واضح آرشیو وب فارسی:قدس: در پي انتشار كتاب افشا كننده دروغهاي بوش رخ داد؛ جنجال جديد در آمريكا
انتشار كتاب افشاكننده دروغگوييهاي «جرج بوش» و «ديك چني» درباره جنگ عراق و دستكاري اطلاعات مربوط به سلاحهاي كشتارجمعي اين كشور، در آمريكا جنجال آفرين شده است.
به گزارش آريا به نقل از روزنامه تايمز، «ران ساسكيند» در كتاب خود با نام «در مسير جهان»(in the way of the world) مدعي شده است، «توني بلر» يك جاسوس رده بالاي انگليسي را سه ماه پيش از آغاز جنگ عراق به خاورميانه فرستاد تا اطلاعات كافي براي جلوگيري از جنگ به دست آورد، اما «جورج بوش» و «ديك چني»، معاون رئيس جمهور آمريكا هر گونه ادعا و مدرك احتمالي را كه به توقف جنگ عراق منجر مي شد، تكذيب كردند.«ساسكيند» كه براي چاپ اين كتاب جايزه «پوليتزر» را از آن خود كرد، همچنين مدعي شد، كاخ سفيد نامه دست نويسي را كه تاريخ آن به پيش از جنگ عراق باز مي گشت و احتمالاً از سوي رئيس سازمان اطلاعات وقت عراق به صدام نوشته شده بود، جعل كرد.هدف از نوشتن اين نامه كه به 9 ماه پيش از جنگ عراق بازمي گردد، اثبات ارتباط رژيم بعث با شبكه القاعده بوده است.
ساسكيند نوشت: اين نامه به وسيله يك روزنامه نگار انگليسي در بغداد نوشته شد و روزنامه «ساندي تلگراف» انگليس در تاريخ 14 دسامبر 2003 آن را چاپ كرد.
اين مقاله توجه بسياري را در آمريكا به خود جلب كرد و گواه ديگري براي موجه جلوه دادن سياست كاخ سفيد براي آغاز جنگ عراق بود. اين در حالي است كه مقامات كاخ سفيد اين ادعاها را تكذيب مي كنند.
«ساسكيند» مدعي شد: در آغاز سال 2003، مقامات سازمان اطلاعات خارجي انگليس «مايكل شيپستر»، يك مأمور برجسته خود را به خاورميانه فرستادند.
«شيپستر» با «طاهر جلال حبوش»، رئيس سازمان اطلاعات وقت عراق جلساتي را در اردن برگزار كردند.
«ساسكيند» مي گويد: «نيگل اينكستر»، معاون وقت سازمان اطلاعات خارجي انگليس اين نشستها را تأييد مي كند.
«اينكستر» تأيد مي كند: حبوش به شيپستر گفته است، هيچ سلاح غيرقانوني در عراق وجود ندارد.
«ساسكيند» با «ريچارد ديرلاو»، رئيس پيشين سازمان اطلاعات انگليس نيز مصاحبه كرده است.
نويسنده كتاب گفت: «ريچارد ديرلاو» نشستهاي «شيپستر» را با «حبوش» تأييد مي كند.او همچنين درباره علت امتناع «توني بلر» از واكنش به گزارش «شيپستر» توضيح مي دهد.
«ريچارد ديرلاو» گفت: جنگ عراق يك پروژه دقيقه نودي بود و «چني» بود كه بسيار براي جنگ عراق عجله داشت. «بوش» نيز هرگز نمي توانست در برابر «چني» مقاومت كند.
«ساسكيند» نوشت: «ريچارد ديرلاو» فوريه 2002 به واشنگتن رفت تا گزارش «حبوش» را به «جورج تنت»، رئيس وقت سيا(سازمان اطلاعات مركزي آمريكا) تسليم كند.
در اين گزارش آمده بود، به گفته آقاي «حبوش»، «صدام» برنامه هاي هسته اي خود را سال 1991 متوقف كرده است. «صدام» در همان سال، همه سلاحهاي شيميايي خود را از بين برده بود. «صدام» سال 1996 نيز برنامه توليد سلاحهاي بيولوژيك را متوقف كرده بود.آقاي «تنت» خلاصه اي از گزارش را به «جورج بوش» و «كاندوليزا رايس» كه در آن زمان مشاور امنيت ملي بوش بود، تسليم كرد.
«ساسكيند» گفت: كاخ سفيد پس از ديدن اين گزارش، آن را براي هميشه مدفون كرد.
«راب ريچر»، افسر پيشين سيا نيز در برنامه «نير ايست ويژن» به «ساسكيند» گفت: انگليسيها مي خواستند از جنگ جلوگيري كنند، اما بوش نيز از همان روزهاي اول رياست جمهوري اش مي خواست جنگ عراق را راه بيندازد.
آقاي «حبوش» در فهرست افراد تحت تعقيب كاخ سفيد بود، اما بنا به ادعاي «ساسكيند»، سيا در اكتبر 2003 با پرداخت رشوه به «حبوش»، از او خواست نامه اي جعلي به تاريخ 1 ژوئيه 2001 خطاب به «صدام» بنويسد كه در آن ذكر شده بود، «محمد عطا»، فرمانده حملات 11 سپتامبر، در عراق تعليم ديده است. اين نامه نيز در روزنامه «ساندي تلگراف» انگليس چاپ شد.«تنت» درباره اين نامه مي گويد: تا آنجا كه من مي دانم، مقامات كاخ سفيد هيچ گاه از من يا هر شخص ديگري نخواستند نامه اي اينچنيني نوشته شود.
«تنت» كتاب «ساسكيند» را كاملاً ساختگي مي داند.
«تنت» مي گويد: «حبوش» نتوانست مقامات انگليس را درباره نبود سلاحهاي كشتارجمعي در عراق متقاعد كند.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]