تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833340266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سوال‌هاي بي‌پاسخ درباره باقي مانده سموم محصولات كشاورزي


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: به گزارش خبرگزاري فارس با وجود همه پيشرفت‌‌هايي كه حاصل شده اما همواره نگراني و عدم اطمينان مصرف‌كنندگان از كيفيت و سلامت محصولات كشاورزي به ويژه گياهاني كه مصرف تازه‌ خوري دارند وجود دارد. گزارشات متعدد از باقيمانده سموم در فرآورده‌هاي كشاورزي كه از حد مجاز بيشتر است دليل تشديد اين عدم اطمينان در باورهاي مردم است. در ايران باقيمانده چندين برابر حد مجاز سموم كلره و فسفره آلي بر روي محصولات كشاورزي و به ويژه سبزي‌هاي گلخانه‌اي و فضاي باز ، سلامت جامعه را مورد تهديد جدي قرار داده است. طبق آمار رسمي مصرف متوسط سالانه آفت كش‌ها در كشورمان 23 هزار تن شامل انواع حشره كش، كنه‌كش ، قارچ‌كش ، علف‌كش، حلزون‌كش و نماتدكش است و البته اين رقم شامل واردات غير مجاز سموم به كشور نمي شود.
اگرچه آمار دقيقي از ميزان باقيمانده آفت‌كش‌ها و كودهاي شيميايي در محصولات كشاورزي كشور نداريم، اما مشاهدات و گزارشات حاكي از آلوده بودن بخشي از محصولات توليدي بويژه سبزي‌هاي گلخانه‌اي مانند خيار و توت فرنگي است. براي مثال ميزان باقيمانده حشره كش ديازينون در خيار‌هاي جمع آوري شده از استان چهار محال بختياري 3 ppm بود كه 30 برابر حد مجاز است در حالي كه حد مجاز آن حدود 1/0 ppm است يا در مورد خيار جمع آوري شده از ورامين ميزان باقيمانده حشره‌كش كونفيدور برابر با 7/1 ppm گزارش شده است كه دو برابر حد مجاز است. همين وضعيت در مورد ساير محصولات از جمله برنج آمل ميزان باقيمانده ديازينون 7 برابر حد مجاز و در خشكبار صادراتي كرمان تا 15 برابر حد مجاز حشره‌كش اتيون گزارش شده است.
اطلاع‌‌رساني در مورد خطرات ناشي از باقيمانده سموم شيميايي در محصولات كشاورزي كه سلامت مصرف‌كنندگان را تهديد مي‌كند، بسيار كم و حتي در جامعه تحصيل كرده نيز ناشناخته است، ضرورت دارد با اندازه‌گيري دقيق، متعدد و تعيين حداكثر باقيمانده سموم در مواد غذايي و محصولات كشاورزي، امكان كنترل تركيبات غير متعارف فراهم شود تا به سلامت مصرف كنندگان آسيبي نرسد، نكته حائز اهميت ديگر ارزيابي باقيمانده آفت‌كش ها و كود‌هاي شيميايي در آب‌هاي زير زميني كه مورد مصرف آب اشاميدني و يا آب براي تهيه مواد غذايي بويژه نوشيدني‌ها قرار مي‌گيرند،است در اين ارتباط نيز آمار دقيقي در دست نيست.

*چه بايد كرد؟

تاريخچه آغاز كوشش‌ها براي كاهش مصرف سم به دهه 1950 ميلادي يعني حدود 60 سال پيش بر‌مي‌گردد كه عمدتاً به خاطر تأمين سلامت مصرف‌كنندگان بوده است،آنچه كه مورد اجماع همه متخصصان و سياست‌گذاران دفع آفات است كاهش مصرف سموم شيميايي و اصلاح روش‌هاي كاربرد آنها است،بنابراين آنچه كه امروز به آن نياز داريم بازنگري اساسي در روش‌هاي جاري كنترل آفات است. براي مثال اگر از كشاورز سؤال شود كه براي دفع آفات محصولات كشاورزي چه بايد كرد، پاسخ سم‌پاشي است در حاليكه در روش‌هاي نوين كنترل آفات روش شيميايي عنوان آخرين ابزار كنترل آفات است.
روش‌هاي نوين كنترل عوامل خسارت‌زاي محصولات كشاورزي بايد بر پايه روش غير شيميايي و كنترل بيولوژيك استوار باشد. براي نيل به اين هدف در نخستين گام بايد از مصرف سموم شيميايي پر خطر و متوسط خطر جلوگيري كرده و از فهرست سموم مجاز كشور حذف شوند و تركيبات شيميايي كم خطر‌تر جايگزين آنها شود.
در گام دوم تركيبات غير سمي مانند تركيبات معدني و عصاره‌هاي گياهي جايگزين سموم شيميايي شوند. خوشبختانه تركيبات متعددي مانند صابون‌هاي حشره‌كش و عصاره‌هاي گياهي مانند چريش در مؤسسه تحقيقات گياه‌پزشكي كشور ثبت و معرفي شده است.
در گام سوم، استفاده از عوامل كنترل بيولوژيك به عنوان يك روش سالم و طبيعي به رسميت شناخته شده و در چارچوب برنامه مديريت تلفيقي آفات به كار گرفته شود. تعداد اين عوامل كه به حدود 145 عامل مي‌‌رسد به روش‌هاي مختلف در عرصه‌هاي مختلف كشاورزي بويژه گلخانه‌ها به كار مي روند.
در گام چهارم حذف كامل سموم شيميايي و توليد محصولات ارگانيك كه عاري از هر گونه تركيبات شيميايي غير متعارف است، مورد توجه خاص قرار گيرد.
ما اطمينان مي‌دهيم كه اين مراحل شعار نيست بلكه امري رايج و متداول است كه در خيلي از كشور‌ها اجرا شده و در حال اجرا است. كافي است به اين سؤال پاسخ دهيم آيا واقعاً نمي‌شود محصولات كشاورزي بدون سم توليد كرد؟
البته پاسخ به طور قاطعانه مثبت است، زيرا مگر تاريخچه مصرف سموم شيميايي چند سال است و قبل از اين تاريخ براي كنترل عوامل خسارت‌زا چه مي‌كردند.
به هر حال آگاه باشيم كه مردم و مصرف‌كنندگان در باره شرايط و چگونگي توليد محصولات كشاورزي مواد غذايي سؤالاتي دارند كه بايد پاسخ داده شود.
آنچه كه امروزه به عنوان يكي از پروتكل‌هاي مورد قبول اكثر كشورها در حال اجرا است، پروتكل GAP يا Good Agricultural Practices يا عمليات مناسب كشاورزي است. مفاد اين پروتكل ناظر بر تمام عمليات كشاورزي از ابتداي آماده‌سازي زمين تا بازار مصرف محصولات است. يكي از مراحل مهم اين برنامه اجراي صحيح اصول گياه‌پزشكي شامل موارد پذيرش برنامه مديريت تلفيقي كنترل آفات و بيماريها و ساير عوامل خسارت‌زا و اجراي مفاد آن،‌ اعمال كنترل قانوني بويژه در مورد كاربرد و مصرف سموم شيميايي و نيز حداكثر باقيمانده سم در مواد غذايي، گواهي سلامت محصول يا غذا و داشتن نشان كيفيت زيست‌محيطي محصول است،اما به هر حال مصرف‌كنندگان بايد كاملاً از روند توليد محصول و كيفيت نهايي مواد غذايي آگاه شوند و اطمينان داده شود كه اين محصولات از نظر باقيمانده تركيبات غير متعارف سالم هستند.
براي استفاده بيشتر توليد كنندگان محصولات ارگانيك، مواد و تركيبات زيستي مورد نياز تهيه شده است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 392]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن