واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صد هزار دانش آموخته در طرح كارورزي
معاون توسعه اشتغال و كارآفريني وزارت كار گفت: براي كاهش نرخ بيكاري امسال 100 هزار دانش آموخته در طرح كارورزي شركت مي كنند.
حميد حاجي عبدالوهاب در گفتوگو با فارس با اشاره به بالا بودن نرخ بيكاري در دانش آموختگان دانشگاهي نسبت به ساير افراد در مورد طرحهاي اشتغال آنها گفت: در راستاي اجراي طرح كارورزي در سال جاري 100 هزار فارغالتحصيل دانشگاهي با كمك همه دستگاههاي اجرايي در اين طرح 11 ماهه شركت مي كنند.
وي افزود: به همه دستگاههاي دولتي اعلام شده است، در طرح كارورزي مشاركت داشته باشند و فارغالتحصيلان را كه به بخش خصوصي و تعاوني كه متقاضي آن نيروها هستند، معرفي كنند.
معاون توسعه اشتغال و كارآفريني تصريح كرد: امسال پيشبيني شده 100 هزار نفر در برنامه طرح كارورزي براساس قرارداد با دستگاهها گنجانده شود.
وي ادامه داد: قرار است 11 ماه دوره كارورزي بگذاريم، افراد حاضر در طرح پارسال هنوز در حال طي كردن دوره هستند و علاوه بر آن 100 هزار دانشآموخته جديد در اين طرح به كار گرفته ميشوند.
معاون وزير كار در مورد ساير طرحهاي اشتغال دانشآموختگان گفت: طرح ديگر، تاسيس و افتتاح دفاتر كارآفريني دانشگاهها است كه دانشجويان را با بازار كسب و كار و افراد موفق كارآفرين آشنا كند و اين افراد به دانشگاهها دعوت ميشوند و دانشجو از راههاي توفيق در كسب و كار مطلع ميشود كه فرهنگ و زمينه پشت ميزنشيني را تعديل كند.
وي گفت دانشآموخته دانشگاهي بايد بداند، تنها راه موفقيت پشت ميز نشيني نيست و اولويت ما در طرح كارورزي حضور دانشآموخته در عرصه عمل و كارگاه است كه بتواند از علم خود در كار تجربي استفاده كند.
حاجي عبدالوهاب افزود: خواستيم دانشگاهها برنامههايي براي كارآفريني ارائه كنند و دولت هم يك مقداري كمك كند.
معاون وزير كار و امور اجتماعي افزود: دفاتر كارآفريني تقريبا در اكثر دانشگاههاي تحت پوشش وزارت علوم و مراكز عمده استانها داير شده ، برخي دانشگاهها خيلي خوب كار كردند و برخي دانشگاهها هم در اين باره ضعيف هستند. وي گفت: دانشگاه تهران و صنعتي شريف و امثال آن شرايط و برنامه خوبي در اين زمينه دارند و برخي دانشگاهها هنوز مواد مورد نياز كارآفريني را ندارند، اما اين طرح شروع شده است.
حاجي عبدالوهاب براي اعزام به خارج دانش آموختگان گفت: اين كار نياز به همكاري و هماهنگي ساير دستگاهها دارد، بيشترين برنامه با وزارت بهداشت در اين مورد اجرا مي شود و امكان اعزام پرستار و پزشك به خارج وجود دارد، كار شروع شده و مقدمه آن فراهم است و با كشورهاي مقصد و مربوط بايد به تفاهم برسيم.
وي خاطرنشان ساخت: از طرف ديگر با توسعه خدمات فني مهندسي، بخش ديگري از نيروهاي تحصيل كرده به كشورهاي آفريقاي جنوبي و كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس اعزام مي شوند و خدمات پزشكي و ساير رشته هاي مهندسي ارائه مي شوند.
حاجي عبدالوهاب در مورد ظرفيت پذيرش دوره كارورزي گفت: تشويق كرديم كه هر چه كارگاهها و تعاونيهاي بخش خصوصي ظرفيت داشته باشند، نيرو جذب كنند، اين افراد در طرح كارورزي به مدت 11 ماه مشغول ميشوند.
معاون وزير كار گفت: قرارداد وزارت كار با كارگاهها در سال گذشته جذب 7 هزار نفر در اين طرح بود، امسال به دستگاهها گفتيم، براي تشويق، محدوديت قائل نيستيم، ولي ظرفيت ما بيش از 100 هزار نفر نيست.
حاجي عبدالوهاب خاطر نشان ساخت: در طرح كارورزي 50 درصد هزينه طرح توسط دولت و 50 درصد از جانب كارفرماي خصوصي به كارورز پرداخت مي شود، ميزان پرداختي به نيروي كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد متفاوت است، كسي كه مدرك كارداني دارد 50 درصد حداقل دستمزد، كارشناسي 70 درصد و دارندگان كارشناسي ارشد 90 درصد حداقل دستمزد را در دوره كارورزي دريافت مي كنند.
معاون وزير كار ادامه داد: دارنده مدرك كارداني در مدت طرح كارورزي ماهانه حدود 110 تا 115 هزار تومان، كارشناسي حدو 170 هزار تومان و كارشناسي ارشد حدود 200 هزار تومان در ماه دريافت مي كند و در همه مقاطع هزينه بيمه حوادث و عمر اين افراد توسط وزارت كار و امور اجتماعي پرداخت مي شود.
وي افزود: اگر اين كارگاهها افراد را استخدام كنند، كمك هزينه كه در مدت طرح كارورزي پرداخت كرده اند، را برميگردانيم و 3 سال هم در حق بيمه كارفرما تخفيف 100 درصد ميدهيم، البته به شرطي كه بنگاه تعهد دهد حداقل 4 سال نيروي كارورزي را استخدام كند.
حاجي عبدالوهاب گفت: به كارگيري افراد در مناطق محروم باعث پرداخت بيشتر ميشود، براي تشويق كارفرما به استفاده از فارغالتحصيلان در مناطق محروم تا 90 درصد دستمزد(كمك هزينه) در دوره كارورزي اضافه ميشود.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]