واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: پايان تراژدي در دومين كوهستان بلند جهان در پي سقوط بهمن از كوهستان كي 2 ، 11 كوهنورد كشته شدند و سه نفر نجات يافتند
گروه حوادث؛ انتقال آخرين نجات يافته كوهستان «كي 2» دومين كوه بلند جهان به اين تراژدي مرگبار پايان داد. طي اين حادثه 11 كوهنورد كشته شدند و امدادگران فقط توانستند سه تن را نجات دهند.كوهستان كي 2 پاكستان كه در نزديكي مرز اين كشور با چين قرار دارد و دومين كوه بلند جهان محسوب مي شود، روز جمعه شاهد وقوع بهمن در ارتفاع حدود 8 هزار متري بود. اين حادثه در منطقه يي كه به منطقه مرگ مشهور است رخ داد و سبب شد اعضاي يك گروه بين المللي كوهنوردي در برف و سرما گرفتار شوند و 11 تن كه شامل كوهنورداني از كره جنوبي، نپال، پاكستان، فرانسه، ايرلند، صربستان و نروژ بودند جان خود را از دست بدهند. پس از وقوع اين حادثه امدادگران پاكستاني تلاش هاي گسترده يي را براي يافتن سه كوهنورد مفقودشده انجام دادند و روز دوشنبه گذشته دو كوهنورد هلندي را به پايين ارتفاعات انتقال دادند اما شرايط بد جوي مانع از انتقال سومين بازمانده شد تا اينكه اين كوهنورد 37 ساله ايتاليايي نيز صبح ديروز با بالگرد به يك بيمارستان در شهر اسكاردو در شمال پاكستان انتقال يافت. سخنگوي سفارت ايتاليا در اسلام آباد حال ماركو كونفورتولا- كوهنورد نجات يافته- را نامناسب توصيف كرد و گفت؛ او از درد شديدي در بدن رنج مي برد و با مشكلاتي در راه رفتن مواجه است. كونفورتولا كه عضو يك تيم بين المللي كوهنوردي بود روز جمعه گذشته قصد داشت به همراه همنوردان خود و يك گروه از كوهنوردان كره جنوبي به قله 8 هزار و 611 متري كي 2 صعود كند كه ابتدا در مسير حمله نهايي به قله يك كوهنورد صرب و يك باربر پاكستاني سقوط كردند و ساير كشته شدگان در جريان فرود تيم ها از قله پس از سقوط بهمن يخي در منطقه مرگ جان باختند.
حادثه از زبان يك نجات يافته
«ويلكو فن رويخن» يكي از نجات يافتگان هلندي اين حادثه وجود چند اشتباه در آماده شدن براي حمله نهايي به قله را علاوه بر بهمن عامل بروز اين حادثه دانست.وي كه هم اكنون در بيمارستان براي بهبود سرمازدگي ها تحت درمان قرار دارد، گفت؛ همه چيز تا كمپ 4 به خوبي پيش رفت اما از زمان حمله نهايي به قله اوضاع به هم ريخت.«فن رويخن» ادامه داد؛ چندين تيم كوهنوردي از ماه جولاي در انتظار بهبود شرايط جوي براي صعود به قله بودند و جمعه با آرام شدن ميزان وزش باد تصميم به صعود گرفتند.كوهنورد 40ساله هلندي اظهار كرد؛ كارگذاري طناب ها توسط بعضي كوهنوردان پيشين در زمان صعود و كارگاه هاي ايجاد شده در مسير مرگبار داراي اشتباهاتي بوده است.وي گفت؛ نحوه كارگذاري طناب ها ما را شوكه كرد. ما مجبور به تغيير وضعيت بسياري از طناب ها بوديم كه ساعت هاي زيادي وقت ما را گرفت و باعث شد عده يي كه اطميناني به امنيت مسير نداشتند از صعود منصرف شوند و بازگردند.اين كوهنورد ادامه داد؛ افرادي كه اقدام به صعود كردند قبل از تاريكي شب به قله رسيدند و سريع ترين هاي آنها بلافاصله فرود را از مسير «منطقه مرگ» آغاز كردند كه در اين زمان سقوط لايه يي يخ باعث بروز حادثه شد كه در اثر آن يك كوهنورد نروژي و دو نپالي به پايين پرتاب شدند و تيم همراه وي نيز در تاريكي شب از هم فرو پاشيد. «فن رويخن» در ادامه گفت؛ پس از بهمن، مه سفيد و غليظي كوهستان را فرا گرفت كه ديد را بسيار محدود و يافتن مسير فرود را سخت كرده بود اما به رغم اينكه كوربرفي شديدي بر من غالب شده بود، تلاش براي فرود را ادامه دادم.در راه فرود سه كوهنورد كره جنوبي را ديدم كه پيشنهاد من براي كمك را رد كردند.بنابراين گزارش مرگ 11 كوهنورد در كي 2 تلخ ترين حادثه در اين منطقه از سال 1995 تاكنون بوده است.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]