واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: ماهواره ملي اميد همزمان با سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي با دستور رئيسجمهور به فضا پرتاب شد.
به گزارش فارس، ماهواره ملي اميد به وسيله ماهواره بر سفير 2 براي اولين بار در تاريخ كشورمان به فضا پرتاب شد و در مدار پيشبيني شده قرار گرفت. اين ماهواره در اولين اقدام پيام صلح و دوستي رئيس جمهور با صداي وي را به زمين مخابره كرد.
متن فرمان رئيس جمهور به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج والعافيه والنصروجعلنا من خير انصاره واعوانه والمستشهدين بين يديه.
با استعانت از خداي يگانه وخالق زمين واسمانها حضرت حق وبا توسل به انبيا واولياي الهي به ويژه اخرين ستاره تابناك اسمان امامت و ولايت حضرت مهدي (عج )و با سلام و درود بي پايان به روح بلند امام راحل عظيم الشان و شهداي گرانقدر انقلاب و در ايام خجسته دهه مبارك فجر و سي امين سالگرد پيروزي عظيم "ملت ايران و بشريت "در انقلاب اسلامي، اجازه پرتاب ماهواره ملي اميد به وسيله "ماهواره بر سفير 2 "را صادر مينمايم وبه مناسبت شعارهاي ملت ايران در دهه فجر 57، شعار الله اكبر را سر اغاز اين حركت نوين قرار ميدهم.
الله اكبر، الله اكبر، الله اكبر.
انشاء الله بر ملت ايران وهمه ملتهاي آزاده مبارك باشد.
ماهواره ملي اميد بوسيله ماهواره بر سفير 2 كه به صورت كاملاً بومي در كشور طراحي و ساخته شده است، درمدارزمين قرار گرفت. ماهواره ملي اميد از نوع ماهواره سبك است، اين ماهواره با هدف برقراري ارتباطات متقابل ماهواره و ايستگاه زميني، تعيين مشخصات مداري و تله متري مشخصات زيرسامانهها، در مدار زمين قرار داده شده است، ماهواره اميد هر 24 ساعت 15 بار به دور زمين ميچرخد و در هر دور، دو بار به وسيله ايستگاههاي زميني دورسنجي و بردسنجي كنترل و هدايت ميشود.
ماهواره ملي اميد با دو باند فركانسي و هشت آنتن، اطلاعاتي را به زمين ارسال و از زمين دريافت ميكند.
ماهواره بر سفير 2 نيز به عنوان پرتابگري دقيق و هدايت پذير، قادر است ماهوارههاي سبك را تا ماوراي جو پرتاب و در مدار پيش بيني شده قرار دهد. كليه قطعات و اجزاء اين ماهواره و ماهواره بر از جمله موتور ماهواره بر كه از تكنولوژي بسيار بالايي برخوردار است، بدست متخصصان افتخارآفرين صنايع هوافضاي كشور طراحي و توليد شده است.
ماهواره اميد در بهمنماه سال گذشته با حضور رياست جمهوري اسلامي ايران رونمايي و ماهواره بر سفير يك در خردادماه سال جاري با حضور رياست جمهوري بصورت ازمايشي با موفقيت پرتاب شد.
ايستگاههاي ايراني در حال كنترل كامل ماهواره اميد هستند
رئيس جمهور گفت: دانشمندان ايراني توانستند انواع ايستگاههاي دريافت، مديريت و كنترل ماهواره را بسازند كه در پرتاب ماهواره اميد هم آن را به كار گرفتند و هم اكنون هم در حال كنترل ماهواره اميد هستند.
محمود احمدينژاد رئيس جمهور پيش از ظهر ديروز در بيست و دومين جشنواره بينالمللي خوارزمي كه در سالن اجلاس سران برگزار شد، اين جشنواره را جشني بزرگ و اميدبخش دانست و گفت: بدون علم امكان حركت، زندگي متعالي و شكوفايي استعدادها وجود ندارد و البته آن علمي مفيد و منشاء اقتدار است كه در خدمت تعالي جامعه و شكوفايي استعدادهاي الهي انسان باشند.
وي افزود: آن اقتدار برآمده از علمي شايسته تقدير است كه در خدمت برادري، صلح و سلامت جامعه بشري باشد.
رئيس جمهور ادامه داد: در طول تاريخ مجاهدت زيادي براي فتح عرصههاي جديد انجام شده اما متاسفانه حاصل آن در خدمت كمال جامعه انساني قرار نگرفت از اقتدار برآمده از علم، براي بسط سلطه و توسعه خودخواهي خود بر ملتها استفاده كردند.
احمدينژاد با بيان اينكه امروز بايد فرهنگ بهرهمندي صحيح از علم و فناوري را در دنيا گسترش دهيم اظهار داشت: "ملت ايران به ويژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي، يك حركت پرشتاب، سازنده و رو به جلو را در عرصههاي علمي آغاز كرده و هر روز اخبار پيشرفتهاي علمي ملت ايران در دنيا منتشر ميشود و دانشمندان ايران به سرعت در حال رساندن خود به مرزهاي دانش هستند.
رئيسجمهور ابعاد، تنوع و حجم خلاقيتها، نوآوريها، اختراعات و نظريهها را بسيار اميدبخش و حركت آفرين دانست و با بيان اينكه ملت ايران به دنبال علمي است كه منشاء صلح و در خدمت برادري و پيشرفت همه ملتها باشد، گفت: شب گذشته اولين ماهواره ساخت ايران به فضا پرتاب شد و در مدار قرار گرفت و دانشمندان ما با تكيه بر توانمنديهاي پولي و همتهاي بلند و خودباوري عميق و عليرغم همه فشارها و محدوديتها توانستند با موفقيت پا به عرصه فضا بگذارند.
وي با اشاره به دستاوردهاي پرتاب موشك اميد به فضا افزود: موشك پرتابگر بايد ماهواره را تا ارتفاع بالا ترك كند و سپس آن را با سرعت و زاويه مشخص در مدار رها كند. موشك ماهوارهبر سفير 2 متشكل از 2 بالابرنده، ماهواره را تا ارتفاع حدود 250 كيلومتر بالا بردند و سرعت پرتاب بيش از 5 هزار كيلومتر در ساعت است.
احمدينژاد ماهواره اميد را دستاورد ديگري دانست و ادامه داد: مدتهاي طولاني است كه دانشمندان ما به كمك دانشمندان كشورهاي ديگر يك ماهواره مخابراتي را ساخته و آماده پرتاب كردهاند اما كساني كه علم را در انحصار خود ميخواهند، مانع از پرتاب ماهواره مصباح شدند، اما ماهواره اميد كه در مدار قرار گرفته، 15 بار يك مدار بيضوي را با اوج 500 كيلومتر طي ميكند.
رئيسجمهور با اشاره به دستاورد ديگر پرتاب ماهواره اميد گفت: دو سال قبل يك ماهواره مشترك ايران و يك كشور ديگر به فضا پرتاب شد اما تا به امروز هنوز ايستگاههاي زميني كنترل آن ماهواره در اختيار ايران قرار نگرفت. اما دانشمندان ما توانستند انواع ايستگاههاي دريافت، مديريت، و كنترل ماهواره را بسازند كه درپرتاب ماهواره اميد هم آن را به كار گرفتند و هم اكنون هم در حال كنترل ماهواره اميد هستند.
احمدينژاد خودباوري و ابتكار عمل را دستاور د ديگر پرتاب ماهواره اميد عنوان كرد واظهار داشت< انحصارگران تلاش دارند به ملتهِا به باورند كه تنها راه دستيابي به فناروريهاي پيشرفته،صرفا همان راهي است كه آنها پيمودهاند و همه بايد از آنها اجازه بگيرند اما دانشمندان ما اثبات كردند كه اگر يك ملت يا يك گروه بخواهد براي خدا وخدمت به انسانها كار مهمي انجام دهد، حتي فراتر از مرزهاي دانش، اين هدف قابل حصول است و در حقيقت دانشمندان ما راه جديدي را به ملتهاي مستقل و آزاده هديه دادند.
رئيسجمهور از متخصصين ماهواره بر سفير 2 و ماهواره اميد و ملت ايران تشكر كرد و افزود: از رهبري گرانقدر انقلاب اسلامي كه با افق بلند نگاه خود راه را در مقابل ملتما و ديگر ملتها باز ميكنند تشكر ميكنم، تاكيد ايشان بر جنبش نرمافزاري وعلم بومي، راهگشاي همه ملتهاي آزاده براي فتح عرصههاي جديد علم و فنآوري است.
متكي: فعاليتهاي ماهوارهاي ايران صلح آميز است
وزير امورخارجه ظرفيتهاي تكنولوژيك در ايران را با اهداف صلحآميز و براي برآوردن نياز كشور خواند و تصريح كرد: فعاليتهاي ماهوارهاي ايران با اهداف صلح آميز است.
به گزارش فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان روز سهشنبه در حاشيه دومين روز اجلاس سران اتحاديه آفريقا در پاسخ به پرسشي درباره پرتاب ماهواره ملي اميد به فضا، ظرفيتهاي تكنولوژيك در ايران را با اهداف صلحآميز و براي برآوردن نياز كشور خواند و تصريح كرد: فعاليتهاي ماهواره اي ايران با اهداف صلح آميز است. وي با بيان اينكه ظرفيتهاي ايران در حوزههاي نظامي، دفاعي است، گفت:ملت ايران صلح جو و به دنبال مناسبات صميمانه با همه ملل جهان است.
پرتاب ماهواره اميد در صدر اخبار رسانههاي غربي
در حالي كه تنها ساعتي از اعلام خبر پرتاب ماهواره ملي اميد به فضا از سوي خبرگزاري فارس نميگذرد، اين خبر در صدر اخبار رسانههاي منطقه و جهان قرار گرفته است و لحظه به لحظه بر حجم بازتاب اين خبر افزوده ميشود.
خبرگزاري فرانسه اين خبر را به نقل از فارس بازتاب داد و نوشت ايران نخستين بار در تاريخ خود، ماهواره ملي اميد را به وسيله ماهوارهبر سفير2 به فضا پرتاب كرد.
خبرگزاري آلمان نيز از ديگر خبرگزاري بود كه به بازتاب اين خبر پرداخت و گزارش داد كه ايران صبح امروز ماهواره ملي را به فضا پرتاب كرده است. اين خبرگزاري گزارش داد كه پرتاب اين موشك همزمان با سي سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 ميلادي صورت گرفته است.
بنابر اين گزارش، تهران پارسال نيز پرتاب دو موشك ماهوارهبر را آزمايش كرده بود. تهران پرتاب اين موشك تحولي بزرگ در فناوري هوافضاي اين كشور توصيف كرد كه با وجود مجازاتهاي اقتصادي تحميلي عليه ايران به دليل برنامههاي هستهاي ايران بدان دست يافته است.
خبرگزاري رويتر نيز با انعكاس اين خبر تلاش كرد كه موفقيت ايران در پرتاب ماهواره ملي اميد به فضا را بدون ارائه سند يا مدرك خاصي، به برنامههاي صلح آميز هستهاي ايران ارتباط دهد. اين خبرگزاري به نقل از تلويزيون سيماي جمهوري اسلامي ايران گزارش داد كه ايران نخستين ماهواره بومي را به مدار فضا پرتاب كرد.
خبرگزاري رويترز، موفقيت ايران را در عرصه هوا فضا را به برنامههاي هستهاي ايران ارتباط داد و نوشت كه سازمان ملل تحريمهايي را عليه ايران اعمال كرده است زيرا آمريكا و ديگر كشورهاي عربي مظنون هستند كه ايران در تلاش براي دستيابي به توانمندي هستهاي براي توليد سلاح هستهاي است.
خبر پرتاب ماهواره ملي اميد به فضا توسط ماهوارهبر سفير2 در خبرگزاري عربستانسعودي "واس " نيز بازتاب داشت.
اين خبرگزاري به نقل از خبرگزاري دولتي ايران گزارش داد كه اين ماهواره با هدف برقراري ارتباطات متقابل ماهواره و ايستگاه زميني در مدار زمين قرار داده شده است. ماهواره اميد هر 24 ساعت 15 بار به دور زمين ميچرخد و در هر دور، دو بار به وسيله ايستگاههاي زميني سنجش از دور و بردسنجي كنترل و هدايت ميشود.
بنابر اين گزارش، همه قطعات و اجزاي اين ماهواره و ماهوارهبر، به دست متخصصان صنايع هوافضاي ايران طراحي و توليد شده است. راديو و تلويزيون مصر با انعكاس اين خبر گزارش داد كه ايران نخستين ماهواره بومي خود را به فضا پرتاب كرد.
بنابر اين گزارش، سيماي جمهوري اسلامي ايران، تصويري از پرتاب اين موشك را به نمايش گذاشت و تأكيد كرد كه دانشمندان ايراني و در سايه تحريمها توانستند به دستاوردي ديگر دست يابند و ايران نخستين ماهواره ملي را در مدار فضا قرار داد.
اين پايگاه خبري همچنين دستاورد ايران در زمينه دفاعي را به برنامههاي هستهاي مرتبط دانست و گزارش داد كه شوراي امنيت سازمان ملل مجازاتهايي را عليه ايران وضع كرده زيرا آمريكا و برخي كشورهاي عربي ايران را به تلاش براي دستيابي به توانمنديهاي هستهاي براي توليد سلاح هستهاي متهم ميكنند. اين در حالي است كه ايران با رد اين گزارشها اعلام كرده است كه برنامه هستهاياش تنها جنبه صلحآميز دارد و با هدف توليد برق براي رفع نيازمنديهاي اقتصادي اين كشور است.
خبرنگاري شبكه تلويزيوني الجزيره قطر نيز از تهران گزارش داد: مدار ماهواره "اميد " بين 250 تا 500 كيلومتر از سطح زمين فاصله دارد و مسؤولان ايراني با موفقيتآميز خواندن اين اقدام، اعلام كردند كه سيگنالهاي مثبت را از اين ماهواره دريافت كردهاند.
به گزارش الجزيره، ايران پارسال نخستين مركز فضايي كشور را با هدف پرتاب ماهواره به فضا افتتاح كرد.
خبرگزاري "معا " وابسته به تشكيلات خودگردان فلسطين نيز با بازتاب اين خبر گزارش داد كه ايران نخستين ماهواره بومي را با ماهوارهبر سفير2 به فضا پرتاب كرد. بنابر اين گزارش، اين آزمايش نقطه عطفي در برنامههاي هوافضاي ايران به شمار ميرود.
پايگاه خبري "لبنانالآن "نيز تيتر خبر خود را به نقل از فارس برگزيد و گزارش داد كه فارس اعلام كرده است كه ايران نخستين ماهواره ملي را به فضا پرتاب كرده است.
اين گزارش حاكي است: ماهواره ملي اميد به وسيله ماهوارهبر سفير2 براي نخستين بار در تاريخ كشورمان به فضا پرتاب شد.
خبرگزاري بحرين "بنا " نيز به انعكاس اين خبر پرداخت و نوشت پرتاب اين موشك با فرمان احمدينژاد، رئيسجمهوري به فضا پرتاب شد و در مدار قرار گرفت. بنابر اين گزارش، ايران پارسال نيز چند آزمايش پرتاب موشك ماهوارهبر به فضا را با موفقيت انجام داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]