واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: علت نامشخص و تخمدان پلي کيستيک، عامل80 درصد بروز موارد هيرسوتيسم
يک فوق تخصص غدد درون ريز و متابوليسم با بيان اينکه هيرسوتيسم (پرمويي) يکي از بيماريهاي شايع غدد درون ريز است، گفت: بيماري هيرسوتيسم، افزايش رشد موهاي انتهايي (وابسته به آندروژن) در نواحي غيرطبيعي بدن در زنان همچون پشت لب، چانه، قسمت فوقاني و تحتاني پشت و سينه بصورت الگوي مردانه است.
به گزارش سلامت نیوز دکتر مهرعلي رحيمي در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين مطلب افزود: اين بيماري ممکن است ضعيف بوده و اصولا نشان دهنده يک گونه طبيعي از رشد موهاي بدن باشد که اين حالت غالبا ايديوپاتيک (با علت نامعلوم) شناخته مي شود، اما چنانچه هيرسوتيسم با علائم ديگر افزايش آندروژنها مثل کلفت شدن صدا، طاسي سر، آتروفي پستان، افزايش توده عضلاني و تغيير فرم بدن همراه باشد، ويريليسم(Virilization) خوانده مي شود که معمولا به علت هيپرپلازي غدد فوق کليوي يا تومورهاي مولد آندروژن با منشاء تخمدان و يا فوق کليه مي باشد. رحيمي اظهار داشت: واکنش اجتماعي به اين مسئله متفاوت است. به عنوان مثال، در بعضي از گروه هاي قومي مثل ناحيه مديترانه و در بين اسکيموها وجود اين بيماري را طبيعي در نظر مي گيرند، بنابراين هيرسوتيسم نه تنها بعنوان يک بيماري درگير کننده جسم مطرح است، بلکه به علت وجود نگرشهاي اجتماعي متفاوت نسبت به آن و تاثير بر بعد رواني زندگي فرد نيز حائز اهميت مي باشد.
اين استاديار دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه، ايديوپاتيک و سندرم تخمدان پلي کيستيک را دو علت شايع ايجاد اين بيماري دانست و افزود: اين دو عامل بيش از 80 درصد علل هيرسوتيسم را شامل مي شوند.
وي در خصوص هيرسوتيسم ايديوپاتيک گفت: اين نوع هيرسوتيسم شايعترين علت پرمويي در زنان است و به مواردي اطلاق مي شود که هيرسوتيسم به تنهايي و بدون ساير علائم باليني خصوصا نامنظمي قاعدگي موجود مي باشد و اين در حاليست که اين بيماران تخمک گذاري منظم دارند.
رحيمي افزود: افزايش حساسيت پوست نسبت به سطح طبيعي اندروژن، علل پرمويي در اين افراد است و از نظر باليني اين دسته از بيماران به نحوي به مهار تخمدان توسط قرصهاي ترکيبي پيشگيري از بارداري پاسخ مي دهند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه تاکيد کرد: انجام بررسيهاي کافي در اين بيماران براي تشخيص درست ضروري است.
رحيمي همچنين در خصوص سندرم تخمدان پلي کيستيک به عنوان يکي از علتهاي ايجاد هيرسوتيسم، اظهار داشت: اين بيماري در سه درصد دختران نوجوان بالغ ديده مي شود و شايعترين علت ايجاد علائم افزايش آندروژنها در زنان است.
وي افزايش آندروژنها، الگوهاي فاميلي و استفاده از بعضي داروها را از علل ديگر ايجاد کننده بيماري هيرسوتيسم عنوان کرد.
رحيمي گفت: در ارزيابي بيماران مبتلا به هيرسوتيسم سن شروع، سرعت پيشرفت و هر نوع تغيير در بيماري يا تغيير وزني واختلالات قاعدگي بايد مد نظر قرار گيرد.
گفتني است: موهاي انتهايي، موهايي دراز و ضخيم که رويش آنها در ناحيه مژه، ابرو، سر(غيروابسته به اندورژن) و در نواحي ويژه مثل چانه، صورت، سينه و شکم (وابسته به آندروژن) است و هيرسوتيسم عبارت از افزايش موهاي وابسته به آندروژن مي باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]