واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون علمي رييسجمهور: جهاد دانشگاهي، ايفاي نقش در عرصههاي ملي تازه را مطالبه كند بنگاههاي دانشبنيان، نقش موثري در تبديل علم و فنآوري به ثروت دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
معاون علمي و فنآوري رييسجمهور با اشاره به توانمنديها و ظرفيتهاي بالاي جهاد دانشگاهي در ايفاي نقش به عنوان بازيگري اصلي در حوزههاي مختلف تاكيد كرد: در مقطعي كه جامعه ما در مرحله تحول و دست يابي به جايگاه مناسب خود در عرصه جهاني است، جهاد دانشگاهي بايد ايفاي نقش ملي در عرصههاي مختلف را مطالبه كند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر صادق واعظ زاده در مراسم بزرگداشت آغاز بيست و نهمين سال فعاليت جهاد دانشگاهي با بيان اين كه جهاد دانشگاهي در دوران پر فراز و نشيب خود اثر برجستهاي در انقلاب اسلامي بر جاي گذاشته است، گفت: جهاد دانشگاهي مراحل دشواري را پشت سر گذاشته است.
وي با اشاره به پيشينه تشكيل جهاد دانشگاهي پس از انقلاب فرهنگي، رسالت اصلي جهاد دانشگاهي را حركت در حوزه فعاليتهاي فرهنگي و تحقيقاتي عنوان و اضافه كرد: البته اين دو وظيفه به راحتي براي اين نهاد محقق نشد و در بين راه مخالفتهاي جدي مطرح بود، به عنوان مثال چالشهاي جدي بر سر باقي ماندن جهاد دانشگاهي در ستاد انقلاب فرهنگي مطرح بود.
دكتر واعظ زاده تصريح كرد: در اوايل تشكيل جهاد دانشگاهي عمده نيروهاي اين نهاد جوان و دانشجو بودند و معدود اساتيد و مديران با تجربه در آن حضور داشتند.
وي خاطر نشان كرد: پس از اين مراحل جهاد دانشگاهي به تدريج وارد مرحله تثبيت شد و بحثهايي مربوط به اين كه جهاد دانشگاهي بايد تنها در حوزههاي فرهنگي فعاليت كند، مطرح شد، اما چند سال پس از آن بحث فعاليت در بخش تحقيقات نيز در جهاد دانشگاهي مطرح شد تا تك بعدي بودن جهاد دانشگاهي از بين برود.
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور با اشاره به اين كه جهاد دانشگاهي در حال حاضر در بستر رشدي هموار در حال پيش رفتن است، اظهار كرد: در حال حاضر جهاد دانشگاهي در مرحله اي قرار دارد كه به هيچ وجه بحث تثبيت آن مطرح نيست، بلكه بحث تلاشهاي ارزنده و تقويت آنها و رسيدن به آرمانهاي مدنظر، محور صحبتها در باره اين نهاد تاثيرگذار در انقلاب اسلامي است.
وي با بيان اين كه امروزه جهاد دانشگاهي مسووليتهاي مهمي در طراحي هاي كشور بر عهده دارد، بيان كرد: نمونه آن را ميتوان در نقشه جامع علمي كشور ديد كه مسووليت طراحي و تدوين نقشه فنآوري بر عهده جهاد دانشگاهي قرار دارد كه به خوبي از عهده اين مسووليت بر آمده است.
دكتر واعظ زاده ادامه داد: جهاد دانشگلهي در طول سالهاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي پژوهشهاي گستردهاي صورت داده كه از افتخارات جمهوري اسلامي به شمار ميرود.
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور، ادامه داد: اين در حالي است كه در كشور دستگاههاي مختلف مسووليتهاي انحصاري ملي را بر عهده دارند، از اين رو در جامعه ما كه در مرحله تحول قرار دارد و جايگاه مناسب خود را در دنيا در حال يافتن است، جاي ايفاي نقشهاي ملي بسيار خالي است كه جهاد دانشگاهي بايد اين نقشها را مطالبه كند تا اين كه با واگذاري اين نقشها به اين نهاد تاثيرگذار، طراحيها صورت گيرد.
وي با بيان اين كه يكي از مشكلات امروز نياز كشور به تبديل علم و فنآوري به ثروت است، خاطر نشان كرد: در اين راستا همه بر نقش بخش خصوصي بسيار اهميت قائلند كه بايد اين فعاليت توسط بنگاههاي دانش بنيان صورت گيرد كه آنها نيز نيازمند كمكهاي اوليه هستند.
دكتر واعظ زاده با اشاره به اين كه در حال حاضر چند صد بنگاه دانش بنيان در بخش خصوصي در حال فعاليت علمي و تحقيقاتي هستند، توضيح داد: بايد اين بنگاهها به صد برابر افزايش يابد تا مسووليتهايي كه بر زمين مانده است با سرمايهگذاريهاي موجود جامعه به كسب و كار سوق دهند، البته در اين بين بحث هدايت آنها به سمت بيشترين ارزش افزوده بسيار حائز اهميت است.
به گفته وي ارزيابي و مميزي دقيق و معرفي قابل اعتماد در اين حوزهها ضرورت دارد كه ارزيابي دقيق و علمي همچنين باعث روانسازي سرمايهها ميشود.
به گزارش ايسنا، معاون علمي و فنآوري رييس جمهور اظهار داشت: جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد علمي و بي طرف توانايي انجام اين كار را دارد، تا سرمايههاي موجود به سمت اين حوزه روانه شود، البته در اين ميان قدمهاي اندكي نيز برداشته شده است.
وي با تاكيد بر اين كه با برنامهريزي و تعامل ميتوان كارهايي را كه بر زمين مانده به بهترين نحو انجام داد، تاكيد كرد: معمولا در ايران يك كاري كه مغفول مانده يك دفعه تعداد زيادي افراد براي شروع اين كار به آن هجوم ميبرند كه در اين بين فردي كه با خلوص نيت در حال فعاليت است، از آن خارج شده و در نهايت دوباره كار بر زمين ميماند.
دكتر واعظ زاده تصريح كرد: بر عهده داشتن مسووليت داراي الزاماتي است كه دستاوردهاي آن بسيار ملموس نيست، از اين رو بايد نهادهاي علمي و فنآوري در اين حوزه فعاليت كنند، به عنوان مثال در سال 86 معاونت علمي و فنآوري رييس جمهور بودجهاي نداشت و در كل اصلا بودجهاي نياز ندارد، زيرا بايد وارد عرصه تحقيقات و فنآوري شده و طراحي آن را بر عهده بگيرد و محققان بايد مشغول انجام آن شوند.
وي اعلام كرد: در ابتداي تشكيل معاونت علمي و فنآوري رييس جمهوري گفته ميشد كه بايد اين معاونت مراكز تحقيقاتي بسيار عالي را به وجود آورد تا در آن بهترين محققان به تحقيقات مشغول شوند كه در صورت تحقق آن به طور قطع كارهاي اصلي مانند هماهنگيها بر زمين ميماندند.
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور با تاكيد بر اين كه در الزامات اوليه تحقيقات بودجه نياز نيست، گفت: طراحي و قانونگذاري از الزامات اوليه تحقيقات به شمار ميرود كه جهاد دانشگاهي با تجربه بالا و نقش تاثيرگذار و تعريف نيروهاي مدير و پر تلاش بايد حوزههاي فنآوري و نوآوري را برعهده بگيرد.
وي در باره عرصه بينالمللي جهاد دانشگاهي توضيح داد: جهاد دانشگاهي موفق به برنده شدن برخي مناقصات بينالمللي شده است و پروژههاي نيز در حال اجرا دارد، كه جزو طرحهاي بومي بوده و بازتابهاي خارجي خوبي را نيز به همراه داشته است، اما يك افق فراتر كه جهاد دانشگاهي بايد آن را براي آينده خود ببيند برنامهريزي براي ايجاد سازوكارهاي بينالمللي است.
دكتر واعظ زاده با اعلام اين كه فرهنگ جهاد دانشگاهي يك فرهنگ خاص است، عنوان كرد: از اين رو در فضاي بينالمللي نيز جهاد دانشگاهي بايد با يك فرهنگ جديد وارد شود، همچنين بنگاههاي دانش بنيان نيز بايد فرهنگ جديدي را طراحي كنند تا وارد عرصه هاي بينالمللي شوند.
وي ادامه داد: به عنوان مثال شركت مايكروسافت يك فرهنگ جديد را در عرصه بينالمللي مطرح كرد و يا اين كه ژاپنيها زيربناي فرهنگ جديد و خاصي را به جهانيان معرفي كردند، بنابراين ما نيز با كسب و كارهاي اين چنيني بايد اين فضاهاي خالي را پر كنيم.
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور با بيان اين كه تا حدي تعاملات فرهنگي كشور را به دنيا معرفي كردهايم، خاطر نشان كرد: اين در حالي است كه ما هنوز تصور خاصي را از نظام كسب و كار برآمده از انقلاب معرفي نكردهايم و در دنيا تصوري از شركتهاي ايراني وجود ندارد.
وي با بيان اين كه جهاد دانشگاهي يك فرهنگ تلاش را ايجاد كرده كه بايد آن را مستند كنيم، گفت: همان طور كه در ساير حوزهها به مستند سازي پرداختيم تا ديگران از آن تبعيت كنند بايد در جهاد دانشگاهي نيز فرهنگ تلاش مستند شود تا ديگران بتوانند از آن استفاده كنند.
دكتر واعظ زاده، تصريح كرد: جهاد دانشگاهي با اعتماد، عزم راسخ و روحيه ايثارگري و پايبندي به آرمانهاي بلند انقلاب، با سماجت، پافشاري و با ابزارها و روشهاي علمي راه را براي جوانان باز كرده است.
وي با تاكيد بر اين كه بحث پروژههاي تاسيسي فناوري يكي ديگر از مهمترين بحثهاي موجود به شمار ميرود، عنوان كرد: جهاد دانشگاهي بايد در حوزه فنآوري تاسيسي قدمهاي اول را بردارد.
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور، با بيان اين كه جهاد دانشگاهي در تربيت نيروي انساني فرابخشي عمل كرده است، گفت: در اين راستا جهاد دانشگاهي با سخاوت ميوههاي خود را به همه جاي كشور فرستاده است و من به شخصه نيز آماده خدمتگذاري هستم و جهاد دانشگاهي يك پديده انقلاب اسلامي است كه اميدواريم به دنيا معرفي شود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]