واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دبيركل اتاق مشترك ايران و افغانستان خبر داد: افغانستان دريچه ورود به بازارهاي منطقه و اتحاديه اروپا است
نهران - خبرگزاري ايسكانيوز:دبيركل اتاق مشترك ايران وافغانستان "سرمايهگذاري صنعتي" در افغانستان را از اولويتهاي كاري اتاق مشترك ايران و افغانستان برشمرد و گفت : بازار افغانستان بازاري بكر است كه ميتواند دريچه ورود ما به بازارهاي منطقه و اتحاديه اروپا باشد.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران ايسكانيوز به نقل از اتاق ايران، سيدسليمان فاطمي رييس سازمان توسعه صادرات افغانستان در نشست با دبيركل و جمعي از اعضاي هيات مديره اتاق مشترك ايران و افغانستان ضمن اعلام آمادگي كشورش براي جلب و حمايت از سرمايهگذاري شركتهاي ايراني در پروژههاي اقتصادي افغانستان تصريح كرد: براساس قانون، دولت افغانستان اجازه بهره برداري از پروژههاي افغانستان را ندارد و كار بر روي اين پروژهها وظيفه بخش خصوصي است.
وي با اشاره به صادرات افغانستان به 27 كشور جهان گفت: افغانستان كالاهاي خود را به كشورهاي عربي، اروپايي و آمريكا صادر ميكند و بيشترين صادرات ما به هند، پاكستان و روسيه است.
وي حجم صادرات افغانستان براساس آمار غيررسمي را 833 ميليون دلار و با آمار رسمي 500 ميليون دلار اعلام كرد و افزود: از اين ميزان صادرات 9 ميليون دلار به ايران است و حجم واردات افغانستان از ايران هم 300 ميليون دلار برآورد ميشود.
به گفته وي 5700 قلم كالاي صادراتي افغانستان از تعرفه گمركي معاف است و شركتهاي علاقمند ايراني ميتوانند از اين امتياز به نفع خود بهره برداري كنند.
فاطمي در همين رابطه تبادل هياتهاي تجاري دو طرف را در توسعه روابط دو كشور بسيار مناسب دانست.
وي همچنين محصولات عمده صادراتي افغانستان به ايران را شامل مواد خام، كنجد، ميوه خشك و محصولات حيواني اعلام كرد و از تجار و بازرگانان ايراني خواست تا حجم واردات خود از افغانستان را افزايش دهند.
وي همچنين بر ضرورت توسعه اطلاع رساني در زمينه توانمنديهاي اقتصادي كشورهاي طرفين تاكيد و پيشنهاد كرد؛ از طريق وب سايت و برقراري ارتباط اينترنتي در خصوص پروژههاي قابل سرمايهگذاري در افغانستان و نيز ساير ظرفيتهاي اقتصادي دو طرف اطلاع رساني شود.
وي همچنين از برخي نمايشگاههاي ايراني كه به صورت سازماندهي نشده و بدون كيفيت لازم در افغانستان برگزار ميشود، انتقاد و خواستار نظارت بيشتر بر روي كيفيت و نحوه برپايي اين نمايشگاهها از سوي ايران شد تا توانمنديهاي واقعي ايران به ويژه در صنعت بستهبندي، ماشين آلات و ساير صنايع مورد نياز افغانستان به نمايش گذاشته شود.
وي همچنين در بخش ديگري از سخنانش به تشريح تاريخچه تاسيس و نحوه فعاليت سازمان توسعه تجارت افغانستان پرداخت و وظيفه عمده اين سازمان را بازاريابي اقلام صادراتي اين كشور، توسعه فعاليتهاي ترانزيتي، حمايت از شركتهاي كوچك و متوسط براي صادرات با افغانستان و برگزاري نمايشگاههاي داخلي و خارجي برشمرد.
"مظفر عليخاني" دبيركل اتاق مشترك ايران وافغانستان نيز با اشاره به اشتراكات فرهنگي، تاريخي، مذهبي و 900 كيلومتر مرز مشترك ايران با افغانستان يادآور شد: بعد از فروپاشي طالبان و روي كار آمدن حكومت اسلامي و مردمي افغانستان، اراده سياسي دو كشور بر توسعه روابط اقتصادي و تجاري قرار گرفت و اتاق مشترك ايران و افغانستان نيز با اين هدف تاسيس شد.
وي همچنين از عضويت 400 بنگاه اقتصادي فعال و مطرح ايران در زمينههاي خدمات فني - مهندسي، حمل و نقل و صادرات در اتاق مشترك ايران و افغانستان خبرداد و گفت: تعدادي از انجمنها و اتحاديههاي ملي ما نيز عضو اين اتاق هستند و علاقمندان به فعاليت توليدي و تجاري عضو اين مجموعه ميشوند.
وي حجم روابط تجاري دو كشور در سال 1381 را 40 ميليون دلار اعلام كرد و افزود: اين رقم تا امروز به 600 ميليون دلار افزايش يافته است.
عليخاني در ادامه خواستار ايجاد اتاق مشترك افغانستان و ايران در كابل شد و ايجاد چنين اتاقي ضمن همكاري با اتاق ايران و افغانستان را در رفع برخي موانع و مشكلات موجود بسيار موثر دانست.
وي "سرمايهگذاري صنعتي" در افغانستان را از اولويتهاي كاري اتاق مشترك ايران و افغانستان برشمرد و افزود: بازار افغانستان بازاري بكر است كه ميتواند دريچه ورود ما به بازارهاي منطقه و اتحاديه اروپا باشد، ضمن اينكه بخش خصوصي ايران علاقه زيادي به مشاركت در بازسازي افغانستان و نيز اجراي پروژههاي اين كشور دارد.
دبيركل اتاق مشترك ايران و افغانستان در ادامه با اشاره به منابع سرشار و معادن غني افغانستان خاطرنشان كرد: افغانستان سرمايههاي فيزيكي فراواني دارد و دولت اين كشور براي بخش خصوصي جايگاه خوبي تعريف كرده است كه اين دو مقوله ميتواند موجب سرمايهگذاري مشترك براي تامين منافع بلند مدت دو كشور شود.
وي در ادامه خواستار افزايش همكاري دو كشور در زمينههاي اقتصادي اعم از فنآوري اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل و ترانزيت، آموزش و درمان شد و گفت: ايران اين توانايي را دارد كه در بخشهاي درماني، خدمات دارويي، آموزش، حمل و نقل و ترانزيت، راهسازي و خانه سازي با افغانستان مشاركت و سرمايهگذاري كند.
عليخاني در ادامه خواستار ايجاد روابط تجاري با افغانستان از طريق شبكه بانكي شد و از تلاش بخش خصوصي ايران براي ايجاد بانك خصوصي در افغانستان خبرداد./144/120
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]