واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: پرتاب ماهواره تحقيقاتي اميد از سوي دانشمندان ايراني به فضا بازتاب وسيعي در جهان داشت و به يكي از اخبار مطرح و روز جهان تبديل شده است .
گستردگي بازتاب اين موفقيت دانشمندان ايراني درساخت بومي ماهواره اميد تا حدي است كه تقريبا بيشتر روزنامهها ، شبكهها و پايگاههاي اطلاع رساني اينترنتي خبر آن را منعكس كرده و شخصيتهاي كشورهاي مختلف نيز مواضع و ديدگاههاي خود را در خصوص آن مطرح كرده اند.
گزارش زير به بازتاب اخبار مربوط به پرتاب ماهواره اميد جمهوري اسلامي ايران در سه بخش شامل مقامهاي كشورهاي جهان ، روزنامهها و شبكههاي راديويي و تلويزيوني اختصاص دارد.
* مقامهاي كشورها
شماري از مقامهاي كشورهاي غربي در واكنش به پرتاب موفق ماهواره اميد ايران به فضا، با اعتراف به ناتواني خود در مهار پيشرفت كشور، از برداشتن اين گام بلند علمي و فني از سوي ايران ابراز نگراني كرده اند، اما در نقطه مقابل، كشورهاي اسلامي و در حال توسعه، با ابراز خرسندي از چنين اقدامي، پيشرفتهاي رو به فزون دانشمندان ايراني را ستوده اند.
در اين زمينه، فرانك اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان در واكنش به پرتاب موفق ماهواره اميد، به ضعف و ناكارآمدي تحريمهاي اين كشور و غرب در برابر پيشرفت ايران اعتراف كرد و گفت: ما سالهاست تلاش ميكنيم ايران را از توسعه برنامه هستهاي و فضايي باز داريم ولي تاكنون شكست خورده ايم.
صداي آلمان با اعلام اين مطلب گفت كه اشتاين ماير در ديدار با هيلاري كلينتون همتاي آمريكايي خود در واشنگتن، كارايي تكنيكي ايران در عرصه هوا و فضا و استقرار ماهواره ايران را مايه نگراني خواند.
وزير امور خارجه آلمان گفت: استقرار ماهواره ايران درفضا نشان ميدهد كه ايران از نظر كارايي تكنيكي چه تواناييهاي بالايي دارد.
اريك شواليه سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه هم در اظهاراتي مشابه گفت كه پرتاب اين موشك مايه نگراني پاريس است زيرا اين تكنولوژي مشابه توانايي موشكهاي بالستيك است.
رابرت گيتس سخنگوي وزارت خارجه آمريكا نيز گفت: آزمايش جديد ايران مي تواند احتمالا به ساخت موشكهاي قاره پيما توسط آن كشور منجر شود.
خبرنگار ويژه شبكه تلويزيوني سي ان ان در پنتاگون در همين ارتباط گزارش داد كه مقامات كاخ سفيد و پنتاگون درپي انتشار خبر مربوط به اين موفقيت ايران در زمينه فناوريهاي فضايي ضمن اعتراف دوباره به اهميت غير قابل انكار دستاوردهاي علمي -صنعتي دانشمندان و صنعتگران ايراني از چنين پيشرفتهايي ابراز نگراني كرده اند.
به گزارش سي ان ان ، نگراني عمده مقامات آمريكا مربوط به سيستم موشكي پيشرفتهاي است كه ايران با استفاده از آن ماهواره اميد را به فضا پرتاب كرده است.
يكي از تحليلگران نظامي آمريكا نيز با تلاش براي انحراف اذهان از ساخت ماهواره توسط دانشمندان ايراني به بحث موشك ارسالكننده آن به فضا پرداخت و به سي ان ان گفت كه نگراني مقامات آمريكا از اين جهت است كه اگر ايران ميتواند با كمك موشكهاي خود ماهواره به فضا پرتاب كند قادر خواهد بود كلاهكهاي جنگي نيز روي اين موشكها مستقر كند.
بيل رامل، معاون وزير خارجه انگليس در امور خاورميانه هم به روزنامه گاردين گفت: پرتاب اين ماهواره در فضايي كه تا كنون پنج قطعنامه پشت سر هم عليه ايران تصويب شده است، اشتباه بود.
اما بر خلاف كشورهاي غربي، محمد آيدين وزير مشاور در امور رسانههاي تركيه از پرتاب ماهواره اميد از سوي جمهوري اسلامي ايران به فضا ابراز خرسندي كرد و اظهارداشت: علم و تكنولوژي در ايران در سالهاي اخير از رشد قابل توجهي برخوردار شده، به طوري كه اين امر زبانزد دانشمندان اروپايي و آمريكايي است.
وي در ديدار با بهمن حسين پور سفير جمهوري اسلامي ايران در آنكارا افزود:
مقالات دانشمندان ايراني در نشريات علمي خارج از كشور هم طي چند سال اخير از افزايش خوبي برخوردار شده است.
محمد آيدين از همكاري ايران و تركيه در زمينه علوم و فناوري، فرهنگ و رسانه استقبال كرد و لزوم يافتن زمينههاي جديد همكاري را مورد تاكيد قرار داد.
عاقل عاقل اف نخست وزير تاجيكستان هم روز چهارشنبه پرتاب موفقيت آميز ماهواره ملي اميد به فضا را به ملت و دولت ايران تبريك گفت .
وي سطح بالاي دانش و تلاش دانشمندان ايراني براي دستيابي به فناوري موشكي و فضايي را ستود و گفت : جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي محتلف علمي و فناوري پيشرفتهاي شاياني داشته است كه ما از آن خوشحال هستيم .
عاقل اف افزود:دولت و ملت تاجيكستان آرزوي ترقي و پيشرفت روز افزون ايران را به عنوان دوست نزديك و شريك مهم خود در عرصههاي مختلف سياسي ، اقتصادي و علمي دارند.
خليفه بن احمد الظهراني رييس مجلس بحرين نيز روز چهارشنبه در مدار قرار گرفتن ماهواره تحقيقاتي اميد را موجب مباهات خود و افتخار جهان اسلام دانست .
وي با اشاره به برگزاري جشنهاي دهه مبارك فجر انقلاب اسلامي و دستاوردهايي كه طي اين ايام اعلام ميشود، ضمن تبريك سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، پرتاب ماهواره تحقيقاتي اميد را نه تنها دستاوردي براي ايران بلكه براي كل جهان اسلام و منطقه دانست و گفت: موجب مباهات همه ما است كه ايران با اتكا به متخصصان خود به چنين دستاورد بزرگي دست يابد.
* روزنامه ها
دستاورد عظيم علمي- تحقيقاتي ايران در سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در مطبوعات و رسانههاي مختلف جهان نيز طي دو روز اخير بازتاب وسيعي داشته است.
در اين زمينه، منابع خبري روسيه، اين موفقيت را نشانه قدرت و شتاب فزاينده ايران بسوي پيشرفت و توسعه دانستند.
روزنامه ايزوستيا نوشت: جمهوري اسلامي ايران با پرتاب ماهواره به فضا به جرگه اعضاي باشگاه قدرتهاي فضايي در آمده است .
اين روزنامه همچنين باانتشار يك نظرسنجي در صفحه اول خود نوشت : ۷۰درصد مردم روسيه پرتاب ماهواره ايراني به فضا را نشانگر قدرت جمهوري اسلامي ايران ميدانند.
ايزوستيا در صفحه نخست خود با چاپ عكسي بزرگ از رييس جمهوري و تيم علمي و تحقيقاتي جمهوري اسلامي ايران نوشت:اميد براي رخنه به ستارگان به آسمان رفته است .
روزنامه روسي تصريح كرد: ايرانيها به مناسبت سي امين سالگرد انقلاب اسلامي ماهواره پرتاب كردند ولي هنوز واكنش اسراييل و آمريكا در اين ارتباط نامعلوم است .
اين نشريه با استناد به نظر سنجي اينترنتي خود نوشت ، ۲۹درصد مردم روسيه ، پرتاب موشك حامل ماهواره ايران به فضا را هديه ويژه براي اوباما دانستند و ۲۱درصد ديگر گفتند كشورهاي جهان و غرب بايد اكنون ايران را بيش از گذشته در محاسبات و مواضع خود با اهميت بدانند.
ايزوستيا افزود ، بيش از ۲۰درصد ديگر از مردم روسيه معتقدند كه پرتاب ماهواره از سوي ايران باعث ميشود كه دنياي اسلامي ضدآمريكايي به دور ايران حلقه بزنند.
روزنامه گازتا نيز نوشت: ايران با اين موفقيت ،موقعيت و نظارت فضايي خود را افزايش ميدهد و ميتواند حقانيت خويش را به صورت قانعكننده تري به اثبات برساند.
ودوموستي هم نوشت: ايران با پرتاب ماهواره ، نهمين كشور عضو باشگاه فضايي شد .
نزاويسيماياگازتا ديگر روزنامه روسيه با اشاره به پرتاب ماهواره از سوي ايران، نوشت: اين اقدام بر مذاكرات آتي با آمريكا تاثير گذار خواهد بود .
ورميانووستي نيز به نقل از يك كارشناس نظامي مينويسد: ايران با پرتاب ماهواره قادر خواهد بود در سالهاي آتي ، موشكهاي بالستيكي دور برد توليد كند.
ماسكوفسكي كامسامولتس هم نوشت: ايران با پرتاب اميد در يك حركت تاريخي با اميدواري به باشگاه فضايي جهاني پپوست .
روزنامه راديكال چاپ تركيه با تيتر ايرانيان نام خود را در فضا ثبت كردند ، نوشت : ايران در سي امين سالگرد انقلاب اسلامي اولين ماهواره ساخت داخلي خود را با نام اميد به فضا پرتاب كرد.
به نوشته راديكال ، ايران در سال ۲۰۰۵موشك سينا يك را از روسيه به فضا پرتاب و در آگوست سال گذشته نيز موشك سفير ۲را با موفقيت آزمايش كرده بود.
راديكال نوشت : ايران تصاوير پرتاب ماهواره اميد را با سخنان موفقيت ديگر دانشمندان ايراني تحت تحريم به جهانيان اعلام كرد.
به نوشته اين روزنامه چاپ تركيه، احمدي نژاد رييس جمهور ايران با اعلام پرتاب ماهواره اميد گفت : ايران به طور رسمي در فضا حضور خود را اعلام كرد راديكال در معرفي موشك سفير ۲نوشت : موشك سفير به طول ۲۲/۲متر و قطر ۲۵ / ۱متر داراي ۲۶تن وزن ميباشد و تا ارتفاع ۲۵۰كيلومتري سطح زمين مي تواند پرواز كند.
اين روزنامه بااشاره به برخي ادعاها كه گفته ميشود سفير ۲ارتقا يافته موشكهاي شهاب ۳است، گفت: موشكهاي شهاب ۳ايران ۱۷متر طول و ۱/۳۰متر عرض دارد و برد آن دو هزار كيلومتر است.
راديكال در ادامه بااشاره به اينكه قبل از ايران كشورهاي روسيه، اوكراين، آمريكا، فرانسه، ژاپن، چين، انگلستان، هندوستان و رژيم صهيونيستي ماهواره خود را به فضا پرتاب كردهاند نوشت : در ماه سپتامبر سال گذشته نيز ماهواره ايران - چين - تايلند كه در زمينه آفات طبيعي فعاليت ميكند توسط موشك چيني به فضا پرتاب شده بود.
روزنامه جمهوريت هم براي خبر خود در اين زمينه تيتر ايران ماهواره ساخت خود را به فضا پرتاب كرد انتخاب كرد.
روزنامه طرف هم براي خبر خود در اين زمينه تيتر ايران به فضا ماهواره پرتاب كرد را انتخاب و مطالبي مشابه درج كرده است.
صباح ديگر روزنامه چاپ تركيه نيز با تيتر ايران اولين ماهواره خود را پرتاب كرد اين خبر را منعكس كرده است .
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن پرتاب ماهواره اميد از سوي ايران را اقدامي در سطح علمي بالا توصيف كرد و تحريمهاي اعمال شده غرب را يكي از دلايل پيشرفت علمي جمهوري اسلامي برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]