واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك اقتصاددان: 25 درصد بهاي تمام شده كالاها به مديريت و بهرهوري مربوط ميشود هدررفت برق در شبكهي سراسري عامل گراني آن است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
از نظر اقتصاددانان و كساني كه در حوزه اقتصاد صنعتي تبحر دارند 25 درصد بهاي تمام شده كالاها به حوزه مديريتي در رابطه با بهرهوري مربوط ميشود.
دكتر محمد باقرصدري - بازرس قانوني انجمن اقتصاددانان - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب فوق افزود: مديران نقش بسيار فزايندهاي در قيمت تمام شدهي كالا دارند و هرچه مديران كارآمدتر و با تجربهتر باشند، به همان مقدار نقش آنها در قيمت تمام شدهي كالا موثرتر است.
وي با اشاره به اينكه وزارت نيرو اولين وزارت خانهاي بود كه يارانهها را با معيارهاي خود محاسبه و اطلاع رساني كرد، افزود: هنوز هم در قبضهاي برق ميزان يارانهها قيد شده است، ولي بحث مطرح مربوط به حوزه مديريتي است.
او در ادامه گفت: متاسفانه در برآوردهايي كه در مورد قيمت تمام شدهي كالا از جمله قيمت برق انجام ميدهيم، نقش مديران را آنقدر كه بايد برجسته نميكنيم و اين را نميدانيم كه اگر مديري ناتوان باشد، چه مقدار در قيمت تمام شدهي كالا موثر است.
او با اشاره به موضوع واگذاري نيروگاهها و موضوع خشكسالي گفت: در حال حاضر علم و دانش بسيار توسعه پيدا كرده است و تحولاتي در حوزههاي هواشناسي وتغييرات جوي اتفاق افتاده و اين تحولات فرصت را به بشر ميدهد كه خشكسالي را پيش ازآنكه اتفاق افتد، پيشبيني و به دنبال آن كمبود برق را پيش بيني كند.
صدري خاطرنشان كرد: نزديك به هفت سال قبل اين كار انجام شد و در منطقهاي كه ايران هم قرار داشت، پيشبيني شد كه خشكسالي روي ميدهد و ما در سه تا چهار سال گذشته نيز خشكسالي داشتهايم، ولي در استانهاي كمتري اين موضوع مشهود بود و در حال حاضر خشكسالي را در استانهاي بيشتري شاهديم.
وي همچنين به مشكل صفهاي طولاني پمپ بنزين كه از عوامل قطعي برق است، اشاره و اظهار كرد: بايد مشكل قطعي برق از قبل پيشبيني ميشد و براي مكانهاي حساس مثل بيمارستانها و پمپ بنزينها تدابير ويژهاي اتخاذ ميشد.
او تاكيد كرد: خشكسالي چيزي نيست كه لحظه اي رخ دهد. ما همچنان كه در مديريت تخصص و دانش را دخالت ميدهيم، بايد در موارد علمي نيز تجربه و دانش را دخيل كنيم؛ در غير اين صورت پيشبينيها به درستي محقق نميشوند.
بازرس قانوني انجمن اقتصاددانان بيان داشت: اينكه وزارت نيرو در قبضهاي برق مقدار يارانهها را قيد ميكند، خوب است، ولي بهتر آن است كه ابعاد اين يارانهها دقيقتر و موشكافانهتر به مردم گزارش داده شود.
صدري ادامه داد: دراقتصاد وارد كردن شوكهاي لحظهاي خطر آفرين است، اما اگر بخواهيم قيمتها را متوازن كنيم، بايد مقدمات كار را فراهم كرده و به گونهاي اين كار را شروع كنيم كه تا حد ممكن كمترين آسيب به مردم و بهويژه افراد با درآمد كم وارد شود.
وي تاكيد كرد: نميتوان نقصانهايي كه در شبكههاي انتقال نيرو مانند هدر رفت بالاي آب درشبكه فرسوده سراسري و اتلاف برق كه باعث گران شدن برق ميشود را ناديده و به جاي آن پول برق را از مصرف كننده گرفت.
او افزود: هدفمند كردن يارانهها گامي مثبت است، ولي بايد اين جسارت توام با تدبير و درايت باشد. در بسياري از كشورهاي دنيا و حتي كشورهاي توسعه يافته هم يارانه وجود دارد، ولي برخي يارانهها را به توليد اختصاص ميدهند، نه مصرف.
وي با اشاره به توزيع لامپ كم مصرف در ميان مشتركان اظهار كرد: هنوز آمار دقيقي در دست نيست كه از 16 ميليون خانوار، چند خانوار از لامپ كم مصرف استفاده ميكنند و بهتر است وزارت نيرو لامپهاي كم مصرف را به خانهي مردم برساند.
او ادامه داد: وزارت نيرو بايد به دهكهاي يك دو و سه لامپهاي كم مصرف را رايگان و به دهكهاي چهار ، پنچ، شش با 50 درصد قيمت و به دهكهاي هفلت، هشت، 9 و 10 با قيمت كامل عرضه كند.
انتهاي پيام
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]