واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: اظهارات نمايندگان نسبت به نحوه دفاع از وزراي پيشنهادي
گروه سياسي - سه شنبه گذشته كه رئيسجمهور به مجلس آمد تا از وزراي پيشنهادي خود دفاع كند زماني كه با مخالفت بعضي نمايندگان نظير روح الله حسينيان و علي مطهري و تذكر احمد توكلي و الياس نادران براي غير علني شدن جلسه درمورد صلاحيت علي كردان، وزير پيشنهادي وزارت كشور روبرو شد خطاب به نمايندگان گفت كه در جلسهاي با مقام معظم رهبري پس از برشمردن ويژگيهاي وزير پيشنهادي، ايشان گفتند كه تلاش كنيد تا راي مورد نياز را كسب كند.
اين موضوع باعث شد روز گذشته روزنامه كيهان در سرمقاله خود اين جمله رئيس جمهور را كذب و تحريف بداند. اين يادداشت و دهان به دهان شدن آن در مجلس و جامعه موجب شد دفتر مقام معظم رهبري نيز ديروز به اين يادداشت واكنش نشان دهد.
دفتر مقام معظم رهبري درباره اين موضوع چنين پاسخ داد: نقل قول جناب آقاي رئيس جمهور از مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) در رابطه با بعضي از اعضاي پيشنهادي مربوط به كابينه، با توجه به مجموعه مذاكراتي كه در اين مورد صورت گرفته است، خلاف واقع نيست و مضمون آنچه ايشان ذكر كرده اند، همان است.
اما نمايندگان مجلس كه عموما قبل از پاسخ دفتر مقام معظم رهبري با خبرنگاران سخن گفتند، در اين باره عكس العمل هاي مختلفي از خود نشان دادند. موسي الرضا ثروتي، نماينده بجنورد با استناد به بند يازده ماده 23 آييننامه داخلي مجلس گفت: روزنامه كيهان مطلبي را در خصوص تحريف فرمايشات مقام معظم رهبري توسط رياست جمهوري نوشته است. چون آقاي رئيسجمهور از تريبون مجلس اين موضوع را مطرح كرده است، تقاضا دارم، هيات رئيسه به شكل شفاف اين قضيه را بررسي كرده و به اطلاع نمايندگان رساند.
الياس نادران ، نماينده مردم تهران نيزدر اين باره اظهار كرد: متاسفانه براي اولين بار طي 30 سال گذشته در مجلس هشتم از مقام معظم رهبري براي راي آوردن يا نياوردن وزراي پيشنهادي هزينه و خلاف رويه و شأن نظام و مجلس رفتار شد و براساس همين مستندات بود كه نمايندگان راي دادند.
نادران با ابراز ترديد نسبت به راي گيري انجام شده در روز سهشنبه گذشته ، تصريح كرد:
احمد توكلي نماينده مردم تهران در مجلس ، هم در همين ارتباط گفت: از مقاله امروز در كيهان لذت بردم.
عليرضا زاكاني ، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز با بيان اينكه امروز( روز گذشته ) بسياري از نمايندگان به ما مراجعه كردهاند و گفتند بر اساس نقل قولي كه از طريق تريبون رسمي روز گذشته توسط رئيس جمهور ذكر شد به وزير راي داديم، گفت: نمايندگان عنوان ميكردند اگر ميدانستيم كه اين صحبتها درست نيست، راي نميداديم.
ازسوي ديگر محمد تقي رهبر ، عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران پارلماني، گفت: اگر كسي نقل قولي كند كه معتبر نباشد، خيانت در امانت است. حميد رسايي نماينده تهران هم در تذكر آييننامه اي خود گفت: نقل قول مطروحه از سوي مدير مسوول روزنامه كيهان به نقل از رئيس جمهور چند اشكال دارد كه استدلال نگارنده نيز بر اساس همان اشكالات است.
به طوري كه من وقتي موضوع را در سايت ديدم و با مراجعه به سايتهاي مختلف پي بردم نقل قولي كه در روزنامه كيهان آمده است، به نقل از خبري است كه در يكي از خبرگزاريها درج شده است، و صبح متن خبر اين خبرگزاري را با متن سخنان رئيس جمهور كه در اتاق فرمان وجود داشت چك كردم و اساسا در جمله آقاي احمدينژاد كلمه "ايشان نيز موافقت كردند" وجود نداشته است و تمام استدلال نويسنده كيهان اين است، و قطعا نامه مطروحه در اين خصوص به شريعتمداري ارسال خواهد شد.
توزيع شب نامه ها در مجلس رد شد
اين در حالي است كه در جلسه علني سه شنبه گذشته بارها از توزيع شب نامه بر عليه وزرا معرفي شده در جا نامه اي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي صحبت به ميان آمد و يكي از دلايل درخواست جلسه غير علني درآن روز به دليل توزيع همان شب نامه ها بود.بطوريكه محمد دهقان ، نماينده چناران و طرقبه موضوع شبنامهها عليه برخي وزراي پيشنهادي را نوعي مظلومنمايي دانست.
الياس نادران هم با استناد به بند 5 و 11 ماده 23 آييننامه داخلي اظهار كرد: ديروز از تذكردهندگان به صورت مكرر شنيديم كه شبنامهاي توزيع شده است. بنده نيز نسبت به زمان، تعداد و منشا توزيع شبنامهها سوال دارم؛ هيات رئيسه اعلام كند چه زماني نتيجه بررسيهايش در اين خصوص را اعلام ميكند و فضاي ايجاد شده به چه دليل بوده است؟
اما ديروز ابوترابي فرد كه رياست جلسه علني مجلس را برعهده داشت با استناد به نامه امضا شده توسط 200 نماينده مبني بر عدم دريافت شبنامه درباره وزراي پيشنهادي، توزيع هرگونه شبنامه در مجلس را رد كرد.
ابوترابي اظهار داشت: در متن اين نامه آمده است امضا كنندگان ذيل گواهي ميدهيم كه هيچ شبنامهاي در جانامهاي اين جانبان نبوده است. اين نماينده مجلس تصريح كرد: يكي دو تن از همكاران با حساسيت و انگيزهاي كه در اين خصوص داشتند موضوع را بررسي كردند و مشخص شد تاكنون تنها 4 نفر از همكاران اين شبنامه را دريافت كردهاند.
وي خاطرنشان كرد: از يكي از نمايندگان كه نسبت به توزيع شبنامه در جلسه روز گذشته تذكر داده است در اين مورد سوال كردم و ايشان پاسخ دادند كه كسي به دست من نامهاي داد، سه چهار نفر هم گفتند كه مواردي را ديدهايم.
ابوترابي فرد تاكيد كرد: بنابراين در مورد موضوع توزيع شبنامه در مجلس شوراي اسلامي به آن معنايي كه ديروز انعكاس يافت و متاسفانه صدا و سيما هم روي آن متمركز شدند به طور كلي شبنامهاي نداشتهايم.
يك فوريت طرح حراستها تصويب شد
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ادامه جلسه علني ديروز مجلس، با يك فوريت طرح حراستها با 125 راي موافق، 52 راي مخالف و 11 راي ممتنع موافقت كردند.
بنابراين گزارش 47 نماينده طراح اين طرح يك فوريتي به دلايل" ضرورت سامان بخشي به امور حراستها و تعيين تكليف وظايف و اختيارات قانوني"، " پاسخگو ساختن مديران حراست در مقابل مراجع ذي ربط قانوني و تبيين نظارت قانونمند بر اين نهاد" و" تغيير و تحولات اساسي در شيوهها و ابزار جاسوسي اطلاعات و لزوم توجه به حراست از اسناد، اطلاعات و اخبار و رايانهها و نرم افزارها و به تبع آن افزايش مطالبات مسوولان و مقامات عاليرتبه نظام از ظرفيت حراستها " استفاده كرده و طرح را مطرح كردند.
علاوه براين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با حذف لايحه اصلاح ماده 147 قانون برنامه چهارم توسعه كشور به دليل نزديك شدن به پايان مهلت چهار ساله قانون برنامه توسعه كشور موافقت كردند.
دولت در اين لايحه با اشاره به مسائل و مصالح حفاظتي و امنيتي درخواست كرده بود آن دسته از مستخدمين وزارت اطلاعات كه به هر دليل با اين وزارتخانه قطع ارتباط كرده اند مشمول صندوق بازنشستگي وزارت اطلاعات نيز نباشند.
نمايندگان مجلس با استناد به اينكه وزارت اطلاعات از قانون مديريت خدمات كشوري مستثني شده و از طرف ديگر قانون برنامه چهارم توسعه كشور در شرف پايان يافتن است با حذف اين لايحه موافقت كردند.
همچنين محمدرضا خباز نمايندهي كاشمر،در تذكر شفاهي خود كه ريئس جلسه آن راوارد ندانست ، به استناد مادهي 102 آييننامهي مجلس، گفت: بر اين اساس دستور هفتگي مجلس بايد به ترتيب وصول طرحها و لوايح از كميسيونها، توسط هيات رئيسهي مجلس تهيه و پس از چاپ و توزيع بر تابلو مخصوص نصب شود و رعايت ترتيب مذكور الزامي است.
نمايندهي مردم كاشمر در خانهي ملت، گفت: دو لايحه الان در دست ماست كه عنوان هر دو لايحه است و ابتدا فكر ميكردم كه اين دو لايحه چاپ شده، دچار اشتباه چاپي شدهاند، اما زماني كه به ماخذ آنها مراجعه كردم مشخص شد يكي از آنها با چاپ 199 و ديگري با 200 است و يكي از لايحهها سابقهي 158 و ديگري 150 بوده است.
خباز عنوان كرد: چه شده است كه اين دو لايحه هر دو با يك مضمون و با دو چاپ در دو تاريخ در كميسيون تخصصي به تصويب رسيده است و در عين حال چرا ادارهي قوانين به اين موضوع توجه نكرده است؟
اظهارات دولت درباره وزرا از قول رهبر خلاف واقع نيست
دفتر مقام معظمرهبري در توضيحاتي اعلام كرد: نقل قول جناب آقاي رئيس جمهور از مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در رابطه با بعضي از اعضاي پيشنهادي مربوط به كابينه، با توجه به مجموعه مذاكراتي كه در اين مورد صورت گرفته است، خلاف واقع نيست و مضمون آنچه ايشان ذكر كرده اند، همان "عدم مخالفت" است.
به گزارش دفتر مقام معظم رهبري، توضيحات دفتر مقام معظم رهبري در رابطه با بعضي از اعضاي پيشنهادي مربوط به كابينه به شرح زير است.
بسم الله الرحمن الرحيم
يك مقام آگاه و مسئول در دفتر مقام معظم رهبري اعلام كرد: ديدارهاي آقاي رئيس جمهور با رهبر معظم انقلاب اسلامي، ديدارهاي كاملاً خصوصي است و طبعاً مطالبي كه در آن جلسات مورد گفتگو و تبادل نظر قرار ميگيرد، تابع حكم مربوط به جلسات خصوصي است و هيچ كس نميتواند ادعاي نقل و يا تحريف مطالبي را داشته باشد كه علي القاعده دسترسي به آنها جز در شرايط خاص، امكان پذير نميباشد و لذا اين دفتر اعلام ميكند نقل قول جناب آقاي رئيس جمهور از مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) در رابطه با بعضي از اعضاي پيشنهادي مربوط به كابينه، با توجه به مجموعه مذاكراتي كه در اين مورد صورت گرفته است، خلاف واقع نيست و مضمون آنچه ايشان ذكر كرده اند، همان "عدم مخالفت" است.
از همه دوستان و سروران خصوصاً فعالان در عرصه افكار عموميو مطبوعات تقاضامنديم از هرگونه نقل قول و استناد به رهبر معظم انقلاب اسلامي قبل از تأييد رسمي و مجوز روابط عمومي اين دفتر، به طور جدي خودداري كنند.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]