واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: 9عامل زود پير شدن
9عامل زود پير شدن
عمومی- راحله زند وكيلي:
شما ميتوانيد با استفاده از روشهاي مختلف مثل جراحي پلاستيك، جواني ظاهري خود را حفظ كنيد ولي براي جواني دروني، فقط يك راه وجود دارد؛ آن هم اينكه از 9 عامل پيري دوري كنيد:
1 - استرس:
استرس از همان دوران نوسنگي با زندگي انسان عجين بوده و از همان زمان هم مخل آسايش دروني، امنيت و سلامت رواني بشر بود.
استرس، خطر حملات قلبي را بالا ميبرد و عنان تصميمگيري درست را از بشر ميربايد. بهتازگي پروفسور اليسا اي.اپل- استاد روانپزشكي دانشگاه كاليفرنياي ايالت سانفرانسيسكو- اثبات كرده است كه استرس زياد باعث بروز فرسودگي زودرس دستگاه ايمني بدن ميشود.
سلولهاي بدن مادراني كه فرزندانشان از بيماريهاي سخت و مزمن رنج ميبرند و از ترس ازدستدادن فرزندشان و مشكلات بيماريهاي آنها دائم دچار استرس هستند، بسيار زودتر از افراد عادي دچار فرسودگي ميشوند.
دكتر اي.اپل ميگويد: «چطور بايد استرس را كم كرد!؟ اولين قدم براي كاهش استرس، شناختن عوامل و علائم بروز استرس است(از علائم بارز استرس، تپش قلب و عرقكردن است). يكي از راههاي برطرفكردن موقت استرس، كشيدن نفس عميق است كه ما به آن، نفسكشيدن ديافراگماتيك ميگوييم.
روش بلندمدت كاهش استرس، اين است كه وقت بگذاريد، عوامل بروز استرس را در زندگي خود بيابيد و حتيالامكان يا از آنها دوري كنيد يا با منطق از كنارشان بگذريد.
2 - تحرك كم:
دكتر ويليام جي. اونس- متخصص دارو، تغذيه و روانشناسي دوران پيري و استاد دانشگاه آركانزاس، دانشكده علوم داروسازي در ليتل راك- ميگويد: «كمتحركي، اعتيادي است كه همه ما كمابيش به آن مبتلا هستيم؛ غافل از اينكه حتي ميزان كمي تحرك در روز ميتواند تا حد زيادي روي سلامت ما تأثيرگذار باشد، از اضافه وزن جلوگيري كند و استرسها را كاهش دهد و حتي ميتواند در عقبانداختن و جلوگيري از ابتلا و پيشرفت آلزايمر هم تا حد زيادي مؤثر باشد. اولين و اساسيترين قدم هم اراده است.
حتي ميتوانيد براي شروع، كمي دورتر از جايي كه قصد داريد برويد، ماشينتان را پارك كنيد و كمي از راه را پياده برويد و به جاي آسانسور از پلهها براي بالا و پايين رفتن بين طبقات استفاده كنيد». مركز كنترل و جلوگيري از بروز بيماريها توصيه ميكند: حداقل روزي 30دقيقه پيادهروي و 10دقيقه نرمش كنيد.
3 - خوردن زياد چربيهاي اشباعنشده:
خوردن چربيهاي اشباعنشده موجود در گوشت دام و پرندگان، شير و كره، ميزان كلسترول بد را در خون افزايش ميدهد و در واقع، ميزان خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را بالا ميبرد.
براي جلوگيري از دريافت اينگونه چربيها، حتيالامكان سعي كنيد از غذاهاي دريايي و سرخنكردني و روغن آفتابگردان، زيتون، ذرت و هسته انگور استفاده كنيد.
4 - سيگاركشيدن:
طبق گزارشهاي مركز كنترل و جلوگيري از بروز بيماريهاي آمريكا، بيش از يكپنجم جمعيت بزرگسالان آمريكا يعني جمعيتي معادل 46ميليون نفر، سيگاري هستند. براي اينكه از بروز سرطان، چروك زودرس پوست و پيري زودرس جلوگيري كنيد، به شما توصيه ميكنيم كه هرچه زودتر سيگاركشيدن را كنار بگذاريد.
5 - تنفس هواي آلوده:
تنفس هواي آلوده بيرون، باعث بروز سرفه و سوزش چشم و در بلندمدت، به آسم و بيماريهاي تنفسي منتهي خواهد شد. پس به شما توصيه ميكنيم حتيالامكان در خانه بمانيد و فقط برحسب ضرورت از خانه خارج شويد يا كمتر به مراكز آلوده شهر برويد تا كمتر در معرض هواي آلوده قرار بگيريد.
6 - زياد در معرض نور آفتاب بودن:
بيش از يك ميليون آمريكايي دچار سرطان پوست هستند و 55000 نفر از اين آمار به نوع بدخيم و كشنده آن دچار شدهاند. جذب كمتر اشعه خورشيد توسط پوست با استفاده از كرمهاي ضد آفتاب با spf حداقل 15 ميتواند تا حد زيادي خطر ابتلا به سرطان پوست را كاهش دهد.
7 - كمخوابي:
كمخوابي ميتواند حتي در سنين جواني هم باعث بروز ديابت، فشار خون بالا، چاقي و فراموشي شود. دكتر رونالد كلاتز- رئيس آكادمي داروهاي ضدپيري شيكاگو- ميگويد: «بهترين داروي جواني، خواب كافياست. در هنگام خواب، تلويزيون و ديگر وسايل عامل سروصدا را خاموش و اتاق خوابتان را تاريك كنيد».
8 - اضافه وزن:
وزن زياد باعث بروز بيماريهاي قلبي، ديابت و حتي برخي سرطانها ميشود. از رژيمهاي درست استفاده كنيد و سعي كنيد وزنتان را كنترل كنيد.
9 - خوردن شيريني زياد:
شكر باعث بروز چاقي و سكته ميشود. توصيه متخصصان تغذيه اين است كه از 2200 كالري رژيمتان ميتوانيد 12 قاشق چايخوري شكر به غذا و خوراكيهايتان بيفزاييد. بهتر است به جاي شكر از سبزي يا ميوههاي شيرين استفاده كنيد(مثل كشمش و خرما)
__________________
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]