واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رفع موانع توسعه صنعتي كشور
فعاليتهاي حوزه پژوهش جهاددانشگاهي به خصوص در بخش فني و مهندسي، حول اجراي پروژههاي بزرگ و كوچك كارفرمايي شكل ميگيرد. در واقع، ماموريت اين نهاد پاسخگويي به نيازهاي جامعه، با ويژگي خودگرداني مالي، اجراي طرحهاي كارفرمايي را ايجاب كرده است. ماهيت فعاليتهاي فني و مهندسي در جهاد دانشگاهي بسيار متنوع است و مديريت، مطالعه، طراحي، پژوهش، توليد، خدمات و مشاوره را شامل ميشود. انجام مطالعات امكانسنجي، طراحي، تحليل سيستمي و مشاوره فني، از محصولات فكري هستند كه حسب نياز ارائه ميشوند. تدوين دانش فني، ساخت، تعميرات و ارتقاي سامانههاي صنعتي سختافزاري و نرمافزاري براساس سفارش، بخش بزرگ ديگري از فعاليتها را تشكيل ميدهند. توليد محصولات صنعتي براساس سفارش به شكل محدود نيز براي رفع نيازهاي تكنولوژيك كشور، صورت ميپذيرد حجم قراردادهاي منعقد شده در بخش فني و مهندسي سال گذشته بيش از 300ميليارد ريال بوده كه بيش از 80 درصد قراردادهاي جهاد دانشگاهي را به خود اختصاص داده است. البته ارزش اقتصادي فعاليتهاي اين نهاد را نبايد با اين ارقام سنجيد، زيرا بخشي از اين طرحها با حداقل هزينه براي حل گلوگاهها و رفع موانع توسعه صنعتي كشور انجام شده و منافع اقتصادي بسيار گستردهتري را براي كشور در پي داشته است.
بازار فعاليتها
متقاضيان عمده خدمات جهاد دانشگاهي، دستگاههاي اجرايي و دفاعي و همچنين شركتهاي دولتي و خصوصي هستند. طرحهاي توسعه حوزههاي نفت، گاز و پتروشيمي، منابع آب، صنايع مختلف دفاعي، صنايع خودروسازي و حمل و نقل ريلي، توليد مواد بهداشتي و غذايي و صنايع كاني فلزي و غيرفلزي، كارفرمايان پروژههاي فني و مهندسي جهاد دانشگاهياند. وجود تخصصهاي مكمل در جهاد مانند اقتصاد، مديريت، پزشكي، كشاورزي، فيزيك، شيمي و رياضي موجب توانمنديهاي منحصر به فردي در اين نهاد، براي تامين نيازهاي اساسي و پيچيده كشور است.
تواناييهاي تخصصي
سالهاي كار و فعاليت مستمر، منجر به كسب مجموعه توانمنديهاي كليدي در واحدها و پژوهشكدههاي جهاد دانشگاهي شده است. براي مثال، به چند مورد از ظرفيتهاي موجود اشاره ميشود: مديريت طرحهاي صنعتي، طراحي و ساخت الكتروفيلترهاي صنعتي، سيستمهاي دفع زباله و تصفيه فاصلاب، تحليل سيستمها و طراحي و پيادهسازي سامانههاي كنترل براي خطوط توليد و ماشينها، طراحي خط توليد فرآوري مواد و آلياژهاي خاص، شناسايي و تدوين دانش فني توليد انواع قطعات صنعتي، طراحي و تست تجهيزات و ماشينآلات كشاورزي، آبياري تحت فشار و سرچاهي، مدلسازي و بهينهسازي فرآيندهاي صنايع شيميايي و غذايي، طراحي و ساخت سامانههاي لايهنشاني در خلا و قطعات و دستگاههاي اپتيكي.
پروژههاي فني و مهندسي
بيش ازنيمي از قراردادهاي كارفرمايي جهاددانشگاهي در بخش فني و مهندسي منعقد ميشود. از پروژههاي شاخص در دست انجام واحدها و پژوهشكدههاي جهاد دانشگاهي، به عنوان نمونه پروژههاي طراحي و بهينهسازي سيستم غبارگيري كارخانه ذوب مس خاتونآباد، طراحي و ساخت سامانه لايه نشاني ليزر پالسي، فناوري توليد پوشاك محافظ در برابر حرارت، طراحي واحد پايلوت تخليص فلورين، تعيين ميزان نفوذ مذاب فلزات و اندازهگيري آن درون بدنههاي نسوز با استفاده از اشعهX ، انتخاب روش بهينه براي باريابي برادههاي نازك آلومينيومي و فناوري توليد آلياژهاي مغناطيسي آمورف پايه كبالت به روش ذوبريسي را ميتوان نام برد.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]