واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: نوسان در رابطه هر زن و شوهری، تا حدودی، طبیعی است. کافی است از کسی که هر مدتی از ازدواجش گذشته است، این موضوع را بپرسید اما میان برزدن برای اجتناب از برخی عوامل ایجادگر این نوسان، امکان پذیر است.
اگرچه تمام دست اندازهای مسیر ازدواج قابل پیش بینی نیستند، با این حال قواعد ساده ای وجود دارند که می توانند مانند کمک فنر ماشین، تکان ها را جذب و همسران را در پیمودن این مسیر کمک کنند. در یک تقسیم بندی کلی، می توان مسیر ازدواج را به ۷ مرحله تقسیم کرد و شما می توانید با در نظر گرفتن معیارهای مراحل مختلف متوجه شوید که خودتان در کدام مرحله از این مراحل هفت گانه قرار دارید.
آشنایی با این مراحل به شما کمک می کند تا هنگام مواجهه با مشکلات، اضطراب تان کم شود. با شناخت این مراحل می توانید دورنمایی از ازدواج تان به دست آورید و در طول زندگی مشترکتان، هر جا که ضرورت داشت، اصلاحات لازم را انجام دهید.
▪ مرحله ۱ عشق و اشتیاق
روز ازدواج معمولا با رویای یک زندگی شادمان همراه است. هر روز صبح که بیدار می شوید و هر شب که به خانه برمی گردید، از دیدن همسرتان و اینکه او در کنارتان است، خوشحال می شوید. این، مرحله اول ازدواج (عشق و اشتیاق) است. ممکن است در برخی ازدواج ها این مرحله برای همیشه ادامه یابد اما در اغلب ازدواج ها مرحله دوم یا مرحله «واقع گرایی» کم کم فرا می رسد.
▪ مرحله ۲ درک تفاوت ها
کم کم از آن مرحله عشق و اشتیاق به مرحله ای می رسید که متوجه می شوید شما و همسرتان ۲ فرد متفاوت با نیازهای متفاوت هستید. در این مرحله، مهم است که همسرتان بداند شما به چه چیزهایی نیاز دارید و شما نیز باید نیازهای همسرتان را بشنوید.
▪ مرحله ۳ طغیان
بیشتر طلاق ها در این مرحله رخ می دهد. در این مرحله است که خیلی ها از خودشان می پرسند: «آیا با فرد نامناسبی ازدواج کرده ام؟ آیا ازدواجم اشتباه بوده است؟» پاسخ واقع بینانه این است که همه ما با فردی ازدواج می کنیم که با ما متفاوت است اما مساله مهم این است که به خاطر داشته باشیم که می توانیم همراه همسرمان رشد کنیم و این رشد در طول زمان و در نتیجه تعهد ۲ نفر به یکدیگر افزایش می یابد. در اینجاست که مرحله بعدی یعنی «مرحله همکاری» فرا می رسد.
▪ مرحله ۴ همکاری
رابطه میان زن و شوهر با توجه به وقایعی که در زندگی آنها در جریان است، همیشه در حال تغییر است. با ادامه زندگی، آنها مشغول بزرگ کردن بچه ها، انجام کارهای روزانه خانه و وظایف شغلی خود می شوند. همکاری زن و شوهر با یکدیگر باعث می شود هریک بتوانند از این مرحله گذر کنند و به طرف مقابل شان هم در گذر از آن کمک کنند. مرحله بعدی مرحله «پیوستن دوباره» است که به آن، «نشانگان آشیان خالی» هم می گویند.
▪ مرحله ۵ پیوستن دوباره یا نشانگان آشیان خالی
در این مرحله از زندگی معمولا بچه ها از خانه به دانشگاه می روند یا زندگی مستقلی پیدا می کنند و زن و شوهر یکدیگر را بازمی یابند. زوج ها ممکن است در این مرحله حتی با عشق بیشتری نسبت به اول ازدواج به هم بپیوندند و در این صورت است که ازدواج وارد مرحله «کمال» می شود.
▪ مرحله ۶ کمال
اگر به این مرحله از ازدواج رسیده باشید، قاعدتا شما چرخه کاملی را گذرانده اید؛ یعنی در ابتدای ازدواج عشقی پراحساس داشته اید و هنگامی که به این مرحله (کمال) رسیده اید، عشق تان عمیق تر شده است.
▪ مرحله ۷ مقابله با بحران
مرحله هفتم که مرحله بحران نامیده می شود، ممکن است در هر زمانی در طول ازدواج رخ دهد. وقوع بحران در زندگی مشترک، بخشی از ازدواج است که هیچ کس نمی تواند زمان آن را پیش بینی کند. بحران ممکن است به دنبال از کار افتادگی، درگذشت فرزند یا یکی از والدین زوجین یا ... اتفاق بیفتد. کاری که زن و شوهر در این مرحله باید انجام دهند، متحد شدن و یافتن راهی برای کنار آمدن با این بحران است. به این ترتیب آنها می توانند ازدواج شان را به مسیر اصلی برگردانند و آن را بپرورانند. این پروراندن و تقویت، اساس یک ازدواج سعادتمند است و پروراندن رابطه زن و شوهر در همه مراحل باید انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]