واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تهران - معاون وزیر صنایع و معادن گفت: در بخش صنایع سنگین و صنایع معدنی درحالی هم اکنون به طور کامل خودکفا شدیم که در چهار سال گذشته در این بخش ها بیش از ۷۰درصد وابستگی داشتیم. به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، حسن پلارک روز دوشنبه در مراسم رونمایی از چند محصول استراتژیک بومی سازی شده در نمایشگاه دستاوردهای بومی سازی و خودکفایی صنعت و معدن افزود: در چند سال گذشته وابستگی ها کمتر شد به گونه ای که کشور به ندرت در بخشی از قطعاتی که تولید داخلی آن توجیه اقتصادی نباشد، وارد خواهد شد .
رییس هیات عامل سازمان نوسازی و توسعه معادن و صنایع معدنی ادامه داد: در بخش صنایع فولادی نیز هم اکنون ۸۰تا ۸۵درصد به خودکفایی رسیدیم در حالی که در چهار سال قبل کمتر از ۲۰درصد را در داخل تولید داشتیم اما در حال حاضر برعکس شده و ۱۰تا ۱۵درصد نیاز به خارج است که ظرف کمتر یک سال آینده این میزان وابستگی به خودکفایی برسیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو سپس به رونمایی شش محصول استراتژیک صنعتی اشاره کرد و گفت: رونمایی از این محصولات هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ قطع وابستگی برای کشور دارای اهمیت است.
پلارک افزود: این محصولات پیش از این به طور کامل از تولیدکنندگان خارجی دریافت می شد اما هم اکنون خودکفایی کشور در این زمینه ها و قطع وابستگی به خارج را به طور رسمی اعلام می کنیم وهمه تولیدکنندگان خارجی بدانند که دیگر نیازمند آنها نیستیم.
وی محصولات کوره ال.اف را یکی از محصولات استراتژی صنعتی رونمایی شده برشمرد و گفت: این کوره از جمله کوره های پاتیلی در بخش ذوب فلزات است که از یک تکنولوژی بسیار بالایی برخوردار است.
پلارک افزود: از نظر اقتصادی نیز حداقل ۳۰درصد ارزان تر از نوع خارجی آن است و آنچه برای ما مهم است و برای طرح های توسعه فولادی که در آینده نزدیک شروع خواهد شد دیگر این وابستگی را نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: محصول دیگر که برای ما حائز اهمیت است تولید الکتروگرافیتی بوده که اساس کوره های ذوب فلزات ما محسوب می شود و تقریبا کالایی استراتژیکی بود که در لیست تحریم غرب علیه ایران قرار داشت.
پلارک با بیان اینکه این محصول در فولاد خوزستان به مرحله تولید رسیده است، گفت: با رونمایی از این محصول، وابستگی کشور به خارج قطع شد ضمن اینکه تولید آن برای کشور بین ۳۰تا ۴۰درصد صرفه جویی اقتصادی دارد.
وی در مورد میزان ارزی که با تولید محصولات یاد شده در داخل کشور، دیگر از کشور خارج نمی شود گفت: هم اکنون جمع بندی کلی در این مورد نیست اما به طور مثال در یک کارخانه فولاد از زنجیره معدن تا تولید محصول نهایی فولاد به ازای تولید یک میلیون تن فولاد بین ۵۵۰تا ۶۰۰میلیون دلار هزینه می شد که در گذشته ۸۰درصد از این میزان ارز از کشور خارج می شد اما اکنون این میزان در داخل صرف اشتغال و تحرک اقتصادی می شود.
پلارک با اشاره به طرح های توسعه ای تولید فولاد در کشور گفت: اکنون حدود ۲۰میلیون تن طرح توسعه ای تولید فولاد داریم که با اجرای آنها ۹میلیارد دلار صرفه جویی ارزی می شود.
براساس این گزارش، تولید اکتروگرافیتی جهت کوره پاتیلی، دستیابی به دانش فنی تولید منیزیا از دولومیت داخلی جهت مصرف در صنایع تولید نسوز در مقیاس نیمه صنعتی، طراحی، ساخت، نصب و بهره برداری کوره پاتیلی، آجر سیلیکون کارباید نیترید باند، سلول فلوتاسیون با انرژکتور جدید و تولید الیافت شیشه ای از جمله محصولات استراتژیک بومی سازی شده بود که امروز با حضور معاونان وزیر صنایع و معادن و جمعی از صنعتگران کشور رونمایی شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]