واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سردرگمي آمريكا در همكاري نظامي با لبنان
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): بيروت - از:حسن فتحعلي هرچند سران واشنگتن طي سال هاي اخير باانعقاد قراردادهاي نظامي با وزارت دفاع لبنان خواسته اند وانمود كنند تمايل به حمايت از ارتش لبنان دارند اما براي آنان هيچگاه قابل تحمل نخواهد بود از اين سلاح ها و مهمات در رويارويي با اسراييل استفاده شود.
به گزارش ايرنا از بيروت ، آمريكا خواهان تبديل لبنان به پايگاه نظامي هم پيمان خود است و اين هدف را با حمايت از گروهي خاص در لبنان كه به غرب وفادار است دنبال مي كند.
خردادماه سال گذشته آمريكا به بهانه ي كمك به دولت فواد سنيوره نخست وزير لبنان براي مبارزه با به اصطلاح تروريسم و به ويژه با گروه سلفي فتح الاسلام كه عناصر آن مشغول نبردي مشكوك ( از نظر سياسي و تداركاتي ) و سنگين با ارتش لبنان در اردوگاه فلسطيني نهرالبارد در شمال لبنان بود ، 10 فروند هواپيما حامل سلاح و مهمات را وارد لبنان كرد.
منابع نظامي از ارائه اطلاعات درباره ي نوع سلاحها و مهمات خودداري و تنها اشاره كردند كه اين محموله ها در چارچوب كمك هاي نظامي آمريكا به لبنان و به درخواست دولت اين كشور ارسال شده است .
قرار بود لبنان طي سال 2007 كمك 270 ميليون دلاري از آمريكا دريافت كند كه شامل آموزش ، مهمات و تجهيزات نظامي بود و هرچند بخشي از اين كمك ها به لبنان ارائه شده اما گزارشي كه نشان دهد آيا تعهد آمريكا به لبنان در اين زمينه به طور كامل عملي شده يا نه، وجود ندارد.
با وجود اين قراردادها ، بر اساس آنچه كه انتشار يافته ، كمك هاي نظامي آمريكا به لبنان تاكنون محدود به آموزش هاي نظامي ، تحويل تعدادي خودرو و احتمالا مهمات جنگي بوده كه برخي محافل نظامي گفته اند با سلاح هاي موجود در لبنان همخواني نداشته است .
بر همين اساس به نظر مي رسد آمريكا هيچگاه تجهيزاتي به ارتش لبنان نداده كه نيروهاي نظامي اين كشور بتوانند از آنها در برابر تجاوزهاي احتمالي دشمنان خود كه بيشتر به اسراييل محدود مي شود استفاده كنند كه مهمترين آنها تجهيزات دفاع هوايي از جمله هواپيماهاي نظامي و پدافند ضد هوايي است .
در كنار اين كمك هاي محدود ، خبرهايي نيز انتشار يافته كه حاكي از تلاش واشنگتن براي ايجاد پايگاه هايي براي خود در لبنان است.
برخي منابع پيش از اين فاش كرده بودند مقام هاي آمريكايي در سفرهاي پارسال خود به لبنان پيش نويس توافقنامه نظامي مشترك لبناني - آمريكايي را به مقام هاي لبنان ارائه كرده اند كه شامل موارد نظامي ، امنيتي و استراتژيك است و به آينده ارتش لبنان ، عقيده ملي آن و خواسته هاي آمريكا از لبنان در مرحله آينده مرتبط است .
اين منابع تصريح كردند آمريكا به خاطر حضور روسيه در شمال سوريه و وجود پايگاه روسي در لاذقيه درساحل اين كشور كه خطري براي نيروهاي آمريكايي به شمار مي رود در تلاش هستند تااز لبنان بامساحت اندك اما موقعيت استراتژيك آن بهره برده و پايگاهي در آن ايجاد كنند.
شايد به همين خاطر باشد كه آمريكا براي ترغيب لبناني ها به همكاري در اين زمينه وعده داده اند ميزان كمك هاي نظامي خود را به لبنان از حد كنوني ( 270 ميليون دلار ) در آينده به نيم ميليارد دلار خواهند رساند.
منابع لبناني معتقدند مقام هاي واشنگتن به همين منظور طرح توافقنامه نظامي ميان لبنان و پنتاگون ،شامل ايجاد گروه هاي نظامي و اطلاعاتي آمريكايي - لبناني و كميته هاي مشترك براي هماهنگي و پيگيري با برپايي مراكز آموزشي زميني ، دريايي و هوايي را دنبال مي كنند.
اما آنچه كه براي آمريكايي ها بسيار حائز اهميت است و شايد همين موضوع آنها را در ادامه همكاري هاي نظامي ، افزايش سطح كمك ها و تحويل تجهيزات مدرن نظامي دو دل و در آنها ترديد ايجاد كرده است ، دشمني ارتش لبنان با رژيم صهيونيستي است ، موضوعي كه همواره براي آمريكا به عنوان يك خط قرمز مطرح بوده است .
از اين رو ، آمريكا معتقد است هرگونه كمك به ارتش و نيروهاي امنيتي لبنان ، بايد همراه با اطمينان از آينده آن باشد زيرا اين بيم وجود دارد كه سلاح ها و ذخيره ها به دست گروههاي قوي بيفتد و عليه اسراييل بكار رود.
اين وسواس سياسي را آمريكايي ها حتي در برنامه هاي آموزشي خود براي افسران لبناني كه قرار است تعدادي از آنان در چارچوب كمك هاي نظامي مشترك ، به واشنگتن سفر كنند و آموزش ببيند نيز اعمال مي كنند و به برخي از آنان كه در يگان هاي نزديك به نبيه بري رييس شيعه مجلس لبنان خدمت مي كنند، رواديد نداده اند.
علاوه بر اين تاكيد ميشل سليمان رييس جمهوري لبنان در روز ارتش اين كشور مبني بر تسريع در تلاش همه لبناني ها براي آزادي كشتزارهاي شبعا حتي از راه نظامي و همچنين صدور بيانيه وزارتي دولت جديد لبنان كه در آن بر لزوم بكارگيري مردم ،ارتش و مقاومت براي آزادي مناطق اشغالي از دست اسراييل و دفاع از كشور تاكيد دارد بر نگراني هاي آمريكايي ها و اسراييلي ها افزوده است و شايد اين موضوع به منزله ترمزي براي آمريكايي ها براي كند كردن روند همكاري ها و كمك هاي نظامي آن كشور به لبنان باشد.
در همين پيوند سفر امروز ژنرال ديويد پترايوس فرمانده ارشد نيروهاي آمريكايي در عراق به لبنان شايد با هدف بررسي اوضاع منطقه و آخرين تحولات لبنان انجام شود اما به احتمال قوي يكي از مهمترين اهداف آن بررسي زمينه هاي همكاري هاي نظامي واشنگتن با لبنان است.
خاورم ** 265
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]