واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي/شهرداري : ضوابط اجرايي قانون مديريت پسماندها ابلاغ نشده است محيط زيست: ضوابط دو ماه پيش به بيمارستانها ابلاغ شد
اجتماعي. محيط زيست . شهرداري . پسماند بيمارستاني
در حالي كه برخي از مديران شهرداري ميگويند به دليل ارايه نشدن ضوابط اجرايي قانون مديريت پسماندها در بخش زبالههاي بيمارستاني، جمع آوري زبالههاي بيمارستاني با مشكل مواجه است اما مسوولان محيط زيست اين موضوع را رد و اعلام ميكنند ضوابط دوماه پيش به بيمارستانها ابلاغ شده است.
قانون مديريت پسماندها مشتمل بر ۲۳ماده و ۹تبصره ، بيستم ارديبهشت ماه ۸۳به تصويب نمايندگان مجلس هفتم و ۲۰روز بعد به تاييد شوراي نگهبان قانون اساسي رسيد.
بر اساس اين قانون ، وزار ت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر پسماندهاي بيمارستاني، وزارت صنايع و معادن بر پسماندهاي صنعتي و شهرداريها بر پسماندهاي خانگي و شهري نظارت و مسئوليت دارند.
اين قانون همچنين پسماندها را به پنج دسته شهري و خانگي، صنعتي، بيمارستاني، كشاورزي و ويژه و خطرناك تقسيم كرده است.
درقانون مديريت پسماندها ، مسئوليت بيخطرسازي و دفع پسماندها بر عهده توليدكننده است.
مديرعامل سازمان خدمات موتوري شهرداري تهران روز چهارشنبه دراين زمينه به ايرنا گفت: ماموران شهرداري در جمع آوري زبالههاي برخي مراكز درماني شاهد تفكيك نشدن كامل زبالههاي عفوني و غير عفوني هستند.
مصطفي سليمي با بيان اينكه براي پايان دادن به بحث زبالههاي عفوني بيمارستاني و ويژه صنعتي دولت بايد هرچه سريعتر آيين نامه اجرايي مديريت پسماند را ابلاغ كند، گفت: به نظر ميرسد تا زماني كه دولت اقدام عملي جدي در اين زمينه انجام ندهد مشكلات در جمع آوري و دفع زبالهها همچنان تداوم داشته باشد.
وي افزود: عدم ابلاغ آيين نامه اجرايي مديريت پسماند موجب شده است تا برخي مسوولان از انجام وظايف قانوني خود در اين بخش كوتاهي كنند.
وي يكي از اين مشكلات را بحث جمع آوري زبالههاي عفوني و ويژه مراكز صنعتي ، بيمارستاني و درماني عنوان كرد و افزود: هنوز مواد قانوني موجود در خصوص دفع و امحا اين گونه از پسماندها به طور كامل اجرايي نشده و حتي برخي توافقنامهها در خصوص تفكيك و دفع زبالههاي بيمارستاني نيز به طور كامل اجرايي نشده است.
حسن اصيليان معاون محيط زيست انساني سازمان محيط زيست نيزدراين زمينه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا خاطرنشان كرد: ضوابط اجرايي حاكم بر زباله هاي بيمارستاني از دوماه پيش ابلاغ شده است.
وي افزود: براساس ماده ۱۱مديريت پسماند بايد ضوابط حاكم بر زبالههاي بيمارستاني توسط سازمان محيط زيست نوشته ميشد كه اين امر اتفاق افتاد و موضوع از سوي دولت تصويب و ابلاغ شد.
به گفته اصيليان ، براساس اين ضوابط ، مسووليت در بيمارستانها برعهده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي است و سازمان حفاظت محيط زيست نظارت عاليه را در اين زمينه برعهده دارد.
معاون محيط زيست انساني سازمان محيط زيست دليل متوقف بودن اقدامات نظارتي و بازرسي سازمان محيط زيست از زمان ابلاغ ضوابط حاكم بر زبالههاي بيمارستاني را مدت زمان مورد نياز براي رسيدن اين ضوابط اجرايي به دست مسوولان بيمارستانها عنوان كرد و گفت: به تازگي به بازرسان و ناظران سازمان محيط زيست دستور داده شده است كه بر اجراي ضوابط اجرايي حاكم بر زبالههاي بيمارستاني ابلاغ شده ، نظارت و پيگيري داشته باشند.
اصيليان خاطر نشان كرد: بيمارستانها براساس ضوابط موظف هستند ، زباله هاي بيمارستاني خود را اهم از عفوني و غيرعفوني تفكيك و ايمنسازي كنند و در اختيار شهرداري قرار دهند.
وي گفت: اگر در حين بازرسيها به اين قضيه پي ببريم كه بيمارستانها اين ضابطه را رعايت نميكنند ، براساس همين قانون با آنها برخورد قانوني مي شود چرا كه در ضابطه اجرايي حاكم بر زبالههاي بيمارستاني نحوه برخورد با متخلفان ديده شده است.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]