واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قضاوي در گفتگو با مهر:كارگروه ويژه روان سازي پرداخت تسهيلات بانكي تشكيل شد
قائم مقام بانك مركزي از تشكيل كارگروه ويژه روان سازي پرداخت تسهيلات بانكي خبر داد و گفت: اين كارگروه قصد دارد گزارشي از اقدامات و برنامه هاي آتي بانكها در راستاي دستور اخير رئيس جمهوري تهيه و آن را در اختيار دكتر محمود احمدي نژاد قرار دهد.
حسين قضاوي در گفتگو با مهر در خصوص راهكارهاي بانك مركزي براي انجام دستور رئيس جمهور مبني بر رفع سريع موانع تسهيلات دهي بانكها، گفت: بانك مركزي معمولا به صورت دوره اي جلسات منظمي را با مديران عامل بانكهاي دولتي و غير دولتي برگزار مي كند و در جلسه اخير مديران عامل بانكها و بانك مركزي در محل اين بانك، يكي از موارد دستور كار بحث و بررسي در خصوص مفاد نامه رئيس جمهوري بود.
قائم مقام بانك مركزي افزود: در اين جلسه اينگونه مطرح شد كه در نامه رئيس جمهوري به پشتيباني بانك مركزي از بانكها اشاره شده كه نشان دهنده آن است كه در طول يكسال و چند ماه گذشته با وجود اينكه بانك مركزي تلاش داشت كه اضافه برداشتها را كنترل كند، ولي در خصوص برخي از نيازهاي ضروري بانكها در حوزه انجام تعهدات خارجي و نيز كسريهاي مربوط به اتاق پاياپاي به ناچار انعطافهايي را به خرج داد، گرچه محور اصلي سياستگذاري در بانك مركزي كنترل رشد نقدينگي و رشد پايه پولي بود.
سياست اصلاحي چك پولها
به گفته وي از سوي ديگر بانك مركزي سياست اصلاحي را در خصوص رويه انتشار ايران چكها به كار گرفت كه اثرات عملي آن در سالجاري به تدريج آشكار مي شود، به نحوي كه خالص مانده ايران چكهاي منتشره توسط بانكها رو به كاهش گذاشته است.
وي با اشاره به اجراي طرح جمع آوري چك پولها از 25 مرداد گفت: تمام چك پولهاي صادرشده از اعتبار برخوردارند و تلاش داريم با كاهش و جمع آوري كل پولها نقدينگي را كنترل و تسهيلات مناسب اعطا كنيم.
قضاوي در بيان ويژگي اين ابزار جديد گفت: بانكها براي در اختيار داشتن چك پول بانك مركزي و واگذاري آن به مشتريان خود بايد نزد بانك مركزي وجه بسپارند، در حاليكه اين رويه براي ايران چكهاي قبلي مرسوم نبود و اين سياست جديد موجب مي شود تا بانك مركزي مديريت بهتري بر روي نقدينگي داشته باشد.
وي اظهارداشت: رئيس جمهوري ضمن تاكيد بر سياستهاي اصلاحي كه بانك مركزي اتخاذ كرده است و همين طور تاكيد بر اينكه بانكها بايد اقدامات جدي را براي وصول مطالبات معوق انجام دهند از بانك مركزي درخواست كرد بدون مماشات بانكها را به نحوي جهت دهي كند كه در روند اعطاي تسهيلات به اولويتهاي اقتصادي دولت در حوزه طرح مسكن مهر و بنگاه هاي زودبازده توجه بيشتر به خرج دهند.
قائم مقام بانك مركزي تصريح كرد: انتظاري كه دولت از بانكها دارد آن است كه ابتدا طرح مسكن مهر و بنگاه هاي مولد زودبازده مورد توجه قرار گيرند، دولت تاكيد دارد در يك دوره زماني كوتاه مدت ترتيباتي را اتخاذ كند كه مردم بتوانند 1.5 ميليون واحد مسكوني جديد احداث كنند و بدين ترتيب عدم تعادل در بازار مسكن، جاي خود را به وضعيت تعادلي بدهد.
وي با بيان اينكه در اين راستا دولت توقع دارد كه بانكها متقاضيان وام براي ساخت مسكن به ويژه در چارچوب طرح مسكن مهر را در اولويت قرار دهند، افزود: در مجموع رئيس جمهوري خواهان ارائه گزارشي شده است كه اقدامات انجام شده و برنامه هاي آتي در آن منعكس باشد، به طوريكه مشخص كند چه مكانيزمهاي نظارتي وجود خواهد داشت تا بانكها اولويتهاي اقتصادي دولت را به نحو ملموس تري در سياستهاي تسهيلاتي خود عينيت ببخشند.
تشكيل كارگروه
قضاوي از تشكيل كارگروه ويژه براي اين منظور خبرداد و بيان كرد: براساس تقسيم كاري كه در نشست مسئولان نظام بانكي و بانك مركزي به عمل آمد و كارگروه ويژه اي كه تشكيل شد، اميد مي رود در آينده اي نزديك گزارش مزبور براي استحضار رئيس جمهوري آماده و ارائه شود. وي خاطرنشان كرد: گزارش مزبور حاوي توصيه هاي سياستي معين است.
به گزارش مهر، هفته گذشته رئيس جمهوري در نامه اي به طهماسب مظاهري رئيس كل بانك مركزي خواستار اقدام بدون مماشات و اتلاف وقت وي براي رفع مشكلات جدي اخير در تسهيلات دهي بانكهاي دولتي به اقشار مردم شده است.
رئيس جمهوري در اين نامه به مظاهري نوشته است: چنانچه مي دانيد مدتي است علي رغم پشتيباني بانك مركزي، ارائه تسهيلات به اقشار گوناگون در برخي از بانكهاي دولتي با مشكلات جدي مواجه شده است و بخشهاي مختلف اقتصادي در آستانه آسيبهاي سنگين و بعضا جبران ناپذير قرار گرفته اند.
احمدي نژاد در اين نامه ادامه اين وضعيت را كه به بهانه عدم بازگشت منابع و يا كنترل برداشت از بانك مركزي و محدوديت چاپ و توزيع خارج از قاعده چك پولها انجام مي شود، موجب بروز تبعات منفي اقتصادي گسترده و به علاوه تضعيف بانكهاي دولتي دانسته است.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]