واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاوناناستانهاي خراسان رضوي و قزاقستان جنوبي بر توسعه همكاري هاتاكيد كردند
داخلي. اقتصادي. قزاق
معاونان استانهاي خراسان رضوي و قزاقستان جنوبي با تاكيد بر گسترش زمينه همكاري مشترك تاكيد كردند.
معاون استاندار خراسان رضوي روز پنجشنبه در اين ديدار كه با حضور تجار و مديران دولتي استان برگزار شد، گفت: زمينههاي همكاري مشترك بين ايران و قزاقستان بويژه خراسان رضوي و قزاقستان جنوبي فراهم است.
محمدمهدي مروج الشريعه با اشاره به نشستهاي متعدد بين دو استان براي استفاده از استعدادهاي موجود، افزود: بازديدهاي ما از استان قزاقستان جنوبي بيانگر برخوردار بودن اين استان از پتانسيلهاي بالايي براي همكاري دو جانبه است.
وي توليد در بخشهاي صنعتي، معدني و كشاورزي، تجارت و صادرات و واردات را از جمله فصول مشترك همكاري بين دو استان خواند و گفت:برقراري پروازهاي مستقيم مشهد چينكنت(مركز اين استان) گامي موثر در گسترش روابط توريستي است كه خواست مردم، تجار و مقامات دو كشور ميباشد.
معاون استاندار خراسان رضوي صنايع نفت و گاز و پتروشيمي، مسائل مالي و بانكي، بخش انفورماتيك در دو قسمت سختافزار و نرم افزار، بخش حمل و نقل ريلي، خدمات فني و مهندسي و فعاليتهاي علمي و دانشگاهي را از ديگر زمينههاي قابل بررسي براي برقراري تعامل مشترك عنوان كرد.
وي در ادامه خواستار همكاري مشترك اتاقهاي بازرگاني دو استان شد و افزود: تعيين مشخصتر مباحث مشترك و مورد علاقه طرفين از نتايج اين نشست است تا در دستور كار كميسيون همكاريهاي مشترك بين دو كشور قرار گيرد.
در اين ديدار ايلدانا صدوآكاسووا معاون استانداري قزاقستان جنوبي هم با اشاره به بازديدهاي خود و هيات همراه از واحدهاي صنعتي و تجاري مشهد، توان صنعتي خراسان رضوي را قابل تحسين خواند.
وي گفت: قزاقستان جنوبي پرجمعيتترين استان قزاقستان است و با ۴/۵ ميليون هكتار مساحت زير كشت، نياز جدي به تكنولوژي نوين در كشاورزي و صنايع تبديلي دارد.
وي افزود: در اين استان سه برنامه استراتژيك توسعه در زمينههاي پيشرفت صنعتي و ،ITبخش كشاورزي و گردشگري تدوين شده كه اميدواريم با همكاري ايران اين برنامه را عملي كنيم.
ايلدانا صدو آكاسووا با اشاره به پرورش ۲/۳ميليون راس دام در قزاقستان جنوبي، ايجاد سردخانه را از ديگر نيازهاي استان خود عنوان كرد و افزود:
قزاقستان جنوبي تا سال آينده بايد ۱۰۰درصد ميوه كشور را تامين كند كه براي تحقق اين امر به آموزش و تكنولوژيهاي نوين كشت، انبار و صنايع تبديلي و بهرهبرداري از سيستمهاي جديد آبياري نيازمند است.
معاون استانداري قزاقستان جنوبي، بخش راهآهن، داروسازي، ساخت كارخانه سيمان، تامين انرژي و توليد برق و ساخت نيروگاه را از جمله زمينههاي همكاري مشترك بين دو استان خواند.
وي اظهار داشت: امسال ۳۰۰مگاوات كمبود برق داشتيم كه پيشبيني ميشود اين روند ادامه داشته باشد و حتي افزايش يابد.
وي توريسم مذهبي، اكوتوريسم، توريسم پزشكي و بهداشتي و توريسم صيد ماهي و شكار را چهار برنامه قزاقستان جنوبي در زمينه توسعه گردشگري ذكر كرد و افزود: خراسان رضوي ميتواند در اين چهار زمينه با اين استان تعاملات سازندهاي برقرار كند.
ايلدانا صدو آكاسووا از تشكيل مركز سرمايهگذاري منطقهاي، مركز تحليلي انفورماتيك و پارك تكنولوژي در قزاقستان جنوبي براي بررسي مشكلات سرمايه گذاري خارجي و حل آن خبر داد و ابراز اميدواري كرد: با فعاليت اين سه مركز، مشكلات تعرفهاي و قانوني بر سر راه تجارت و سرمايهگذاري حل شود.
همچنين اريك اوتمبايف سفير قزاقستان در ايران پيشنهاد ايجاد كارگروه مشترك بين دو استان را مطرح كرد و گفت: به دليل روابط خوب بين ايران و قزاقستان، پتانسيلهاي بالاي اقتصادي بايد شكوفا شود.
وي اظهار داشت: هم اكنون بزرگترين مشكل كه روابط بانكي بود در حال حل شدن است.
وي ابراز اميدواري كرد: در آيندهاي نزديك شاهد برقراري پرواز مشهد چينكنت و راهاندازي قطار كانتينربر از مسير ريلي بندر عباس سرخس به قزاقستان باشند.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]