واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: حاشيههاي يك راي اعتماد
جام جم آنلاين: انتقادات و تذكرات چند تن از نمايندگان مجلس درخصوص دفاعيات رئيسجمهور از 3 وزير اقتصاد، راه و كشور در مراسم راي اعتماد آنان و سرمقاله روزنامه كيهان در انتقاد به اظهارات محمود احمدينژاد منجر به آن شد كه يك مقام آگاه دفتر مقام معظم رهبري در اين زمينه توضيحاتي ارائه كند.
![](http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/05/15/100945644340.jpg)
در اين توضيحات كه دفتر مقام معظم رهبري در رابطه با نقل قول رئيسجمهور از رهبري ارائه كرده، آمده است:
ديدارهاي آقاي رئيسجمهور با رهبر معظم انقلاب اسلامي، ديدارهايي كاملا خصوصي است و طبعا مطالبي كه در آن جلسات مورد گفتگو و تبادلنظر قرار ميگيرد، تابع حكم مربوط به جلسات خصوصي است و هيچكس نميتواند ادعاي نقل و يا تحريف مطالبي را داشته باشد كه عليالقاعده دسترسي به آنها جز در شرايط خاص، امكانپذير نميباشد ولذا اين دفتر اعلام ميكند نقل قول جناب آقاي رئيسجمهور از رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالي) در رابطه با بعضي از اعضاي پيشنهادي مربوط به كابينه، با توجه به مجموعه مذاكراتي كه در اين مورد صورت گرفته است، خلاف واقع نيست و مضمون آنچه ايشان ذكر كردهاند، همان «عدم مخالفت» است.
در اين توضيحات تصريح شده است: از همه دوستان و سروران، خصوصا فعالان در عرصه افكار عمومي و مطبوعات تقاضامنديم از هرگونه نقل قول و استناد به رهبر معظم انقلاب اسلامي قبل از تاييد رسمي و مجوز روابط عمومي اين دفتر، بهطور جدي خودداري كنند».
ماجراي انتقادات نمايندگان مجلس به هيات رئيسه و تذكرات آنان، از آنجا شروع شد كه روزنامه كيهان طي سرمقالهاي اظهارات رئيسجمهور و نقل وي از رهبر معظم انقلاب در صحن علني مجلس را مورد ارزيابي قرار داده بود و همين امر زمينه تذكرات چند تن از نمايندگان را نسبت به اظهارات رئيسجمهور فراهم كرد. حسين شريعتمداري در سرمقاله روز كيهان، سخنان رئيسجمهور را درخصوص حمايت رهبر انقلاب از وزراي پيشنهادي، نقل قول مخدوش و غيرواقعي خوانده بود.
عليرضا زاكاني، نماينده تهران ديروز طي تذكري به هيات رئيسه به درخواست برگزاري جلسه غيرعلني مجلس در روز راي اعتماد به وزراي پيشنهادي اشاره كرد و گفت: نبايد موردي به مجلس تحميل شود. حتي برخي نمايندگان خواستار تكرار راي اعتماد به يكي از وزرا شدند. در ادامه باب تذكرات باز شد و مصطفي كواكبيان نماينده سمنان و حميد رسايي و الياس نادران دو نماينده ديگر تهران نيز با دادن تذكراتي به هيات رئيسه، بابي را براي شروع انتقادات و پاسخگويي به آن باز كردند.
ابتدا كواكبيان با اشاره به اينكه نبايد رئيسجمهور از سخنان رهبر معظم انقلاب هزينه ميكردند، از هيات رئيسه پرسيد كه آيا چنين كاري ضرورت دارد يا خير؟
وي خطاب به حسن ابوترابيفرد كه رياست جلسه را به عهده داشت، اعلام كرد كه اينكه رئيسجمهور خلاف كرده يا خير به ايشان مربوط است، اما راي مجلس داده شده لذا بايد از اقتدار و اعتبار مجلس دفاع شود و هيات رئيسه بايد اين موضوع را بررسي كند.
اين جمله باعث شد كه حسن ابوترابيفرد نيز در پاسخ اعلام كند درباره سخن رئيسجمهور كه در خبر يك روزنامه آمده است، بايد بگوييم نميتواند تصميمي در مورد يك نقل قول گرفت، بلكه تصميمات بايد منحصر به بررسي كامل باشد.
حميد رسايي ديگر نماينده تهران منشأ خبر سرمقاله كيهان را نقل قولي از خبرگزاري مهر دانست و تاكيد كرد اساسا در صحبتهاي رئيسجمهور كه در مقاله آورده شده، عبارتي مبني بر اينكه وزرا مورد تاييد بودند و «ايشان نيز موافقت كردند» وجود نداشته است.
اما الياس نادران در ادامه اين تذكر با انتقاد از هيات رئيسه مجلس تاكيد كرد كه براي اولين بار در مجلس شوراي اسلامي طي سالهاي گذشته از سخنان رهبر معظم انقلاب براي راي آوردن يا نياوردن وزيران هزينه ميشود كه اين خلاف رويه و شأن مجلس و نظام است.
وي با اشاره به اينكه براساس اين مستندات بود كه نمايندگان به وزراي پيشنهادي راي دادند، گفت: امروز چند تن از نمايندگان به من مراجعه و اعلام كردند كه راي مثبت آنها به دليل استناداتي بود كه به وزير اطلاعات و رهبر معظم انقلاب داده شد.
حسن ابوترابيفرد در پاسخ به اين تذكر اعلام كرد كه روزنامه كيهان نقدي داشته كه هر دو موضوع فعلا نقل قول است و هرگونه سخن در اين مورد نيازمند بررسي و نتيجه قطعي است.
انتقادها در راهروهاي مجلس هم ادامه داشت
اما واكنشها و انتقادات نمايندگان تنها به صحن علني مجلس حدود نشد و احمد توكلي، عليرضا زاكاني، حسين فدايي، اسماعيل كوثري و پرويز سروري در مصاحبه با خبرنگاران اعلام كردند كه درخصوص برخي مسائل نبايد از رهبري هزينه كرد.
زاكاني هزينه كردن در امورات مهم را داراي شبهات بسيار دانست و تاكيد كرد كه نبايد با اينگونه استدلالها، ذهنيت نمايندگان را تغيير داد.
احمد توكلي ديگر نماينده اصولگراي تهران درباره مقاله حسين شريعتمداري، مديرمسوول كيهان گفت كه از خواندن آن لذت برده است.
وي درباره اينكه آيا ساز و كاري وجود دارد كه رايگيري مجلس درباره وزرا تجديد شود نيز تاكيد كرد كه چنين ساز و كاري وجود ندارد.
اسماعيل كوثري، نماينده ديگر اصولگراي مجلس نيز تاكيد كرده كه معمولا در هر دولتي 3 وزير امور خارجه، كشور و اطلاعات به خدمت رهبري معرفي ميشوند، ولي ايشان تاييد يا رد نميكنند، ولي اگر مطلبي داشته باشند، ميگويند.
وي همچنين خاطرنشان كرد كه حضرت آقا درباره هيچ شخصي حرفي نميزنند، ولي اينكه رئيسجمهور اين سخنان را گفته، خودشان ميدانند. روحالله حسينيان، نماينده تهران و از حاميان سرسخت محمود احمدينژاد كه در مخالفت با وزير پيشنهادي كشور صحبت كرده بود نيز در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه به هر حال مجلس راي خود را داده و بايد به اهداف آنها در پيشبرد كشور كمك شود.
نمايندگان از ضعفهاي وزيران آگاه بودند
البته علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در استان قم اعلام كرد كه مجلس براي راي دادن به 3 وزير پيشنهادي استراتژي مشخصي داشت.
وي حتي تاكيد كرد كه نمايندگان مجلس بهرغم علم به برخي ضعفها در وزراي پيشنهادي، احساس كردند كه بايد وحدت را ايجاد كنند تا قواي سهگانه براي دفاع از مردم و كشور بيش از پيش تلاش كنند.
لاريجاني راي مجلس به وزراي پيشنهادي دولت را نشان وحدت دانست.
راي نمايندگان اختياري بود نه اجباري
برخي نمايندگان از جناحهاي اقليت و اكثريت از جمله محسن نريمان و فاطمه رهبر 2 نماينده بابل و تهران در مصاحبه با خبرنگار جامجم اعلام كردند كه راي نمايندگان به وزراي پيشنهادي با علم و آگاهي كامل بوده و هر نماينده با اختيار تام و شناخت از وزرا، اقدام به راي دادن كرده است.
محسن نريمان تاكيد كرد: نمايندگان مجلس واقعبينانه به مسائل نگاه ميكنند و با توجه به فرصت اندك عمر دولت تصميم گرفتهاند از آن حمايت كنند.
اين نماينده اقليت شأن و جايگاه وزراي فعلي را كمتر از ديگر وزرا ندانست و خاطرنشان كرد اين افراد از برخي همتايان خود نيز قويترند.
وي خاطرنشان كرد: خردگرايان هر دو جناح با درك درست از وضعيت كشور تصميم گرفتند به هر 3 وزير راي دهند.
فاطمه رهبر، نماينده ديگر و عضو اصولگرايان نيز راي به وزراي جديد كابينه دولت نهم را براساس بررسيها و شناختهاي نمايندگان از وزرا اعلام كرد و گفت هيچگونه سخني، در راي وي تاثير نداشته و اسناد و مدارك موجود در قبال وزرا باعث شده كه نمايندگان به انتخاب اصلح دست بزنند.
وي اعلام كرد قصد نمايندگان از راي به وزرا، حمايت و كمك به دولت در سال پاياني عمر آن است و همگي بايد در اين مسير قدم بردارند.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]