واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همكاري انجمن نويسندگان كودك و مركز صبا جدي ميشود گزارشي از نشست نويسندگان كودكونوجوان با مديران مركز انيميشن صبا «تشكيل شبكهي كودك از آرزوها بودهاست»
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
مركز صبا در نشستي كه با حضور جمعي از انجمن نويسندگان كودك و مدير مركز صبا برگزار شد، مجدد از انجمن نويسندگان كودك و نوجوان دعوت به همكاري كرد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست كه حسين يوسفي، اخوان، برآبادي، راستي،غلامي و اكرمي (از اعضاي نويسندگان حوزه كودك و نوجوان) وحيد نيكخواه آزاد ( كارگردان سينماي كودك)، احمدي (مدير طرح و برنامه صبا)، حاج حسيني (اطلاعات و برنامهريزي صبا) حضور داشتند، درباره دلايل اين دعوت و چگونگي همكاري ميان صبا و انجمن نويسندگان كودك بحث و گفتوگو شد.
در ابتداي نشست كه 16 مرداد ماه برپا شد، نعيمي ذاكر با بيان اين كه من احترام زياد و جايگاه خاصي براي نويسندگان و اهل فكر قايل هستم، گفت: با توجه به قرار گرفتن صبا در زير مجموعه شبكه دو سيما پيش ازاين كه نويسندهها به صبا نيازداشته باشند، صبا به نويسندهها نيازمند است.
وي با بيان اين كه رسانهيي مثل تلويزيون به صاحبان فكر نياز دارد ادامه داد: با تبديل شدن شبكه دو به شبكه « كودك و خانواده » صبا به شبكه دو سيما ملحق ميشود و اميدوارم اين ملحق شدن به گونهاي باشد كه باعث رشد و نمود شود كه البته اين نيازمند يك كار دسته جمعي است؛ هم در حوزه مديريت و هم برنامهسازان.
نعيمي ذاكر گفت: در راستاي همكاريهايي كه از قبل در حوزه بررسي آثار با شبكه دو سيما داشتيم به فكر ساماندهي قطعه پنهان توليدات فرهنگي افتاديم و دراين راستا قرارشد اين دعوتها اجرايي، مستمر و كارگاهي شوند البته تلاش ميكنيم كه اين سازماندهي در شكل اداري و سازماني اتفاق بيفتد.
وي پيشنهاد كرد: با تشكيل كارگاههايي در انجمن نويسندگان كودك خلاءهاي موجود، شناسايي شود، پژوهشهايي صورت گيرد تا بر اساس آن سياست و فرهنگ حوزه انيميشن و كار براي كودك تبيين شود، آزمون و خطاي آن را نيز ميپذيريم.
مدير مركز صبا با بيان اينكه تشكيل شبكه كودك از ده سال پيش يكي از آرزوهاي من بوده است، ابراز عقيده : تفكيك گروهها در تلويزيون كارغلطي است و تبديل به توليد واحد نميشود، اما خوشبختانه در اين دوره اين تفكر اجرايي شد كه حداقل ما سازماني يك شبكه را داشته باشيم.
وي با بيان اين كه اين كاري نيست كه يك نفر رييس شود و همه كارها را انجام دهد، گفت: اين كار همت جمعي، انواع سليقهها و تخصصها را ميخواهد، اگر همه كساني كه در حوزه كودك كار ميكنند جمع و همدل شوند باز هم از نقطه ايدهآل فاصله جدي داريم، چون تجربه آن را نداريم نه اين كه توان نداشته باشيم.
برآبادي گفت: حضور ما در اين جا به منزله اعلام آمادگي انجمن است براي انجام يك كار مشترك.
وي با بيان اين كه قبل ازاين اعضاي انجمن به صورت انفرادي و يا گروهي با صبا همكاري كردهاند، اظهار كرد: از اين پس ميخواهيم يك گام فراتر بگذاريم و علاوه بر همكاريهاي فردي يك همكاري جمعي با برنامه مشخص را شروع كنيم.
اين نويسنده كودك و نوجوان ادامه داد: كارگروه ادبيات نمايشي، ادبيات علمي، تخيلي، گروه شعر و غيره وجود دارد كه ميتوانند براي طرحهايي كه ممكن است به طور مشترك اجرا بشود مفيد باشند.
وي گفت: براي شروع كار اجرايي انجام يك كميته اجرايي بايد ازسوي انجمن تعريف شود و كارهايي را كه ميتواند براي صبا انجام دهد مشخص كند، پيشنهاد ميكنم كه ادامه اين همكاري منجر به ايجاد كارگروهي شود كه به صورت گروهي درباره برنامههاي مشترك تصميم گيري ميكند.
اكرمي، عضو هيات مديره انجمن نويسندگان كودك نيز با بيان اين كه برخي از اعضاي انجمن احساس ميكنند كه نويسندگان خيلي مورد توجه قرار نميگيرند و حقوق آنها آن طوري كه بايد در نظر گرفته نميشود، اظهار كرد: حقوق نويسنده بايد مستقل از تهيه كننده و كارگردان در نظر گرفته شود و انجمن مسئول توليد اثر باشد.
به گزارش ايسنا، پيشنهاد برگزاري سمينار براي تقويت بحثهاي نظري در اين حوزه، به وجود آوردن آرشيوي از كتابهاي كودك كه قابليت انيميشن شدن رادارند، تشكيل يك كارگاه آموزشي از طرف صبا كه نوشتن براي انيميشن را به طور تخصصي و گسترده آموزش دهد، انجام كارهاي پژوهشي از سوي انجمن براي صبا و مكتوب كردن توليدات صبا به صورت كتاب و تاكيد بر نظرگرفتن حق و حقوق نويسندگان از مسائلي بود كه در اين نشست بر آنها تاكيد شد.
نعيمي ذاكر در پايان با بيان اين كه من نقطه گنگ و پيچيدگي در اين همكاري نميبينم گفت: من همواره در احقاق حقوق نويسندهها تلاش كردم از اين به بعد نيز اجازه نميدهم حق نويسندهاي ضايع شود.
وي ادامه داد: كاري كه درابتداي همكاري ميتوانيم انجام دهيم اين است كه تمام آثاري را كه داريم به صورت قصه درآوريم يعني ما فيلمنامهها را به شما تحويل بدهيم و شما آن را به قصه تبديل كنيد و سپس ما آن را به فيلم تبديل ميكنيم، همچنين ميتوانيد كتابهايي را كه در جامعه هست و قابليت انميشين شدن را دارد استفاده كنيد.
مدير صبا در پايان با بيان اينكه اين همكاري را به فال نيك بگيريد گفت: از طرحهاي علمي ـ تخيلي به شدت استقابل ميكنيم.
انتهاي پيام
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]