واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس ايرنا زاهدان: قدرت رسانه اي نظام سلطه درصدد هدايت افكار عمومي است
رييس خبرگزاري جمهوري اسلامي سيستان و بلوچستان گفت: نظام سلطه جهاني كه يكي از ابزارهاي مهم آن قدرت رسانه اي است در صدد هدايت و كاناليزه كردن افكار عمومي به سمت اهداف استكبار است.
"جلال اسكندري" به مناسبت روز خبرنگار پيش از خطبه ها در جمع نمازگزاران زاهداني در مصلي قدس بيان كرد: نمونه بارز اين شگردهاي پيچيده ارتباطي و اطلاعاتي ايجاد "انقلاب نرم" يا به اصطلاح انقلابهاي مخملي، نارنجي و زرد در كشورهاي مختلف است.
او ادامه داد: امپرياليسم خبري با استفاده و بسيج امكانات اطلاعاتي و ارتباطي خود قصد دارد جوامع مستقل و ملتهايي كه بر حقوق اساسي و طبيعي خود پافشاري مي كنند، را مايوس و نااميد كند.
وي اظهار داشت: با توجه به اين وضعيت، رسانه هاي ما وظيفه بسيار خطيري برعهده دارند، اكنون دشمنان با ورود به فاز جنگ نرم كه ابزار اصلي آن همان قدرت رسانه اي استكبار جهاني است قصد دارند عليه باورها، ارزشها، اعتقادات و حقوق مسلم و قانوني ملت ايران از اين حربه استفاده كنند.
او تاكيد كرد: رسانه ها ، اصحاب و فعالان اين حوزه بايد بدقت اين تحركها را زير نظر داشته باشند و با بسيج امكانات سخت و نرم افزاري خود و تزريق روحيه اميد و نشاط و خودباوري و از همه مهمتر روشنگري اجتماعي در خصوص مطامع و منافع سو استكبار و صهيونيسم جهاني اين هجمه را در نطفه خفه كنند.
اسكندري گفت: تحولات جديد در عرصه خارجي نياز به باز تعريف مجدد نظام اطلاع رساني كشور را ضروري كرده تا در نتيجه آن توطئه ها و شگردهاي پيچيده دشمن نيز همانند ساير توطئه هاي شوم آنان خنثي شود.
وي اضافه كرد: در اين شرايط حساس رسانه هاي ما بويژه ايرنا كه از سرمايه هاي فكري و نيروهاي زبده و كارآزموده در عرصه اطلاعرساني حرفه اي برخوردار است بايد نهايت تلاش خود را بكار گيرند كه با توليد فرآورده هاي متنوع و متكثر خبري اين انحصار نامشروع خبررساني را از ميان بردارند.
رييس خبرگزاري جمهوري اسلامي سيستان و بلوچستان تاكيد كرد: رسانه هاي داخلي بايد براي تغيير اين معادله وارد عمل شوند و نظام مردمسالار جمهوري اسلامي ايران را در مقابل جنگ رسانه اي و رواني بدخواهان تقويت و بيمه كنند.
اسكندري افزود: خوشبختانه اين رويكرد اكنون در ايرنا اجرايي شده و اين سازمان خبري كه از ظرفيتهاي نرم افزاري و سخت افزاري مناسبي برخوردار است به عنوان رسانه اي اثرگذار مصالح و منافع نظام و دولت را در مقابل هجمه تبليغي و اطلاعاتي دشمن تقويت، و تثبيت مي كند.
اين مدرس دانشگاه گفت: امروزه ايرنا به عنوان دستگاه اطلاعرساني رسمي نظام و دولت جايگاه ممتازي در عرصه خبررساني دارد بطوري كه حجم انبوهي از اخبار و فرآورده هاي مختلف شامل گزارش، عكس، تحليل، تفسير و خبر در خصوص رويدادها و وقايع مختلف در اين رسانه توليد و در بخشهاي مختلف فرهنگي، علمي، ورزشي، سياسي اجتماعي، اقتصادي و.
.
.
در اختبار مخاطبان قرار مي دهد.
رييس ايرنا مركز سيستان و بلوچستان با توضيح آسيب شناسي رسانه اي گفت: متاسفانه با وجود توسعه فعاليتهاي رسانه اي كشور در سالهاي اخير و پيشرفتهاي چشمگير در زمينه فرايند تهيه، توليد و انتشار فرآورده هاي خبري و بكارگيري فناوريهاي نوين ارتباطي، جامعه تاكنون آنچنان كه انتظار مي رود نگرش و اعتقاد مناسب و قابل قبولي به مقوله رسانه اي و اطلاعرساني ندارد كه لازم است براي تغيير اين وضع هم مردم و هم خبرنگاران تلاش و فعاليت بيشتري از خود نشان دهند.
اسكندري توضيح داد: در چرخه و فرايند ارتباطي علاوه بر وجود و حضور حرفه اي اصحاب رسانه و خبرنگار، همراهي و همكاري مسوولان و گروههاي مختلف مردمي نيز ضروري است زيرا بدون همياري و مشاركت مردم و مسوولان گردونه ارتباطي دچار خلا و مشكل شده و نمي تواند به هدف غايي و رسالت نهايي خود كه همان خدمت بي منت و صادقانه به ملت است، نايل شود.
او اضافه كرد: اين خدمت صادقانه زماني معنا مي يابد كه گره اي از مشكلات مردم در حوزه هاي مختلف باز شود و در نهايت به ياري اين حركت جمعي بسترهاي لازم براي تحقق توسعه پايدار و متوازن در مناطق نيز ايجاد شود.
وي گفت: امروزه كه دولت عرصه ها و حوزه هاي جديدي از كار و فعاليت را گشوده و فضايي از اميد به آينده بهتر را ايجاد كرده و بدون هياهو، جنجال و تبليغات بي محتوا و گمراه كننده در حال جهش كشور به سمت توسعه و رفع موانع و مشكلات بوده، نياز است رسانه ها كه وظيفه آگاهي بخشي و اطلاع رساني را بر عهده دارند همسو و همتراز با حركت پرشتاب دولت وارد عمل شده و خدمات و دستاوردهاي گسترده و بي شمار آن را براي مردم بازگو و تبيين كنند.
رييس ايرنا مركززاهدان افزود: متاسفانه بايد اعتراف كرد كه در طول سه سال فعاليت دولت نهم همه رسانه ها از قافله جلو كشيده دولت كه به سرعت در حال حركت است جا مانده اند و اين شايسته فعالان اين حوزه با نقش و كاركرد اطلاعرساني درست و به موقع از عملكرد مسوولان نظام نيست.
اسكندري ادامه داد: اين مهم به معناي مجيزگويي، بزرگنمايي و انعكاس نادرست وقايع و عملكردها نيست، كما اينكه مسوولان دولت نهم نيز همواره بر نقد منصفانه و عالمانه تاكيد كرده اند.
وي بيان كرد: متاسفانه در اين مدت به سبب برخي كج خلقي ها و كج انديشيها و عقده ها شماري از رسانه ها حوزه نقد دلسوزانه و مبتني بر نگرشهاي علمي را با عرصه تخريب و ايراد اتهامهاي ناروا و بي اساس وارونه جلوه داده و در قضاوتهاي سطحي و غير واقعي بدون ريشه يابي علمي و منطقي وقايع در مطبوعات و رسانه هاي خود دولت برآمده از راي ملت را ضعيف و ناكار آمد جلوه مي دهند.
او اظهار داشت: اينان غافل از اين هستند كه مردم فهيم و آگاه، خود در اين زمينه بهترين قضاوتها را انجام مي دهند و بر همه چيز واقف هستند و هيچ گاه تحت تاثير القائات، اطلاع رساني و تبليغات سو و منفي اين دسته از مطبوعات و رسانه هاي كينه ورز قرار نمي گيرند.
وي گفت: در اين ميان ايرنا كه مقام معظم رهبري از آن به عنوان نبض نظام در داخل و دست بزن نظام در عرصه خارجي و بين المللي ياد فرمودند با بهره مندي از مجموعه نيروهاي زحتمكش و خلاق و نيز سرمايه هاي ارزشمند فكري و فرهنگي در حوزه اطلاع رساني و دراستاي رسالت ذاتي خود به خوبي دستاوردها و خدمات دولت نهم در استانهاي مختلف كشور را پوشش داده و در حجمي انبوه اقدام به انعكاس آنها كرده است.
اسكندري ادامه داد: مهمترين رسالت و كاركرد خبرگزاري جمهوري اسلامي اطلاع رساني درست، شفاف و دقيق از وقايع و رويدادهاي جاري است كه اين مهم به منظور آگاهي بخشي مردمي و اطلاع جامعه از اخبار انجام مي شود.
رييس خبرگزاري ايرنا مركز سيستان و بلوچستان افزود: يكي از مهمترين اصول اساسي در حوزه علم ارتباطات و روزنامه نگاري توجه به مقوله اطلاعرساني شفاف و تبيين درست و منطقي واقعيتهاي اجتماعي، سياسي، و فرهنگي جامعه است كه اين فرايند توسط رسانه هاي مختلف اعم از نوشتاري، ديداري و شنيداري و بتازگي با توسعه فناوريهاي نوين ارتباطي از طريق اينترنت انجام مي شود.
او با تشريح تاريخچه ايرنا و معرفي مراكز و دفاتر داخلي و خارجي و ديگر موسسه هاي زير مجموعه اين سازمان گفت: رسانه ها وظايف مختلفي بر دوش دارند و كاركردهاي متنوعي انجام مي دهند.
وي اظهار داشت: اين ابزارهاي ارتباطي امروزه به مدد نقش و جايگاه مهمي كه دارند تمام شعاع زندگي فردي و اجتماعي بشر را تحت تاثير خود قرار داده و مي توان ادعا كرد كه هيچ فرد، گروه و حوزه اي از تاثير و نفوذ رسانه ها بي نصيب نمي ماند.
او تاكيد كرد: جامعه اسلامي ما نيز همانند و همتراز ساير جوامع بطور قطع تحت تاثير داده هاي رسانه اي است در واقع مي توان گفت كه توسعه و گسترش و در نهايت نهادينه شدن دين مداري و انديشه مردمسالاري اسلامي، مبتني بر آگاهي عمومي و اطلاع رساني جامع، هدفمند و واقعي است كه اين مهم از سوي رسانه ها و در فرآيندي منطقي و تخصصي انجام مي شود.
اسكندري افزود: در دوره كنوني كه به ياري بهره گيري از ابزارهاي نوين ارتباطي به "عصر ارتباطات، انفجار اطلاعات و فناوريهاي نوين ارتباطي" معروف شده نقش و جايگاه رسانه ها و فعالان اين حوزه بويژه گروه زحتمكش و كم توقع خبرنگار بر كسي پوشيده نيست.
او بيان كرد: خبرگزاري جمهوري اسلامي سيستان و بلوچستان به عنوان يكي از مراكز ايرنا با برخورداري از سه مركز و دفتر مصوب و مردمي در شهرستانهاي زاهدان، چابهار و زابل و داشتن 20 خبرنگار بطور ميانگين روزانه 20 خبر، گزارش، تحليل و عكس در موضوعهاي مختلف تهيه، توليد و منتشر مي كند.
وي ادامه داد: اخبار و مطالب اين مركز خبري علاوه بر رسانه هاي صوتي و تصويري و نيز روزنامه ها و نشريه هاي كشوري در مطبوعات محلي نيز در حجم گسترده اي چاپ و منتشر مي شود و در واقع منبع اصلي تغذيه و خوراك خبري نشريات محلي استان از سوي خبرگزاري جمهوري اسلامي سيستان و بلوچستان تهيه و تامين مي شود.
او گفت: با توجه به جايگاه و وضعيت حساس سيستان و بلوچستان و وجود برخي مسايل كه تنها منحصر به اين منطقه است، ايرنا تحليل و بررسي علمي و عالمانه اي از مسايل، مشكلات و توانمنديهاي استان دارد و همواره در انتشار اخبار و وقايع اين منطقه از كشور اسلامي مصالح و منافع منطقه اي، ملي و كلان نظام را به دقت و وسواس ويژه در توليد اخبار، گزارش و تحليل لحاظ و رعايت مي كند.
اسكندري توضيح داد: دشمن با توجه به موقعيت ويژه استان و همجواري آن با كشورهاي بحران زاي افغانستان و پاكستان كه نظارت محدودي بر مرزهاي خود با جمهوري اسلامي ايران اعمال مي كنند، با سو استفاده از اين خلا از راه تحريك گروهكهاي مزدور تروريستي و فتنه توطئه هاي قومي و مذهبي در منطقه قصد دارد نظام را با تهديد و چالش رو به رو كند.
وي افزود: با عنايت به اهميت منطقه اي سيستان و بلوچستان و تكثر قومي و تنوع مذهبي استان خبرنگاران اين منطقه به عنوان جهادگران عرصه فرهنگي و سربازان خط مقدم مقابله با تهاجم فرهنگي دشمنان و نيروهاي فرامليتي رسالت خطير و بسيار مهمي بر دوش دارند.
او اضافه كرد: شايسته است اصحاب رسانه اي استان با روشنگري در خصوص منافع نامشروع نيروهاي بيگانه در كشورهاي همسايه و تبيين نيات گروهكهاي تروريستي كه سرسپردگي و مزدوري آنان به سازمانهاي جاسوسي آمريكا و رژيم صهيونيستي محرز شده توطئه هاي بيگانگان و عوامل خائن را براي جامعه استان تشريح كنند تا هيچگاه موفق به تحرك و انجام اقدامهاي غير انساني و ضد ديني نشوند.
به گزارش ايرنا، 17 مردادماه سالروز شهادت "محمود صارمي" خبرنگار ايرنا در افغانستان بدست طالبان متحجر روز خبرنگار نامگذاري شده است.
506/653/565 شماره 305 ساعت 17:59 تمام
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]