تامين مالي كند هزينه بدهي در سال بهره‌برداري به ميزان 653 ميليارد ريال افزايش خواهد يافت. همچنين در اين مفروضات مقدار فروش كنسانتره، مفتول بيلت و اسلب و مقدار فروش طلا و نقره درنظر گرفته است كه با اين مفروضات و استفاده از مدل گوردون ارزش ذاتي سهم مس با سرمايه 5 ميليارد و 789 ميليون و 645 هزار ريال برابر 11 هزارو 188ريال برآورد مي‌شود. لازم به ذكر است كه درآمد فروش شركت به شدت تحت‌تأثير نرخ‌هاي جهاني است، بنابراين هرگونه نوسان در قيمت جهاني مس درآمد شركت و به تبع آن عايدات آن را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد.

همچنين پيش‌بيني سود شركت مس نشان مي‌دهد كه سود هر سهم براي سال 87،
1/ 505 ريال، ‌ 89، 1/ 729 ريال، 1390، 2/608 ريال و 91، 2/808 ريال است. به اين ترتيب با در نظر گرفتن شرايط حاضر درصورتي كه وعده‌هاي مسئولان بورس تهران و مالزي محقق شود و همچنين شرايط بين‌المللي مشكلي براي عرضه سهام مس در مالزي به وجود نياورد مي‌توان گفت بورس تهران اولين گام خود را هر چند كوچك به سوي جهاني شدن برداشته است.

تاريخ درج: 19 مرداد 1387 ساعت 11:41 تاريخ تاييد: 19 مرداد 1387 ساعت 14:53 تاريخ به روز رساني: 19 مرداد 1387 ساعت 12:35
 شنبه 19 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن