واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك كارشناس كودك و شير مادر: فقط 25 درصد نوزادان خوزستاني از شير مادر تغذيه ميكنند 33 بيمارستان لوح دوستدار كودك دريافت كردهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
يك كارشناس كودك و شير مادر مركز بهداشت خوزستان با تاكيد بر شيرمادر به عنوان بهترين و مهمترين تغذيه نوزاد در اوان تولد اظهار داشت: حداقل 100 تركيب شناخته شده در شير مادر شناسايي شده است. اين شير همه نيازهاي شيرخوار را تا شش ماهگي تامين ميكند به گونهاي كه نوزاد حتي نيازي به خوردن آب ندارد.
دكتر مهدي اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسناي خوزستان با اشاره به مزاياي شيرمادر براي مادر و فرزند افزود: جلوگيري و حفاظت از بارداري زود هنگام و كمك به برگشتن اندام و وزن مادر بعد از زايمان، كاهش خونريزي و جلوگيري از وقوع كم خوني در مادر و رايگان بودن اين شير از مهمترين مزاياي شيردهي براي مادر هستند.
اقتصاد ادامه داد: برقراري ارتباط عاطفي نزديك و همراهي با فرزند، جلوگيري از مرگ نوزاد، ايمني نمودن نوزاد در مقابل بيماريهاي حاد، افزايش ضريب هوشي و هوش اجتماعي كودك از ديگر مزاياي شيرمادر است.
وي تصريح كرد: تركيب شيرمادر به مرور زمان تغيير ميكند حتي تركيب شيرمادر نوزادي نارس با شير مادر يك نوزاد 8 ماهه متفاوت است. شيردهي در شش ماهه نخست بايد تابع نياز كودك باشد نه مقررات.
اقتصاد يادآور شد: طبق سرشماري عمومي مركز بهداشت در سال 84، فقط 4/25 درصد از نوزادان خوزستاني تا 6 ماهگي از شيرمادر تغذيه ميكنند در حالي كه ميانگين كشوري 9/27 درصد است كه در تلاش براي افزايش اين آمار هستيم.
وي گفت: توصيه كارشناسان مركز درباره تغذيه نوزاد ابتدا شيرمادر است كه در صورت مورد پزشكي شير دايه، شيرخشك و شيردام توصيه ميشود. توجه اينكه شير دام به دليل وجود پروتئين موجود در آن كه آلرژيزاست به ويژه در شيرگاو از سال دوم زندگي نوزاد توصيه ميشود.
اين كارشناس كودك و شيرمادر اظهار داشت: 4 درصد نوزادان خوزستاني از شير خشك تغذيه ميكنند كه ميانگين كشوري هم همين حدود است و مادران از دادن شير در شيشه و پستانك خودداري كنند چرا كه احتمال آلودگي شيشه و پستانك بسيار بالاست.
وي با تاكيد بر نظارت مركز بهداشت در استفاده از شيردهي مادر تصريح كرد: 33 بيمار استان لوح دوستدار كودك دريافت كردهاند اين لوح مربوط به مراقبت و شيردهي مادر در ساعات اوليه تولد توسط مادر است.
وي ادامه داد: راهنماي ديگر مادران در اين مورد تعداد دفعات خيس نمودن پوشك بچه است و حتي چگونگي سينه (كوچكي سينه) نيز ربطي به شيردهي ندارد.
اين پزشك يادآور شد: برخلاف باور عموم كه شيرخشك را مقوي و باعث تپلي كودك ميدانند شيرخشك به دليل املاح موجود در آن سبب افزايش وزن و اسهال شديد در كودكان ميشود به طوري كه آمارها حاكي از مرگ 14 برابري كودكان شيرخشكي در اثر اسهال در مقايسه با نوزاداني است كه از شير مادر تغديه ميكنند همچنين شيرمادر به هيچ عنوان سبب زردي نوزاد نميشود و اين مشكل ريشه در هموگلوبين و سيرتولد نوزادان دارد.
وي تاكيد كرد: مادران به ويژه در مناطق روستايي و حاشيهاي از دادن آب قند به نوزادان خودداري كنند چرا كه آب قند به دليل شيريني باعث بريدن نوزاد از شير مادر ميشوند.
اقتصاد ادامه داد: خوشبختانه اخيرا قوانين در جهت حمايت از مادران شاغل به تصويب رسيده است كه افزايش مرخصي زايمان از 4 به 6 ماه و استفاده 24 ماهه از مرخصي ساعتي براي شيردهي نمونههايي از آن هستند.
انتهاي پيام
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4034]