واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آغازبه كار تاكسيهاي مناسبسازي شده ويژه «معلولان» از شنبه آينده؛ مديرعامل انجمن دفاع از معلولان: تاكسيها كمتر از يك درصد معلولان تهراني را جابجا ميكنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
مدير عامل انجمن دفاع از حقوق معلولان، از آغاز به كار 21 دستگاه ون اهدايي شهردار تهران، به عنوان تاكسي سرويس ويژه معلولان از شنبه آينده در سطح شهر تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، علي همت محمودنژاد در مراسم ويژهاي كه به منظور تقدير از خبرنگاران در هتل لاله برگزار شد، افزود: اين خودروها به صورت 100 درصد رايگان، حمل و نقل معلولان را بر عهده ميگيرند و بدين ترتيب پيشبيني ميشود، با استفاده از آنها، كمتر از يك درصد معلولان شهر تهران را جابجا شوند.
به گفته وي، اولويت جابجايي با استفاده از اين خودروها، با معلولان ضايعه نخاعي، ويلچري، معلولان نيازمند مراجعهكننده به مراكز درماني و همچنين دانشجويان و دانشآموزان است كه هر معلولي در طول روز تنها حق يك بار استفاده از اين خودروها را دارد.
مدير عامل انجمن دفاع از حقوق معلولان، با بيان اين كه با مناسبسازي خودروها و ساخت رمپ، هر يك از اين خودروها ظرفيت قرار دادن چهار ويلچر را دارند، تصريح كرد: هر دستگاه خودرو، ظرفيت جابجايي روزانه شش معلول را دارد.
وي با اشاره به اين كه هزينه حمل و نقل معلولان قرار است، از سوي سازمان بهزيستي پرداخت شود، مشكل عمده پيش روي تاكسي سرويس ويژه معلولان را تهيه بنزين اعلام و اذعان كرد: معلولان ميتوانند، با دو شماره و10 خط تلفن كه به زودي اعلام ميشود، مسير رفت و برگشت خود را به مراكز مورد نظر براي در اختيار داشتن خودروها اعلام كنند.
به گفته وي، قرار است اين تاكسيها در آيندهاي نزديك به صورت شبانهروزي سرويسدهي كند.
مديرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان همچنين اعلام كرد: قرار است،50 دستگاه خودروي ون ديگر براي حملونقل و جابجايي معلولان از طرف رييس جمهور واگذار شود.
به گزارش ايسنا، محمود نژاد در ادامه اين جلسه كه با حضور رييس سازمان بهزيستي كشور برگزار شد، درخواستهاي معلولان در راستاي اجراي كامل قانون جامع حمايت از حقوق معلولان را خواستار شد و گفت: عليرغم آن كه ماده شش اين قانون اذعان دارد، پسراني كه با دختران معلول ازدواج كنند، ميتوانند از خدمت سربازي معاف شوند، اين قانون تاكنون اجرايي نشده است.
بحث بليت نيم بهاي هواپيما و قطار از ديگر مباحثي بود كه محمودنژاد با اشاره به آن عنوان كرد: تنها شركت ايران اير، بليت نيم بهاي هواپيما را در اختيار معلولان قرار ميدهد.
وي با اعلام اين كه در حال حاضر 500 هزار نفر از معلولان كارت بيمه مكمل خود را دريافت كردهاند، تاكيد كرد: هزينههاي گفتار و كار درماني در بسته خدمتي اين بيمه جاي نگرفته و معلولان اين هزينهها را از جيب ميپردازند.
مديرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان افزود: معافيت گمركي وسايل كمك توانبخشي نيز هنوز در زندگي معلولان ديده نشده نميشود. همچنين در حالي كه ارائه هفتهاي دو ساعت برنامه ويژه معلولان از طريق صدا و سيما از ديگر مواد اشاره شده در قانون جامع حمايت از حقوق معلولان است، در حال حاضر هزينههاي بسياري بابت ارائه اين برنامهها بايد پرداخت كرد.
بحث بازنشستگي پيش از موعد براي معلولان با حذف شرط سني و تشكيل شوراي عالي معلولان از ديگر موضوعاتي بود كه محمودنژاد با تاكيد بر اجراي آن، تصريح كرد: عليرغم دستور رييس جمهور، بحث تشكيل شوراي عالي معلولان هنوز عقيم مانده است.
به گزارش ايسنا، دكتر ابوالحسن فقيه ـ رييس سازمان بهزيستي كشور ـ نيز در پاسخ به خواستههاي محمودنژاد اظهار كرد: عليرغم آن كه به برخي از مشكلات كلان معلولان رسيدگي شده، اما هيچگاه نميتوان گفت، تمامي آنها رفع شده، اين در حاليست كه نيازهاي اساسي آنها مورد رسيدگي قرار گرفته است.
وي ادامه داد: تمامي مباحثي را كه محمودنژاد عنوان كرد، در دستور كار سازمان بهزيستي قرار دارد. همچنين در مورد بحث گفتار و كاردرماني بايد بگويم اين موضوعي است كه بايد به تصويب شوراي عالي بيمه برسد و در حال حاضر كميتهاي براي رسيدگي به اين امور تشكيل شده است.
رييس سازمان بهزيستي كشور در مورد معافيت از خدمت سربازي همسران معلولان، افزود: در مورد اين موضوع بايد به توافق دوجانبهاي با ستاد نيروهاي مسلح برسيم؛ چرا كه اين ستاد معتقد است، دختران معلول با استفاده از اين قانون به عنوان ابزاري در دست پسران قرار گيرند، تا پس از ازدواج و دريافت كارت معافيت از سربازي آنها را ترك و يا طرد كنند.
فقيه درباره بليت نيم بهاي هواپيما و قطار براي معلولان نيز گفت: در مورد بليت هواپيما به دنبال تعريف بودجه خاص آن هستيم، چرا كه شركتهاي هواپيمايي در دست بخش خصوصي قرار دارد. همچنين در مورد نيم بها شدن بليت قطار نيز سال گذشته تفاهمنامهاي با راهآهن داشتيم كه تاكنون نهايي نشده است.
وي در پايان در مورد تحصيل رايگان دانشآموزان معلول در مدارس غيرانتفاعي تصريح كرد: اين موضوع را ميتوان مورد رسيدگي قرار داد، اما بايد توجه كرد، معلولان نيازهاي مهمتر از ورود به مدرسه غيرانتفاعي دارند كه بايد مورد بررسي قرار داد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]