تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834635977
گزيده برخي از سرمقاله روزنامههاي امروز روياي يك دنيا
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: گزيده برخي از سرمقاله روزنامههاي امروز روياي يك دنيا
جام جم آنلاين: روزنامه هاي صبح امروز شنبه كشو ردر سرمقالههاي خود به مهمترين مسائل روز ايران و جهان پرداخته اند از جمله روياي يك دنيا با موضع المپيك، مجلس و راي اعتماد به وزير اقتصاد، رجز خواني بي حاصل با موضوع هستهاي ايران، خبرهاي فرمايشي، نماد زندگي مسالمت آميز تيتر سرمقالههاي پنج روزنامه صبح ايران است كه كه گزيده آنها در زير مي آيد.
كارگزاران
«روياي يك دنيا» عنوان سرمقالهي روزنامهي كارگزاران به قلم آرش راهبر است كه در آن ميخوانيد؛
1- مشعل كوچك پيرمرد چيني ناگهان راه مشعل بزرگ ورزشگاه ملي پكن را گرفت و آتش به جان ميلياردها بينندهاي زد كه در لحظه نهايي مراسم افتتاحيه شاهد اين رويداد باشكوه بودند. المپيك اينك مشخصترين نماد پيشرفت و توانايي كشورها در همهي شئون اجتماعي، سياسي و ورزشي است و بخت شيريني است براي مردم ميزبان.
در بخش ديگر سرمقاله ميخوانيد؛بيجهت نيست كه براي كسب ميزباني بازيهاي المپيك جنگي به وسعت جهان درميگيرد و دولتمردان از همه ابزارهاي سياسي براي بخشيدن اين امتياز به مردمشان استفاده ميبرند. حال چين بهعنوان كشور تازهوارد به كلوپ جهاناوليها، المپيك را باشكوه هرچه تمامتر برگزار ميكند و به چهارگوشه جهان نشان ميدهد كه به چه سطحي از تكنولوژي، مديريت، يكپارچگي و توانايي رسيده است.
نويسنده معتقد است؛چينيها در راه برگزاري اين المپيك نشانههايي از چين مدرن را به نمايش گذاشتند، از لحاظ سياسي روابط خود را با مخالفان تغيير دادند، با موافقان تجديد ميثاق كردند و با مردم خود نيز مهربانتر شدند. از بركت همين المپيك بود كه بسياري از مردم دنيا ماجراي اختلاف چين و تبت را فهميدند و در راه رفع كدورتها گام برداشتند. حالا المپيك عرصه رقابتي دوستانه و صلحآميز بين تمام ملل است و حتي تبتيها پنجه در پنجه چينيها مياندازند. اين جادوي المپيك است و راز دوام و ماندگاري آن و چه زيباست شعار المپيك 2008 كه ميگويد: «يك دنيا، يك رويا». آيا رويايي بالاتر از صلح هست؟ 2
2- رژه كاروان ورزشي ايران در المپيك پكن يكي از باشكوهترين لحظات سالهاي اخير ورزشي ايران بود. سبزپوشان ايران اينبار بسيار شيك و مرتب پا به صحنه رژه گذاشتند و پرچم ايران را تكان دادند.
در ادامه سرمقاله ميخوانيد؛كاروان ورزشي ايران در حالي با هزار اميد و آرزوي مردم پا به عرصه المپيك گذاشته كه از ديد كارشناسان شانس زيادي براي شكار طلا ندارد. اين هم سرنوشت ماست كه بدبياريها همواره در آغاز مسابقات گريبان ورزشكارانمان را ميگيرد. از بين اميدهاي اصلي مدال طلا حالا حسين رضازاده از ميدان قهرماني خداحافظي كرده و ميبايست از تلويزيون شاهد موفقيت رقبايش باشد.
حميد سوريان دلاور طلايي كشتي فرنگي ايران از درد زانو رنج ميبرد و شايد به همين درد ببازد. هادي ساعي طراوت و شادابي چهار سال گذشته را ندارد و شايد اينبار آن تكواندوكار شكستناپذير نباشد. در كاروان كشتي نسيم جواني وزيدن گرفته و چهرههاي جديد به مصاف رقبا خواهند رفت اما در برابر تندباد روسها، تركها، كرهايها و گرجستانيها چه بايد كرد؟ احسان حدادي پرتابگر جوان اما پراميد ايران ميتواند شكارچي طلا باشد به شرطي كه درد قفسه سينه امان بدهد. ديسك او تا كجا خواهد رفت؟ وزنهها نيز در غيبت رضازاده سنگينتر از هميشه هستند. اصغر ابراهيمي، رشيد شريفي و محسن بيرانوند رقباي بسيار قدرتمندي دارند. با اين حال اميد و آرزوي ميليونها نفر در ايران بدرقه راه جواناني است كه افتخار حضور در المپيك را به دست آوردهاند و عهد كردهاند چون سربازي براي كسب موفقيت، جوانمردانه بجنگند. براي رسيدن به اين هدف بزرگ اما تنها داشتن مشتي ورزشكار كفايت نميكند. ايكاش مسوولان ورزش ايران نيز كه به تعداد، وارد دهكده بازيهاي المپيك شدهاند خود را المپيكي بدانند و از چينيهاي پركار و مسووليتپذير كليد موفقيت را بربايند. نمايش خيرهكننده چينيها در المپيك تازه شروع شده و آنها از همين امروز براي دروكردن مدالها لحظهشماري خواهند كرد.
در پاين سرمقاله ميخوانيد؛اين مبارزهجويي بينظير حالا مهمترين شأن از شئون مردمي است كه تا 20 سال قبل به سختترين شكل ميزيستند. چين حالا در سايه اين تلاش و كوشش جمعي مرزهاي جديدي از موفقيت را فتح ميكند، چه در ورزش و چه در تمام امور زندگي.
مردم سالاري
«مجلس و راي اعتماد به وزير اقتصاد» عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاري است كه آن را مطهري نژاد نوشته است.
در ابتداي سرمقاله آمده است؛ظرف هفته گذشته در كشور عزيزمان ايران ناگهان پر شد، به طوري كه هيچ جاي اضافه براي هيچ موضوعي باقي نماند! ظرف هفته پر شد از يك موضوع به نام «راي اعتماد مجلس شوراي اسلا مي به 3 وزير پيشنهادي دولت» و در اين ميان بالا ترين راي به نام ناآشناترين وزير پيشنهادي، وزير اقتصاد و دارائي تعلق گرفت و كمترين راي به شناخته شده ترين وزير پيشنهادي، وزير كشور. جامعه و مجلس از سيد شمس الدين حسيني شناخت چنداني نداشت، از سوئي ديگر هم جامعه و هم مجلس كردان را به خوبي مي شناخت.
در ادامه سرمقاله ميخوانيد؛عده اي سعي دارند اين مطلب را القا كنند كه راي اعتماد به حسيني به معناي قبول طرح تحول اقتصادي دولت است. اما واقعيت اين است كه اين القا به هيچ عنوان موجه نيست زيرا مجلس به گونه هاي مختلف اعلا م كرده است كه روي هر كلمه طرح تحول اقتصادي نظر دارد و به دقت آن را بررسي خواهد كرد و به همين علت در تير ماه راي به تشكيل كميسيون ويژه در اين رابطه داده است. كميسيون ويژه ماموريت دارد اين طرح را مطالعه و بررسي كند و به مجلس گزارش دهد تا مجلس در مورد چگونگي ورود به اين طرح اتخاذ تصميم نمايد.
نويسنده معتقد است؛گر چه حضور حسيني در وزارت اقتصاد و دارايي مي تواند براي كميسيون ويژه يك فرصت باشد تا اطلا عات مورد نياز خود در مورد طرح تحول اقتصادي را سريع تر و مستقيم تر كسب كند و در تهيه گزارش به مجلس با مشكل كمتري مواجه باشد، اما اين به هيچ عنوان به معناي تاييد طرح نيست. بنابراين لا زم است مجلس از القائاتي از نوعي كه ذكر شد جلوگيري شود. از جمله مواردي كه لا زم است در بررسي طرح تحول اقتصادي توسط مجلس با حساسيت دنبال شود شائبه تبليغاتي بودن طرح است كه با بررسي و اصلا ح احتمالي فرآيند اجرايي شدن طرح و نقشآفريني مجلس و نهادهاي نظارتي در اين فرآيند بايد از تبليغاتي بودن طرح شائبه زدايي شود.
در پايان سرمقاله ميخوانيد؛توجه به اين نكات ضامن كسب اعتماد عمومي و جهت گيري صحيح افكار عمومي است.
كيهان
«رجز خواني بي حاصل» عنوان يادداشت روز روزنامهي كيهان به قلم حميد اميدي است كه در آن مي خوانيد؛چهارشنبه گذشته متن نامه ارسالي از سوي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران خطاب به سولانا در ادامه پيگيري مذاكرات ژنو منتشر شد كه بازتاب قابل توجهي در محافل سياسي و خبري داشت.
در بخش ديگر يادداشت آمده است؛اين نامه، با تاكيد بر وجوه مشترك طرحهاي ارائه شده از سوي جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي 1+5 بر علاقه مندي ايران بر ادامه مذاكرات هسته اي و شروع فاز دوم آن تصريح دارد و پاسخ روشن ايران به پيشنهاد 1+5 را منوط به دريافت پاسخهاي روشن از سوي اتحاديه اروپا براي رفع ابهامات و پرسش هاي خود مي داند.
نويسنده يادداشت معتقد است؛آنچه روشن به نظر مي رسد اين است كه جمهوري اسلامي ايران به هيچ وجه قصد عقب نشيني از مواضع اصولي خود در قبال فعاليت ها و برنامه هاي هسته اي ندارد. رهبرمعظم انقلاب در ديدار روز مبعث با تاكيد بر اينكه هريك قدم عقب نشيني در برابر مستكبران، منجر به يك قدم پيشروي آنان خواهد شد، مي فرمايند:«ما مي دانيم چه كار مي كنيم و به كجا خواهيم رسيد و راه رفتن به آن نقطه را حركت و پايداري مي دانيم، نه ايستادن و يا عقب گردكردن.»
يادداشت نويس كيهان با اشاره به اين كه طي چند هفته پيش نيز ايران بر حجم فعاليت هاي ديپلماتيك در جهت تحكيم مواضع و راهبردهاي خود افزود؛ آورده است؛هرچند به نظر مي رسد اينك اتحاديه اروپا، شوراي امنيت سازمان ملل و كشورهاي غربي پي برده اند كه در پرونده هسته اي ايران، ابتكار عمل در دست جمهوري اسلامي است و تهديدها و ترغيب ها همچنان كه تاكنون مسير فعاليت هاي اتمي ايران را دچار تزلزل و انحراف نكرده، از اين به بعد نيز اصرار بر سياست هاي موسوم به هويج و چماقشان اثربخش نخواهد بود، اما ظاهراً اصرار سولانا براي دريافت پاسخ رسمي و روشن ايران به بسته پيشنهادي با دو هدف صورت مي گيرد: 1-ادامه فشار از سوي مخالفان برنامه هاي اتمي ايران به منظور متوقف كردن آن 2-تلاش براي هماهنگ كردن احتمالي كشورهاي روسيه و چين با بقيه اعضاي گروه براي اتخاذ خط مشي مشترك در قبال ايران. اهدافي كه تاكنون 1+5 به دلايلي در تحقق آن ناكام مانده است.
در ادامه يادداشت ميخوانيد؛پس از دريافت نامه ايران، بلافاصله كشورهاي گروه 1+5 با تشكيل يك كنفرانس تلفني، عدم دريافت پاسخ از سوي ايران را مورد بحث قرار دادند. آخرين اخبار رسيده حاكي از آن است كه عليرغم تلاش آمريكا براي مجاب كردن و توافق كامل كشورهاي 1+5 به منظور اعمال تحريم هاي بيشتر، اين كنفرانس با مخالفت صريح روسيه به نتيجه مشخصي نرسيده است.
واقعيت آن است كه توقف برنامه هسته اي ايران، اولويت دوم اروپاست. اروپا تلاش مي كند با اهرم تهديد و ترغيب و اعمال فشار توسط صدور قطعنامه هاي تحريم، ايران را وادار به عقب نشيني كند. اتفاقي كه تاكنون نيفتاده و برخلاف انتظار آنان، مسئولان و ملت ايران را در ادامه مسير توسعه و پيشرفت در فعاليت هاي اتمي، مصمم تر و مقاوم تر كرده است.
در بخش ديگر يادداشت كيهان آمده است؛از سوي ديگر آمريكا نيز كه ظاهر يك ابرقدرت را به خود مي گيرد، در مشكلات خودساخته اش در عراق و افغانستان دست و پا مي زند. آمريكا بي علاقه نيست كه مثل يك شواليه از آنچه كه خود آن را منافع كشورش در خاورميانه مي داند، دفاع كند. اما حالا همه مي دانند كه زير اين زره آهنين تني رنجور نهفته است. آمريكا و هم پيمان ديرينه اش رژيم صهيونيستي مي دانند كه هرگونه حمله نظامي عليه منافع جمهوري اسلامي ايران با تودهني توفنده ملت ما مواجه خواهد شد و هزينه هاي غيرقابل جبراني براي آنان در پي خواهد داشت.
در ادامه ميخوانيد؛ براي هيات آمريكايي در سازمان ملل نيز متقاعد كردن اعضاي ديگر شورا، به از سرگيري بحث در مورد مساله ايران و تصويب قطعنامه چهارم تحريم، دشوار خواهد بود، چرا كه 14 عضو شوراي امنيت ترجيح مي دهند مذاكره براي تحريمهاي جديد عليه ايران را در حال حاضر آغاز نكنند. يكي از علل مخالفت اعضاي شوراي امنيت با آغاز بحثها در اين زمينه، نزديكي زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريكا است كه پس از آن ممكن است رويكرد واشنگتن در قبال ايران دچار تغيير شود و زمامداران جديد بخواهند در برخورد با فعاليت هاي هسته اي ايران، تاكتيك هاي ديگري را برگزينند.
در پايان يادداشت آمده است؛امروز دشمن در ميدان هسته اي ايران، خود را خلع سلاح شده مي بيند. نه تحريمها و تهديدها كاري از پيش برده اند و نه تشويق ها و ترغيب ها باعث فريب ما شده است.غرب، اروپا و كشورهاي منطقه نيز هيچكدام توان پذيرش هزينه هاي ناشي از يك جنگ در منطقه خاورميانه و خليج فارس را ندارند. دشمن تنها كاري كه از عهده اش برآمده، رجزخواني عليه فعاليت هاي هسته اي ايران بوده است.
جام جم
«خبرهاي فرمايشي» را فاطمه رحيمي براي يادداشت روز روزنامه جام جم نوشته است.
در ابتداي اين يادداشت ميخوانيد؛پنجشنبهاي كه گذشت، روز خبرنگار بود. در اين چند روزه به تلفنهاي همراه دوستان من سيل پيامهاي تبريك روز خبرنگار ارسال شد. اغلب اين پيامها را هم كساني فرستادند كه ما با آنها در تعامل و مناسبات كاري قرار گرفتهايم؛ آنها به عنوان خبردهنده و ما به عنوان خبرگيرنده. تبريك گفتن رسم خوشايندي است و در آدمي ايجاد انگيزه ميكند، منتها شرط دارد؛ بايد باور كني كه به تو به خاطر رسالت حرفهايات تبريك ميگويند و دوستاني كه با آنها در مناسبات كاري قرار گرفتهاي، نميخواهند از تو به عنوان ابزاري براي تبليغ كارهاي كرده و ناكرده خويش استفاده كنند. اگر غير از اين باشد، احساس ميكني در قبال اين چند جملهاي كه به عنوان تبريك برايت ارسال شده، در طول يك سال آينده چه توقعاتي از تو خواهند داشت؟
نويسنده اعتقاد دارد؛خبرنگار چشم بينا و گوش شنواي جامعه و مدعيالعموم است. ميتواند بيپرده و صريح باشد. او را نبايد بي پاسخ گذاشت و يك جمله كليديتر و غيرواقعيتر: «خبرنگاران روي چشم ما جاي دارند.» جملات زيبايي است، اما روح ندارد چون گاهي از سوي افرادي تكرار ميشود كه هيچ اعتقادي به آن ندارند و نميدانم چرا گمان ميكنند خبرنگاران افرادي ساده لوح هستند كه اين تعارفهاي بيروح را باور كنند.
تاسفآور است، چون واقعيت چيز ديگري است. گاهي وقتها از دوستان من ميخواهند به مثابه روابط عمومي سازمان و نهادي كه حوزه كاريشان است، رفتار كنند. از آنها توقع دارند با ديده اغماض در حوزه كاريشان قدم بردارند، نقصها را نبينند و نكات مثبتي را كه هست، بزرگنمايي كنند. به خبرنگاران به چشم جارچيها نگاه ميكنند كه وظيفه دارند وعده و وعيدهاي آنها را در بوق و كرنا كنند و به خورد جامعه دهند. هر روز ميخواهند از تصميمات و اقدامات خود در آينده خبرهاي خوشايندي بدهند، ولي اگر دوستان من همين خبرها را سر موعد مقرر پيگيري كنند كه بدانند تحقق يافته است يا نه گويي گناه كبيره مرتكب شدهاند.
در بخش ديگر يادداشت آمده است؛از همه دردناكتر هم مقوله خبرهاي فرمايشي است. خبرهايي كه پيش از رسيدن به دست دوستان من از ردههاي بالايي براي منتشر شدن تضمين شدهاند. وقتي هم كه خبرنگاران خلاف خواسته آنها و با توجه به رسالت حرفهاي خود رفتار ميكنند با بي مهريها يا به قول معروف سنگاندازيها روبهرو ميشوند. آن وقت است كه حتي از راه دادن خبرنگار در حوزه خبرياش دريغ ميكنند. براحتي به او پاسخ نميدهند و تا آنجا كه بتوانند او را در پيچ و خم كارهاي اداري و هماهنگيهاي لازم و روزهاي آينده گرفتار ميكنند تا شايد سوالش را فراموش كند و يا از خير آن بگذرد. شايد هنوز باور نكردهاند سماجت، يكي از اصول اوليه حرفه خبرنگاري است.
در پايان ميخوانيد؛دوستان من همه اينها را ميبينند، گاه اغماض ميكنند و ميگذرند، گاه سماجت و گاهي مناظره ميكنند، اما مگر تلاش جمعي و فردي آنها براي جا انداختن تعريف حرفهشان چقدر موثر است؟ اگر كساني كه در راس نهادهاي فرهنگي و اجتماعي كشور قرار گرفتهاند كه اين نوع رفتار هم اغلب از سوي آنها صورت ميگيرد به اندازه منافع خود بايدها و نبايدهاي حرفه خبرنگاران را درك كنند، آيا فرهنگسازي بزرگ و موفقي در اين زمينه صورت نخواهد گرفت؟ دوستان، سال آينده در روز خبرنگار ميتوانند به جاي سيل پيامهاي تبريك، اندكي هم به اين شيوه فكر كنند.
اعتماد ملي
«نماد زندگي مسالمت آميز» عنوان سرمقاله روزنامه امروز اعتماد ملي است كه در آن ميخوانيد؛ميلياردها انسان ديروز چشم به صفحه تلويزيون دوختند تا شاهد آيين گشايش بزرگترين گردهمايي نمايندگان ملل و اقوام مختلف جهان با هر نژاد و رنگ و مسلكي باشند. حضور سران 80 كشور جهان در آيين آغاز مسابقات المپيك پكن، در ابتداي هزاره سوم اين تصور را قوت بخشيد كه المپيك از معدود دستاوردهاي بشر است كه در گذر روزگار به هدف اوليه پايهگذارانش يعني زدودن زنگار نفرت و كدورت و همزيستي مسالمتآميز ابناي بشر نزديك شده است. پايهگذاران المپيك در رديف صاحبمنصبان و اهالي قدرت نبودند كه جز سوداي كسب منافع و تصاحب بيحد و حصر قدرت، دغدغهاي نداشتند؛ يعني همان عطش سيريناپذيري كه اپيدمي رايج در طول تاريخ بشريت ميان حاكمان و اصحاب قدرت بوده و هست.
المپيك ناشي از دغدغه خردورزان و انسانهاي مسالمتجويي است كه همواره در جستوجو و تكاپوي تحقق نوعي ديگر از زيستن مبتني بر كرامت انساني بودهاند. آن عطش پايانناپذير و فزونخواهي حاكمان مطلق انگار در برابر اين دغدغه متفكران و مصلحان نگران كرامتهاي انساني، هرچند كه گاه روزگار تلخ و ناخوشايندي را بر گروه دوم تحميل كرده است اما استقامت و پافشاري آنها، زورمندان و اصحاب قدرت را حتي در نظامهاي سياسي گريزپا از مباني دموكراتيك ناچار ساخته است براي حفظ ظاهر هم كه شده به پارهاي الزامات نوعدوستانه تن دهند يا درصدد برآيند كه از مظاهر و نمادهاي زندگي مسالمتجويانه به نفع خويش بهره جويند. اينكه سران كشورهاي جهان با ديدگاهها و مشربهاي فكري مختلف در آيين گشايش المپيك كه مظهر و نماد تفكر نوعدوستي و جهان عاري از كدورت و نفرت است گردهم ميآيند مويدي است بر اين نكته كه حتي اصحاب قدرت نيز ضرورت نياز بشر به تعميق ريشههاي زندگي آرام و مسالمتجويانه را درك كردهاند، زيرا جهان امروز و تاثير و تاثر جوامع مختلف بر يكديگر حتي قدرتمداران را در شرايطي قرار داده كه براي استمرار حاكميت خود ناگزير به پذيرش قواعد زندگي مسالمتآميز و توجه جدي به مظاهر و نمادهاي اين ضرورت انكارناپذير شدهاند.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]
-
گوناگون
پربازدیدترینها