واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آموزش معارف اسلامي در غرب/220 مدرسه اسلامي در آمريكا فعاليت دارند
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: فعاليت مدارس اسلامي در كشورهايي كه مسلمانان در اقليت هستند علاوه بر آموزشهاي علمي، معارف اسلامي و قرآني، ترويج تساهل، هماهنگي ميان اديان و همزيستي را موجب ميشوند. امروزه به رغم تمام نگاههاي متعصابه و مغرضانه، اين مدارس در كشورهاي مختلف رو به افزايش هستند به طوري كه براساس آمار مربوط به چندسال گذشته، 220 مدرسه اسلامي در آمريكا وجود دارد .
نظم و انضباط ، آموزش بر اساس ارزش و تأكيد بر دستاورد آكادميك، كه مستلزم توجه به فرد فرد دانش آموزان در كلاسهاي كم جمعيت است ، والدين مسلمان را ترغيب كرده تا فرزندان خود را كه در اقليت به سر مي برند در مدارس اسلامي ثبت نام و آنها را از تأثيرات فرهنگي و غير ديني مدارس غرب دور نگهدارند.
با وجود اينكه وزارت آموزش و پرورش روند ثبت نام در مدارس اسلامي را دنبال نمي كند، اما به طور كلي شواهد قابل توجهي در زمينه رشد ثبت نام در مدارس اسلامي وجود دارد.
بر اساس آمار شوراي روابط اسلامي- آمريكايي، طي چهار سال گذشته ، تعداد مدارس اسلامي در سراسر ايالات متحده از 194مدرسه به 220 مدرسه افزايش يافته است. اين آمار بي ترديد كلاسهاي آموزشي مساجد را دربرنگرفته است. در بسياري از مناطقي كه دانش آموزان مسلمان به مدارس اسلامي دسترسي ندارند قرآن و معارف اسلامي را در مساجد و زير نظر امام جمعه مسجد مي آموزند.
روند توسعه مدارس اسلامي در بريتانيا با كندي صورت مي گيرد كه اين امر به ويژه پس از حملات هفتم ژوئيه 2005 و ارائه اطلاعات درباره اينكه تروريستهاي اين واقعه در مدارس اسلامي حضور يافته بودند تشديد شد.
اكنون دولت بريتانيا در ميان اقداماتي كه به ظاهر در راستاي منافع جامعه مسلمان است در نظر دارد مدارس اسلامي اين كشور را تحت كنترل مقامات رسمي آموزش محلي قرار داده و آنها را با ساير مدارس ديني كشور هماهنگ كند. به عنوان شاهد مثال مي توان به وعده تأسيس 150 مدرسه جديد اسلامي پس از حملات هفتم ژوئيه اشاره كرد.
به دنبال اقدامات كنترل كننده، دولت بريتانيا تصميم گرفت به مدارس ديني بودجه اختصاص داده و آنها را به بخش دولتي متصل كند اما طي نظرسنجي هايي كه انجام گرفت بسياري از مردم با اين امر مخالفت كردند و علت آن تنها تبليغات سوء عليه مدارس اسلامي بود.
هم اكنون حدود 7 هزار مدرسه ديني در سراسر انگلستان وجود دارند كه بيشتر اين مدارس مسيحي هستند. 36 مدرسه يهودي، پنج مدرسه اسلامي و دو مدرسه سيكها در بخش دولتي انگستان فعاليت مي كنند. علاوه بر اين 120 مدرسه اسلامي، 100 مدرسه مسيحي انجيلي و 50 مدرسه يهودي نيز به طور مستقل از دولت به فعاليت خود ادامه مي دهند.
مخالفتها، تعصبات و باورهاي نادرست تنها به مدارس اسلامي اروپا و آمريكا اختصاص ندارد و در استراليا هم وضع به همين منوال است به طوري كه نخست وزير سابق استراليا پيشتر هشدار داده بود كه مدارس اسلامي اين كشور از برنامه هاي درسي تصويب شده دولت فراتر نروند چرا كه اين امر ممكن است نگراني درباره هر كدام از دانش آموزان را تشديد كند.
بسياري از اين سياستمداران مبارزه با افراط گرايي را در گرو مبارزه با مدارس اسلامي مي دانند. درحالي كه نهادهاي آموزش اسلامي به ويژه آنها كه در اقليت بسر مي برند خود را در راه مبارزه با افراط گرايي متعهد مي دانند.
مدارس اسلامي بيش از هر مدرسه ديگري در استراليا از لحاظ تعداد و اندازه در حال رشد وگسترش هستند. سازمانهاي اسلامي استراليا تعداد مسلمانان اين كشور را 350 هزار نفر تخمين زده اند.
والدين كودكان مسلماني كه در اقليت به ويژه در كشورهاي غربي زندگي مي كنند به كرات تمايل خود را براي تحصيل كودكان خود در مدارس اسلامي نشان داده اند كه علت آن بسيار واضح است، آنها مي خواهند كودكانشان اصول اسلام را در مدرسه آموخته و كنار ساير دروس ملي، قرآن بياموزند. اين فرآيند در زمينه اقامه نماز در مدرسه و تطبيق تقويم آكادميك با مناسبتهاي ديني به ويژه فراهم كردن شرايط ويژه در طول ماه رمضان به اوج خود مي رسد.
درميان سوء باورهايي كه نسبت به مدارس اسلامي در غرب وجود دارد نمونه هاي موفقي هم مي توان يافت كه حتي غيرمسلمانان را نيز به خود جلب كرده است. اين مدارس دركنار فعاليتهاي علمي و ديني خود ترويج تساهل و تأكيد بر مشتركات ميان پيروان اديان مختلف در جامعه را در صدر دستور كار خود قرار داده اند.
بسياري از مردم به دشواري اين حقيقت را مي پذيرند، اما مدارس اسلامي آموزش مدرن را بدون توجه به دين به دانش آموزان ارائه مي دهند. آموزش در اين مدارس به نحوي صورت مي گيرد كه اذهان جوانان با ارزشهاي تساهل ديني آشنا شود و توجه ويژه اي به آن مبذول دارند.
مقامات برخي كشورها نيز نتوانسته اند نسبت به فعاليت مدارس اسلامي تساهل نشان داده و تلاش كردند آموزش مطالب اسلامي را در مداس خصوصي وارد كرده تا دانش آموزان مسلمان از آن سودبرند. درحالي كه متصديان آموزش اسلامي همواره در تلاش بودند به منظور مبارزه با اين طرز فكر نظام آموزش مدارس خود را متحول كرده تا تنها نشان دهند اين مدارس در راه ترويج فرهنگ صلح و اتحاد ملي فعاليت مي كنند.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]