واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مقابله با خرافات و بدعتها - 1هوشياري عمومي ؛ ضرورت مبارزه با خرافات
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: مسلمانان و به ويژه شيعيان همواره مورد هجمههاي مختلف دشمنان قرار داشته و توطئههاي مختلفي براي تخريب ارزشها و باورهاي ديني اين خيل عظيم طراحي و اجرا ميشود، تبليغ خرافات از جمله اين اقدامات است كه مقابله با آنها هوشياري عمومي و برخوردهاي قاطع مسئولان را ميطلبد.
خرافه به عنوان هر نوع عقيده نامعقول و بياساس تعريف شده است . برخي خرافت بخشي از باورهاي مشترك اجتماعي هستند مثل باور به خوش شانسي يا بدشانسي ، فال و چشم زخم. شكل ديگر خرافات ، تجربههاي غيبي مانند ادراك فراحسي و اعتقاد به نيرو و توانايي ذهن در حركت دادن اشيا است.
نوع ديگر خرافات شخصي است و آن باورها و رسومي است كه يك فرد شخصا و براي خود ابداع كرده و بر اين باور است كه براي موفقيت در كارها يا پيشگيري از خطر به برخي اعمال مبادرت ورزد.
خرافات فردي، گروهي و اجتماعي ناشي از هر باور و برداشت نادرستي كه باشد بايد به درستي شناسايي و با آن مبارزه شود .
بايد به اين واقعيت مهم توجه كرد كه باورهاي اشتباه، فقط عقايد و برداشتهاي نادرستي نيستند كه درون سر هر فرد قرار دارند بلكه اين باورها بر رفتار فردي و اجتماعي تأثيرگذار هستند و برآيند بيروني آنها نتايج و تبعات منفي را در پي خواهد داشت .
طي سالهاي گذشته اين حس دروني برخي افراد براي گرايش به برخي باورهاي نادرست، مورد سوء استفاده دشمنان اسلام و ايران ، به منظور لطمه به ارزشهاي ديني و ملي قرار گرفته است .
در اين ميان توطئه هاي بسياري عليه اسلام و به ويژه شيعه برنامه ريزي شده كه مقابله با آنها، هوشياري و آگاهي مسلمانان و شيعيان را مي طلبد .
فرقه هاي انحرافي امروز براي گسترش و ترويج مكاتب خود با جديت تلاش مي كنند اما در مقابل مسلمانان در اين راه حركت مؤثري از خود نشان نمي دهند و همين امر راه را براي فعاليت بيشتر و گسترده تر اين فرقه هاي منحرف و مخرب باز مي كند .
بي ترديد براي مقابله با هجمه هاي مختلف مي بايست مباني دين اسلام و معارف اهل بيت (ع) را به درستي و به دور از پيرايه، به شكلي جذاب و پذيرفتني براي جوانان تبيين كنيم.
متأسفانه ديده مي شود عدهاي كه هيچ فهمي از دين اسلام ندارند، صاحب تريبونهايي شدهاند كه فهم غلط خود از دين را به وسيله آنها براي اقشار مختلف مردم بيان ميكنند.
در چنين شرايطي صداوسيما به عنوان رسانه اي فراگير و تأثيرگذار براي گروههاي مختلف جامعه، بايد با برنامه ريزيهاي دقيق و صحيح در برابر اين تحريفها ايستاده و با اطلاع رساني دقيق، اذهان را به گونه اي روشن و دلها را از معنويت ناب، لبريز كند كه هرگونه هجمه اي از سوي دشمنان، بدون پاسخ بماند .
تا يكي دو سال پيش برخي مداحان ، از جمله فعالاني بودند كه در اين زمينه نقش منفي داشته و به خرافات دامن مي زدند، برخي از افراد اين گروه بدون آگاهي كامل و دقيق از دين و سياست در مورد مسائل مختلف اظهار نظر كرده و با تحليلهاي شخصي و البته اشتباه خود، انحرافهاي فكري و گرايشهاي منفي را موجب مي شدند كه خوشبختانه با موضع گيري قاطع اينگونه فعاليتها متوقف شد .
چاپ و نصب شمايلهاي منتسب به ائمه نيز از ديگر فعاليتهاي انحرافي بود كه با درايت مسئولان و حركت خودجوش مردمي متوقف شد .
قمه زني نيز از جمله فعاليتهاي انحرافي بود كه با آن مقابله و از ادامه آن جلوگيري شد .
شك نيست مقابله سريع و صريح با خرافه و گرايش به فرقه هاي خودساخته نيز علاوه بر نيازه به اطلاع رساني دقيق و صحيح و ارتقاء آگاهيهاي عمومي، هوشياري اقشار مختلف و همچنين قاطعيت مسئولان در برخورد با فعالان منحرف را مي طلبد .
براي دراز مدت نيز فعالان تربيتي مانند مربيان آموزش و پرورش، رسانه ها و خانواده نقش مؤثري در روشنگري دقيق كودكان، به عنوان آينده سازان جامعه خواهند داشت .
چنانچه كودكان با ذهني باز و قلبي مطمئن و با يقين كامل با آموزه ها و مباني دين اسلام آشنا شوند، در آينده نه تنها تحت تأثير تبليغات منفي قرار نگرفته و گرايشي به آنها نخواهند داشت ، بلكه خود با اطلاعات دقيق و صحيحي كه دارند، مدافع ارزشهاي ديني بوده و به مقابله با تحريفها و تبليغات منفي مي پردازند .
شك نيست مقابله با رواج خرافات و تحريفها در دين و عزاداريها، هوشياري مردم و علماي ديني و نيز تبليغات روشنگر رسانهها را مي طلبد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]