واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: درخواست قرارگاه خاتم الانبيا براي ورود به ساخت مسكن
سردار رستم قاسمي جانشين فرماندهي كل سپاه در قرارگاه خاتم الانبيا، محور فعاليت هاي عمراني و اقتصادي در كشور را كيفيت، سرعت، صداقت و اقتصادي بودن عنوان كرد و بر نگاه جديد در اين مجموعه مبني بر اجراي پروژه هاي خاص كه ساير پيمانكاران در بخش خصوصي توان اجراي آن را ندارند، تاكيد مي كند و معتقد است با اين نگاه ما نيز از تقويت بخش خصوصي و اجراي اصل 44 قانون اساسي حمايت مي كنيم. قاسمي درباره پيشرفت فيزيكي پروژه 15 و 16 پارس جنوبي گفت؛ «اين پروژه 18 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. شركت هاي بخش خصوصي و دولتي مرتبط با آن سازماندهي شده اند، مناقصات برگزار و پيمانكاران آن انتخاب شده است و بخش عمده پروژه از روند خوبي برخوردار است و اميدواريم پروژه در زمان پيش بيني شده به اتمام برسد.» وي زمان اجراي پروژه را 52 ماه ذكر كرد و گفت؛ در حال حاضر 16 ماه آن گذشته است. وي افزود؛ قرارداد اوليه اين پروژه دو ميليارد دلار است و با توجه به تغيير نرخ جهاني، تغييراتي در قيمت نيز ايجاد خواهد شد. وي تاكيد كرد؛ بخشي از كالاهاي مورد نياز اين طرح تامين شده و 300 ميليون دلار كالا خريداري شده است.
وي درباره تامين مالي پروژه هاي 15 و 16 توسط بانك صنعت و معدن گفت؛ برخلاف مصوبه شوراي اقتصاد و هماهنگي هاي به عمل آ مده در اين زمينه و موافقت هيات امناي حساب ذخيره ارزي متاسفانه بانك صنعت و معدن هنوز آن را عملي نكرده و دليل آن نظراتي است كه وزير صنايع در اين زمينه دارد و آن را قطعي و نهايي نساخته است.
سردار قاسمي مهم ترين پروژه هاي در دست اجرا توسط قرارگاه خاتم را توسعه فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي، خط انتقال دوستي (عسلويه تا ايرانشهر) و مجموعه پروژه هاي پتروشيمي و پخش و پالايش ذكر كرد و با تاكيد بر اينكه قرارگاه توان بسيار قوي در اجراي خط انتقال دارد، گفت؛ در اجراي پروژه خط لوله هفتم كه لوله هاي آن به قطر 56 اينچ و به طول 902 كيلومتر است، مشاركت داريم. وي اضافه كرد؛ قرارداد اوليه قرارگاه 30 ماه بود كه با افزايش لوله خط انتقال به 40 ماه افزايش يافت و هم اكنون 25 ماه از قرارداد مي گذرد كه 70درصد پيشرفت فيزيكي دارد. سردار قاسمي همچنين گفت؛ برخلاف مشكلات مالي بسيار شديد و عدم پيش بيني بودجه براي اين پروژه در دولت و مجلس، پروژه به خوبي پيشرفت داشته و در صورت پشتيباني مالي 10 ماه زودتر، توان اتمام و تحويل پروژه را داريم.
وي تصريح كرد؛ قرارگاه در زمينه اجراي پروژه هاي خط انتقال، از نظر دانش فني و تجهيزات، توانمندي بسيار بالايي دارد و آماده است خط انتقال گاز به هند و پاكستان را نيز انجام دهد.
وي در خصوص اجراي طرح هاي مسكن توسط قرارگاه خاتم اظهار داشت؛ يكي از موضوعاتي كه مي تواند در بخش مسكن تحول جدي ايجاد كند، صنعتي سازي مسكن است زيرا به صورت سنتي سازي سالانه 400 تا 500 هزار واحد ساخته مي شود كه امسال نيز اين اتفاق خواهد افتاد كه جدا از مسكن مهر است.
قاسمي افزود؛ توان ساخت سالانه بيش از اين تعداد نيز وجود دارد ولي اين توان با توجه به نياز كشور به مسكن و عقب ماندگي هاي جدي اين بخش در سال هاي قبل، سالانه ساخت 5/1 ميليون واحد نيز پاسخگو نخواهد بود و عرضه و تقاضا برابر نخواهد شد.
وي در ادامه گفت؛ ما پيشنهاد كرديم سالانه يك ميليون واحد مسكوني به روش صنعتي سازي يعني تكنولوژي ساختمان ساخته شود زيرا در روش سنتي سازي نيروي كار سخت كارگري كم داريم و دوم اينكه در اين روش مصالح به قيمت بالا تهيه مي شود و از سرعت بالايي نيز برخوردار نيست. سردار قاسمي درباره اجراي پروژه هاي راه آهن گفت؛ قرارگاه تاكنون سهم بسزايي در پروژه هاي راه سازي داشته و 12 درصد راه آهن كشور را ساخته كه اين رقم سهم بالايي است. قطعه 7 پروژه راه آهن اصفهان به شيراز كه تا پايان سال به اتمام مي رسد، توسط قرارگاه اجرا شده است و از پيشرفت 70 درصد برخوردار است.
سردار قاسمي با اشاره به اجراي پروژه هاي بزرگ تونل در كشور توسط قرارگاه گفت؛ سازه هاي زيرزميني به روش هاي مختلفي چون روش هاي مكانيزه، نيمه مكانيزه و غير مكانيزه صورت مي گيرد كه در دو روش اول توانمندي لازم در كشور وجود دارد. وي افزود؛ در روش TBM كاملاً مكانيزه، برخلاف اينكه پيمانكاراني با اين روش كارهايي را شروع كرده بودند اما نتوانستند به نتيجه مطلوبي دست يابند ولي قرارگاه توانست در پروژه خطوط 3 و 4 قمرود با مشاركت شركت «سلي» ايتاليا انتقال فني راهبردي TBM را به كشور انجام دهد. طولاني ترين تونلي كه در كشور وجود دارد توسط قرارگاه خاتم ساخته شده، 30 كيلومتر است كه با روش TBM و با زمان بسيار خوبي در منطقه قمرود احداث شده و به اتمام رسيده است. همچنين پروژه هاي خط هفتم متروي تهران، خط دوم متروي مشهد و قطعه دوم خط شش متروي تهران به طول
5/18 كيلومتر كه اخيراً در مناقصه آن برنده شده ايم و خط انتقال آب از كرج به تهران (به طول 30 كيلومتر) كه 16 كيلومتر آن توسط قرارگاه اجرا مي شود. وي همچنين با اشاره به حفاري 12 كيلومتري پروژه انتقال آب كرج به تهران گفت؛ قطعه اول اين پروژه كه پنج ساله بوده توسط قرارگاه صورت گرفته و هم اكنون كه به قطعه دوم نزديك مي شويم با سازمان آب تهران توافق كرده ايم كه به قرارگاه واگذار شود. قاسمي افزود؛ هزينه اجراي پروژه در قطعه اول 40 ميليون دلار و قطعه دوم 70 ميليون دلار پيش بيني شده است و آبان ماه امسال قطعه اول به اتمام مي رسد. سردار قاسمي با اشاره به اينكه قرارگاه از توانمندي مهندسي سپاه كه از تجربه و دانش بالايي برخوردار است، استفاده مي كند، گفت؛ قرارداد پالايشگاه هاي مختلف در جهت توانمندي نيروي فني و مهندسي منعقد شده است. وي تاكيد كرد؛ امروز در نيروهاي بسيج، نيروهاي متخصص قابل اعتمادي وجود دارد كه محل تامين نيروي انساني متخصص قرارگاه است.
وي افزود؛ هم اكنون بيش از شش هزار نيروي متخصص در مقطع مهندسي و دكترا و متخصص دانشگاهي در رشته هاي مختلف در اختيار قرارگاه است كه توانمندي بالايي است.
قاسمي با تاكيد بر اينكه قرارگاه توانسته در زمينه سد سازي، مجموعه يي را براي اين كار ايجاد كند، اظهار داشت؛ قرارگاه تجربه بسيار بالايي در اين زمينه دارد و از سد كرخه آغاز كرده است. وي اضافه كرد؛ پس از اتمام اين پروژه كه از دانش، تجربه و تجهيزات خوبي در اين زمينه برخوردار شديم، رشته سد سازي كه جزء نيازهاي جدي كشور تا سال هاي آتي خواهد بود در قرارگاه به صورت جدي دنبال شد و يك شركت تخصصي براي آن ايجاد شد. وي افزود؛ اجراي سد « گتوند» يك پروژه بزرگ برقابي است و 60 درصد پيشرفت فيزيكي آن است و اميدواريم تامين اعتبار آن به موقع صورت گيرد، تا پروژه در موعد مقرر به پايان برسد. اين پروژه يكي از طرح هاي بزرگ در دست اجراي قرارگاه است.
سردار قاسمي در خصوص فعاليت قرارگاه در زمينه ساخت مخازن گفت؛ قرارگاه توانمندي بالايي در زمينه ساخت مخازن ذخيره نفت و گاز دارد و بر اين اساس پروژه هاي ساخت مخازن متعددي از جمله مخازن يك ميليون بشكه يي نفت را در جزيره خارك ساخته و تحويل داده است. وي اضافه كرد؛ هم اكنون با شركت ملي پالايش و پخش قرارداد بزرگي در 11 شهر براي ساخت مخازن ذخيره داريم كه اين قراردادها در مراحل پاياني كار قرار داشته و به زودي تحويل مي شود. قاسمي گفت؛ قرارداد درباره ساخت دكل حفاري هنوز قطعي نشده و با مذاكراتي كه در اين زمينه داريم، اميدواريم تا يك ماه آينده نهايي شود. وي ادامه داد؛ صنعت حفاري در كشور به دليل كمبود دكل از سال گذشته مشكلاتي داشته ولي آينده بسيار خوبي دارد، بخش خصوصي هم قادر به تامين سرمايه گذاري در اين زمينه نيست و با اجراي اين كار به بخش توسعه استخراج نفت كمك مي كنيم. قرار است 10 دكل حفاري در خشكي توسط قرارگاه تامين شود كه در مناطق نفت مركزي و نفت شمال قرار است مورد استفاده قرار گيرد.
به گفته سردار قاسمي بيش از 70درصد اسكله هاي كشور يا توسط قرارگاه ساخته شده يا در حال ساخت است كه اين ميزان حجم گسترده يي را در اين زمينه به خود اختصاص داده است. پروژه توسعه بندر شهيد رجايي در فازهاي يك و دو در اختيار قرارگاه سازندگي خاتم است كه مجموعه اعتبار آن 700 ميليون دلار است و آخرين روش بندرسازي از نظر تكنولوژي است كه به صورت طرح و اجراي EPC در اختيار قرارگاه است.
با اجراي اين پروژه ظرفيت تخليه و بارگيري كشور به پنج برابر افزايش مي يابد كه در حال ساخت است اما مشكلات مالي آن همچنان پابرجاست. پروژه توسعه بندر چابهار طرح بزرگي است و به عنوان محور توسعه شرق كشور مطرح شده و قرار است وزارت راه براي بخش راه آهن آن برنامه ريزي كند. توسعه بندر چابهار و ايجاد خط ترانزيت كشورهاي آسيا مي تواند تحول خوبي در بخش ترانزيت كشور ايجاد كند.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]