واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همزمان با سالروز تشكيل جهاد دانشگاهي؛ نخستين مركز كارآفريني و اشتغال روستايي در كشور راهاندازي شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كار و اشتغال
همزمان با سالروز تشكيل جهاد دانشگاهي، نخستين مركز كارآفريني و اشتغال روستايي در كشور در سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهها راهاندازي شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيروس دشتي ـ مدير دفتر طرح و توسعه سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهها ـ با اعلام اين خبر اظهار كرد: اين مركز در قالب يك ساختار تعريف شده و برنامههاي مدون توسط سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهها ايجاد شده است.
وي ادامه داد: به طور كلي ضرورت راهاندازي اين مركز در چارچوب روند تكوين بحث توسعه روستايي قابل تبيين است، از بدو شروع برنامههاي توسعه در كشور ما مناطق روستايي رويكردهاي مختلف توسعه را تجربه كردهاند.
دشتي افزود: اگر بخواهيم يك مرور اجمالي بر سير تحول برنامهريزي توسعه روستايي در كشورمان داشته باشيم، به اين نتيجه ميرسيم كه در هر مقطعي و به ويژه در برنامههاي توسعه چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب رويكردهاي مختلفي بر توسعه روستايي حاكم بوده است.
او افزود: البته طبيعي است كه برجسته بودن هر يك از رويكردها در مقاطع مختلف از شرايط و مقتضيات زماني خاص خود تبعيت كرده است. در يك مقطعي بر حسب ضرورت، رويكردهاي اقتصادي، در يك برهه زماني ديگر رويكردها اجتماعي و در دهههاي اخير رويكرد فضايي ـ كالبدي شاكله اصلي توسعه روستايي را تشكيل داده است.
او اضافه كرد: امروزه ميتوان گفت همه صاحبنظران، انديشمندان مباحث توسعه روستايي و همچنين سازمانهاي جهاني ذيربط اتفاقنظر دارند كه صرف پرداختن به يكي از جنبههاي توسعه روستايي، باعث شكست در رسيدن به اهداف برنامهها شده و در عمل گرهي از مشكلات پيشرفت و كاهش فقر و شكاف اقتصادي و اجتماعي بين نقاط روستايي و شهري باز نكرده است.
وي تصريح كرد: با در نظر گرفتن اين شرايط، برنامهها و اقدامات انجام شده رويكرد توسعه يكپارچه يا همهجانبه روستايي و توسعه پايدار روستايي در سالهاي اخير مطرح است.
مدير دفتر طرح و توسعه سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهها در اين مورد توضيح داد: توسعه يكپارچه روستايي در واقع به تمام ابعاد توسعه و الزامات آن ميپردازد و يكي از مهمترين ابعاد آن اشتغال و فقرزدايي است.
او گفت: در كشور ما وزارتخانهها، سازمانها، نهادها و موسسات مختلفي هستند كه هر يك در چارچوب وظايف سازماني خود به توسعه اقتصادي و اجتماعي مناطق روستايي توجه داشتهاند و تجارت ارزشمندي هم در اين زمينه به دست آمده است.
وي افزود: اما با توجه به تخصصي شدن امور، گستردگي و ارتباط نزديك موضوع اشتغال و كارآفريني روستايي با ساير ابعاد توسعه، فضاي فعاليت براي اشتغال و كارآفريني روستايي در قالب يك مركز تخصصي يك فضاي بكري است و تاكنون در كشور ما چنين مركزي شكل نگرفته است.
وي تصريح كرد: بنابراين بر اين باوريم كه تمركز مجموعه فعاليتها و تجارب موجود در يك نهاد علمي و تخصصي كمك موثري بر نهادينهسازي اشتغال و كارآفريني روستايي ميكند.
دشتي در ادامه بيان كرد: خوشبختانه با اقدامات زيرساختي كه در زمينه توسعه روستايي طي چند سال اخير انجام شده از جمله فعاليت شوراهاي اسلامي روستاها، تاسيس دهياريها، اجراي طرحهاي مختلف عمراني، اجراي آموزشهاي فني و حرفهيي در روستاها، در كنار ساير مطالعات و پژوهشهاي صورت گرفته، فرصت مناسبي فراهم شده كه بتوان برنامههاي كارآفريني و اشتغال را در روستاها به صورت جدي و با مشاركت مردم پياده كرد.
وي در ادامه درباره ايده راهاندازي مركز و تجارب موجود در اين زمينه عنوان كرد: سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان، از بدو تاسيس فعاليتها و برنامههاي مختلفي را در زمينه اشتغال و كارآفريني تدوين و اجرا كرده است.
به گفتهي او يكي از فعاليتهاي انجام شده، در حوزهي كارآفريني روستايي است؛ از ابتداي سال 1380 تاكنون موضوع كارآفريني و اشتغال روستايي در سازمان به نحوههاي مختلف پيگيري شده كه از اهم اقدامات انجام شده در اين زمينه ميتوان به مواردي از جمله انجام مطالعات كاربردي، گردآوري تجارب، منابع علمي و گزارشات، برگزاري نشستهاي تخصصي با حضور استادان دانشگاهي، تدوين چهار عنوان طرح پژوهشي، تدوين طرح جامع توسعه اشتغال و كارآفريني روستايي، ايجاد ارتباط و همكاري با سازمانها و موسسات پژوهشي، تدوين مقالات و گزارشات علمي اشاره كرد.
دشتي اضافه كرد: با توجه به تجارب موجود و لزوم تمركز بخشيدن به فعاليتهاي انجام شده و در دست انجام، هدفمند كردن آنها و با لحاظ كردن آيندهنگري و جهتدهي فعاليتها در يك تشكيلات علمي و تخصصي راهاندازي اين مركز از ابتداي سال 1387 مطرح شد و همزمان با سالروز تشكيل جهاد دانشگاهي (امروز) فعاليت آن شروع ميشود.
وي ادامه داد: با بررسيهاي انجام شده، فقط يك مركز مشابه داخلي با عنوان مركز رشد و ترويج كارآفريني زنان روستايي و فارغالتحصيلان كشاورزي استان مركزي وجود دارد. اما در خارج از كشور چندين مركز معتبر اشتغال و كارآفريني روستايي فعال است كه خدمات بسيار مفيدي در راستاي توسعه كارآفريني روستايي ارائه دادهاند.
او افزود: از جمله اين مراكز ميتوان به مركز كارآفريني روستايي آمريكا، موسسه كارآفريني روستايي هند، موسسه آموزشي توسعه روستايي و خوداشتغالي (RUDSET) اشاره كرد.
مدير دفتر طرح و توسعه سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهها در مورد هدف از راهاندازي اين مركز بيان كرد: مهمترين هدف و وظيفه اين مركز ايجاد يك كانون براي طرح ايدهها، ديدگاههاي علمي و تجربي صاحبنظران و متخصصان توسعه روستايي و اشتغال و كارآفريني، گردآوري تجارب مختلف داخلي و خارجي و بوميسازي آنها و كمك به توسعه اشتغال كارآفريني در مناطق روستايي كشور است.
وي در پايان برنامههاي اين مركز را در قالب سه برنامه كوتاهمدت، ميانمدت و بلندمدت عنوان و خاطرنشان كرد: از برنامههاي مهم اين مركز ميتـوان به موارد مختلفي مانند انجام كارهاي علمي و مطالعاتي، طراحي، تدوين طرحها و برنامههاي كاربردي توسعه اشتغال و كارآفريني روستايي، برگزاري نشستها و سمينارهاي تخصصي، تدوين و اجراي طرحهاي توانمندسازي براي روستاييان، همكاري با سازمانها و دستگاههاي اجرايي ذيربط، تدوين طرحهاي« روستاي نمونه» با تاكيد بر اشتغال و كارآفريني اشاره كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]