تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816309116




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش اصلا حي و ماهيت آن


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: گزارش اصلا حي و ماهيت آن
گاهي طرفين دعوا اختلاف خود را با سازش خاتمه مي دهند و در فقه به سعي و تلاش قاضي درجهت اصلاح ذات البين اشاره شده است. در قوانين مختلف نيز توجه به تلاش براي دستيابي به صلح ديده مي شود. ماده 37 قانون اصول محاكمات حقوقي محكمه صلح را مكلف مي كرد ابتدا تكليف به صلح طرفين كرده و سعي خود را در اصلاح طرفين حتي در حين محاكمه كند. قانونگذار در مواد 623 تا 631 قانون آيين دادرسي سابق نيز به اين موضوع اشاره داشته و در مواد 178 تا 193 قانون آيين دادرسي مدني به سازش و گزارش اصلاحي نظر دارد.
طرفين پرونده يا يكي از آنها پيش از اقامه دعوا مي توانند به طور كتبي از دادگاه بدوي درخواست كنند كه طرف ديگر را براي سازش دعوت كند; اما در بيشتر مواقع، طرفين طرح دعوا كرده و در جريان رسيدگي دادگاه و با تشويق قاضي به سازش مي رسند. در اين صورت بايد موضوع سازش و شرايط آن به ترتيبي كه واقع شده، در صورت مجلس منعكس و به امضاي دادرس يا دادرسان و طرفين برسد.
دادگاه نيز پس از حصول سازش ميان طرفين، رسيدگي را ختم و مبادرت به صدور گزارش اصلاحي مي كند. گزارش اصلاحي كه براساس مواد 178 تا 184 قانون آيين دادرسي مدني از سوي دادگاه صادر مي شود، نسبت به طرفين و وراث و قائم مقام قانوني آنان نافذ و معتبر بوده و مانند احكام دادگاه ها به اجرا گذاشته مي شود.
در ماده 38 قانون اصول محاكمات حقوقي آمده بود كه در صورت اصلاح، صلح نامه كتبي نوشته شده به امضاي طرفين يا وكلاي آنها مي رسد و ازسرگرفتن امري كه با مصالحه تمام شده، جايز نيست.
بنابراين ماهيت سازش طرفين در دادگاه عقد صلح است; همچنان كه فرهنگستان ايران در خردادماه 1314 واژه «سازش» را در برابر اصطلاح «صلح» قرار داد.
نتيجه عملي كه طرفين انجام مي دهند، عقد صلح «در مورد تنازع» شمرده مي شود و مشمول احكام و آثار آن است. ازاين رو لازم است مانند عقود ديگر داراي شرايط صحت مذكور در ماده 190 قانون مدني باشد.
با عنايت به اين كه طرفين در مورد موضوع دعوا به دادگاه مراجعه كرده و در جريان رسيدگي نوعا با برخي مسائل و قوانين آشنايي نسبي پيدا مي كنند و تقريبا با آگاهي -گرچه به تشويق ديگران يا دادگاه- و با درنظر گرفتن برخي مصالح، اقدام به صلح و سازش مي كند و در نتيجه دادگاه گزارش اصلاحي را صادر مي كند، ازاين رو در صورتي كه از حق تجديدنظرخواهي يا فرجام خواهي و از هرگونه ايراد و اعتراضي اسقاط حق كنند، گزارش اصلاحي همانند احكام دادگاه ها كه قطعيت يافته است، تلقي مي شود و قابليت اجرا پيدا مي كند.
حال پرسش اين است كه اگر طرفين به گزارش اصلاحي تمكين نكنند، چه بايد كرد؟ آيا اساسا خوانده دعوا مي تواند درخواست اجراي گزارش اصلاحي را كند؟ اداره كل حقوقي و تدوين قوانين قوه قضاييه به اين پرسش پاسخ مثبت داده و بيان داشته است: «با توجه به ماده 184 قانون آيين دادرسي دادگاه هاي عمومي و انقلاب در امور مدني كه گزارش اصلاحي را نسبت به طرفين و قائم مقام قانوني آنها نافذ و معتبر دانسته و نحوه اجراي آن را مانند اجراي احكام دادگاه هاي دادگستري قرار داده و با توجه به ماده 2 قانون اجراي احكام مدني مصوب 1356، ذي نفع در گزارش اصلاحي حق تقاضاي صدور اجراييه را دارد.
از اين رو دريافت حق الاجرا هم وجاهت قانوني داشته و چنانچه مورد تعهد و سازش كلا معلوم باشد، نسبت به كل آن و نيم عشر اجرايي به طور يكجا اجراييه صادر مي شود; اما اگر بنا باشد به اقساط يا ترتيبات ديگري از متعهد وصول و به متعهدله پرداخت شود و كل مبلغ مورد سازش و تعهد معلوم نباشد، فقط نسبت به اقساط يا موارد اجرايي، اجراييه صادر و نيم عشر اجرايي هم براساس همان مبلغ مورد محاسبه قرار گرفته و دريافت مي شود.
گزارش اصلاحي در رديف احكام دادگاه هاست و مادامي كه برابر مقررات باطل نشود، به قوت خود باقي است. چنانچه ابهام يا اجمالي در گزارش باشد، برابر مواد 25 تا 27 قانون اجراي احكام مدني، رفع ابهام يا اجمال با دادگاه صادركننده حكم (دادگاه بدوي يا تجديدنظر) است.
حال بايد ديد اگر نسبت به رايي فرجام خواهي شده و پرونده در ديوان عالي كشور مطرح باشد و طرفين پس از آن مصمم به سازش گردند، تكليف چيست؟
آشكار است كه طرفين نمي توانند از ديوان عالي كشور درخواست كنند سازش واقع شده را صورت مجلس كند; زيرا مواد 182 و 184 قانون آيين دادرسي مدني اين تكليف را براي دادگاه; يعني مرجعي كه رسيدگي ماهيتي مي كند، پيش بيني كرده است.
براين اساس و با توجه به ملاك ماده 492 قانون آيين دادرسي مدني، ديوان عالي كشور مي تواند به تقاضاي طرفين، پرونده را براي تنظيم صورت مجلس سازش به دادگاه صادركننده راي فرجام خواسته ارسال كند.
در هر حال، چنانچه دعاوي به صلح و سازش مختومه شده و گزارش اصلاحي صادر شود، بسياري از ايرادهاي طرفين رفع مي شود; چراكه اراده آنان به چنين امري كمك كرده و از صرف هزينه هاي اضافي جلوگيري نموده و به كينه ها خاتمه داده و به رفع اطاله دادرسي كمك مي كند.
معاونت آموزشي دادگستري كل استان زنجان
 جمعه 18 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3618]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن