واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در يك سال گذشته امتياز 21 نشريه لغو شد؛سال سخت براي روزنامه نگاران
اعتمادملي:امروز يكساعت قبل از ظهر، روزنامه نگاران ميهمان انجمن صنفي خود در حسينيه ارشاد ميشوند تا با شركت در مجمع عمومي اين نهاد بار ديگر به بقاي اين خانه راي دهند، اما در اين روزي كه روزنامهنگاران ايران گردهم ميآيند، شايد بد نباشد گزارشي از آنچه در اين يكسال بر رسانههاي ايران گذشته را مرور كرد.در سال گذشته براي بيش از 35 نشريه دادگاه تشكيل شد. در كنار اين دادگاهها هيات نظارت بر مطبوعات 21 نشريه و روزنامه را لغو امتياز كرده است.
كارنامه رسانهاي دولت تنها در اين يكسال گذشته نشان ميدهد كه هرچند دستگاه قضايي و يا هياتمنصفه دادگاه مطبوعات بارها سعي در بازگشت دوباره نشريات و تبرئهشدن مديران مسوول آنها داشته، اما نهاد نظارت بر رسانهها اين امكان را در كوتاه ترين زمان از رسانهها سلب ميكند. هيات نظارت بر مطبوعات كه زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت ميكند، در اين مدت در جلسات دوشنبه خود پس از بررسي مقطعي نشريات بدون آنكه فرصت دفاع را به مديران مسوول دهد، حكم به لغو امتياز نشريه داد و حيات دوباره را از 21 نشريه سلب كرد. مطابق قانون بايد پرونده نظارتي هيات نظارت بر مطبوعات كه بر اساس آن حكم لغو امتياز صادر شده، در مدت دو هفته به مرجع قضايي ارسال تا دادگاه صالحه براي رسيدگي به اتهامات آن نشريه تشكيل شود؛ اما در مقابل حركت سريع اعضاي هيات نظارت بر مطبوعات براي لغو امتياز اين نشريات، پروندههاي بسياري از آنها همچنان در هيات نظارت مانده و هنوز به مرجع قضايي ارسال نشده است. اما در اين ميان، تنها نشريات و روزنامهها نبودند كه از فيلتر نظارتي اين هيات گذشتند و يا گاهي هم در پس آن متوقف شدند، اين هيات در سالهاي اخير بر عملكرد سايتها و خبرگزاريهاي داخلي نيز نظارت كردند؛ نظارتي كه بعد از آن توقيف سه روزه يكي از نزديكترين خبرگزاريها به دولت (فارس) را رقم زد. اين رسانه، بنابر آنچه كه در اطلاعيه معاونت مطبوعات وزارت ارشاد آمده بود، پيرو تصميم هيات نظارت بر خبرگزاريهاي غيردولتي توقيف شد، البته اين تصميم نه فشاري را به آن رسانه منتقل كرد و نه نبود آن احساس شد، براي اينكه اين تصميم در تعطيلات خردادماه 133 تا 18) گرفته و سپس ابلاغ و اعمال شد. تصميم در مورد خبرگزاري فارس، اما در مورد خبرگزاري كار ايران (ايلنا) به گونهاي ديگر اجرا شد، اين بار دستگاه قضايي تيرماه سال گذشته دستور فيلتر اين خبرگزاري را صادر كرد و يكسال بعد، پس از محكوميت شديد مدير اين خبرگزاري دستور رفع فيلترينگ اين سايت صادر شد. اما اين نگاه و اين تفكر تنها در دولت نهم پررنگ نيست، بلكه ساكنان هفتم و هشتم بهارستان هم چندان با اين نگاه و عملكرد مخالف نيستند، آنچنان كه در آخرين روزهاي مجلس هفتم، تلاش برخي نمايندهها براي اعمال هم به جايي نرسيد و اين طرح راي نياورد، اين وضعيت را جواد آرينمنش اينگونه توضيح داد:
بيكاري، احضار و بازداشت روزنامهنگاران
فشار بر برخي رسانهها و روزنامهها، با روي كار آمدن دولت نهم هر روز بيشتر از ديروز شده است. بدرالسادات مفيدي، دبير انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران، روزگار رسانهها را اينگونه توضيح داد: او اين روزگار سخت را تكميل كرد و گفت: او افزايش فشارهاي اقتصادي بر رسانهها و روزنامهها را هم ادامه اين راه دانست و گفت: به گفته دبير انجمن صنفي روزنامهنگاران ايران، اين فشارها با تصميم اخير دولت براي دخالت در نهاد صنفي روزنامهنگاران تكميل شد: هرچند او با اطمينان از حضور پرشور روزنامهنگاران در مجمع عموميانجمن سخن گفت، اما بار ديگر از همه همكاران دعوت كرد تا با حساسيت به آينده خانه خود نگاه كنند.
انتقاد از بهانهجوييها عليه انجمن صنفي روزنامهنگاران
روز گذشته سيدمحمد خاتمي رئيسجمهور سابق ايران هم همزمان با روز خبرنگار از نماينده رسانهها خواست: خاتمي روز چهارشنبه در ديدار با برخي از روزنامهنگاران ضمن ابراز اميدواري به حل مساله انجمن صنفي در مرجع قانوني چون ديوان عدالت اداري، از برخي بهانهجوييها انتقاد كرد و گفت: او خود را متعلق به صنف روزنامهنگاران دانست و در دفاع از آزادي بيان گفت: به اعتقاد خاتمي:
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]