واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس مركز امور هيات علمي وزارت بهداشت: آييننامه جديد ارتقاي اعضاي هيات علمي دانشگاههاي علوم پزشكي از ابتداي دي ماه در كشور اجرا ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس مركز امورهيات علمي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه آييننامه جديد ارتقاي اعضاي هيات علمي از ابتداي دي ماه اجرا ميشود، از شناسههاي شئون استادي به عنوان اصليترين ويژگيهاي آييننامه جديد، تغيير در امتيازات كيفيت عملكرد آموزشي و تخصيص امتياز به جوايز آموزشي، انجام فعاليتهاي جديد پزشكي در جهت خودكفايي كشور و مشاركت موثر در امور تربيتي و فرهنگي دانشگاهها خبر داد.
دكتر محسن نفر در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به تصويب و ابلاغ آييننامه ارتقاي اعضاي هيات علمي، گفت: آييننامه ارتقاي اعضاي هيات علمي از اول دي ماه ملاك عمل دانشگاههاي علوم پزشكي در ارتقا قرار ميگيرد.
وي با بيان اينكه تا آن زمان افراد ميتوانند با آييننامه قبلي ارتقا يابند، تصريح كرد: اعضاي هيات علمي از اول دي بايد مطابق آييننامه جديد مدارك خود را ارائه كنند، اگرچه اين اختيار به اعضاي هيات علمي داده شده كه تا قبل از زمان اعلام شده نيز ميتوانند مطابق با آييننامه جديد براي ارتقا اقدام كنند ولي به نظر نميرسد كه به دليل سازوكارهاي مختلف تا قبل از اول دي ماه قابليت اجرايي داشته باشد.
وي با بيان اينكه براساس اين آييننامه قرار است برنامه كامپيوتري تحت وب تهيه و تا اول دي ماه در سايت وزارت بهداشت قرار گيرد، گفت: بر اين اساس دانشگاهها و اعضاي هيات علمي ميتونند از آن استفاده كنند كه اين مساله به تسهيل آماده سازي و پر كردن فرمها كمك ميكند و هياتهاي مميزه دانشگاهها نيز ميتوانند راحتتر كار خود را انجام دهند.
دكتر نفر با بيان اينكه در سيستم فعلي نميتوان وضعيت و كارايي هياتهاي مميزه را بررسي كرد، گفت: برنامه كامپيوتري تحت وب كمك زيادي به اين سيستم ميكند، از اين طريق هم اعضاي هيات علمي به راحتي از اين برنامه استفاده ميكنند و هم هياتهاي مميزه به راحتي ميتوانند امتياز دهي كنند. در نهايت اين مركز ميتواند به عنوان هيات مميزه مركزي به كارايي هيات مميزه دانشگاهها نظارت داشته باشد.
وي با بيان اينكه قالب اصلي آيين نامه جديد ارتقاي اعضاي هيات علمي همانند آيين نامه قبلي است، گفت: بر اين اساس آييننامه ارتقاي اعضاي هيات علمي از 5 ماده فعاليتهاي آموزشي، تحقيقاتي و نوآوري، خدمت اجرايي، گردش كار و شرايط ارتقا تشكيل شده است.
رييس مركز امور اعضاي هيات علمي وزارت بهداشت شناسههاي شئون استادي را يكي از اصلي ترين ويژگيهاي آييننامه جديد عنوان كرد و افزود: در اين آييننامه به فعاليتهاي آموزشي توجه بيشتري شده و سعي شده تا به بحث ابتكار، خلاقيت و نوآوري نگاه ويژهاي صورت بگيرد.
تشكيل كميتههاي جذب اعضاي هيات علمي
تغيير در امتيازات كيفيت عملكرد آموزشي
وي با اشاره به تشكيل كميتههاي جذب اعضاي هيات علمي و جايگزين شدن آن با كميتههاي گزينش، اظهار كرد: در ابتدا اعضاي هيات علمي بايد شئون استادي و رفتار حرفهاي مناسبي داشته باشد تا پس از آن پرونده آنها براي ارتقا مورد ارزيابي قرار بگيرد.
وي در خصوص تغييرات ايجاد شده در ماده يك آييننامه ارتقاي اعضاي هيات علمي، خاطر نشان كرد: در اين راستا كيفيت عملكرد آموزشي تغييراتي داشته است، بر اين اساس در زمينه كميت فعاليت آموزشي براي ارتقاي مربي به استادياري 14 تا 20 امتياز، استادياري به دانشياري 15 تا 20 امتياز و در نهايت براي دانشياري به استادي 17 تا 20 امتياز در نظر گرفته شده است.
وي با تاكيد بر اينكه كيفيتها بر اساس ارزشيابي مستمر مورد بررسي قرار ميگيرند، خاطر نشان كرد: بررسي كيفيت توسط كميته منتخب دانشگاهها انجام ميشود كه شامل آموزشهاي نظري، كار در گروههاي باليني، مشاركت در گزارش صبحگاهي و غيره است.
دكتر نفر ادامه داد: كميت آموزش نيز بر اساس ساعات تدريس و معادل آن در نظر گرفته شده است، همچنين در اين راستا ميتوان به ويژگيهاي جديد فعاليتهاي آموزشي مانند كسب جوايز آموزشي در آيين نامه جديد اشاره كرد.
وي با بيان اينكه براي جوايز آموزش نيز امتياز در نظر گرفته شده است، تصريح كرد: به عنوان مثال براي كسب جوايز آموزشي كشوري و شهيد مطهري، 6 امتياز و جوايز آموزشي بينالمللي تا 10 امتياز در نظر گرفته شده است.
تخصيص امتياز براي شركتكنندگان در تدوين استانداردها و برنامههاي آموزشي كشوري
وي افزود: در آيين نامه جديد همچنين براي كساني كه در تدوين استانداردها، برنامههاي آموزشي كشوري و دورههاي آموزشي مختلف شركت كرده باشند امتياز در نظر گرفته شده است.
وي با تاكيد بر اينكه در آييننامه جديد، آموزش به عنوان امتياز شرطي در نظر گرفته شده است، خاطر نشان كرد: همچنين براي دورههاي آموزشي كوتاهمدت و فرصتهاي مطالعاتي نيز امتياز در نظر گرفته شده است.
وي افزود: حتي اگر استادي فرصت مطالعاتي خود را در داخل كشور بگذراند از امتياز بهرهمند ميشود، اين تخصيص امتيازات در حاليست كه در آييننامه قبلي نبودهاند.
وي افزود: اگر استادي در زمينه آموزش شاخص بوده و داراي جوايز آموزش باشد، همچنين 7 سال سابقه درخشان آموزشي در رتبه قبلي داشته باشد با پيشنهاد هيات مميزه دانشگاه و تاييد هيات مميزه مركزي بدون در نظر گرفتن ساير موارد آييننامه مجاز به ارتقاست.
وي افزود: بر اين اساس اين افراد بايد از ماده يك 110 امتياز را براي ارتقا كسب كنند و اين نكات بسيار مثبتي است كه در سيستم آموزشي به آن پرداخته شده است.
رييس مركز امور هيات علمي وزارت بهداشت در عين حال، خاطر نشان كرد: بحث آموزش در آييننامه جديد نسبت به قبل تفاوتهاي زيادي داشته است، به عبارت ديگر ارزش زيادي در آيين نامه جديد به آموزش داده شده است.
وي در خصوص ماده 2 آيين نامه در زمينه تحقيقات و نوآوري، گفت: تغييراتي در اين سيستم داده شده و سعي شده است مقداري غنيتر باشد و امتيازات خوبي براي آن در نظر گرفته شده است.
وي با بيان اينكه در آيين نامه جديد براي موارد تازهاي امتياز قائل شدهايم، اظهار كرد: در اين آييننامه مقالات الكترونيكي داراي امتياز هستند.
وي با تاكيد بر اينكه نوآوري بايد در جهت حل مشكلات و معضلات كشور باشد، خاطر نشان كرد: همچنين نوآوري براي كسب امتياز بايد منجر به توليد و خدمت شود. به عبارت ديگر، با امتيازبندي فعاليتهاي نوآورانه سعي شده كه تحقيقات به سمت حل معضلات كشور سوق داده شود.
تخصيص امتياز براي انجام فعاليتهاي جديد پزشكي در جهت خودكفايي كشور
مشاركت موثر در امور تربيتي و فرهنگي داراي امتياز است
وي با بيان اينكه براي انجام فعاليتهاي جديد پزشكي در جهت خودكفايي كشور امتياز در نظر گرفته شده است، اظهار كرد: در آيين نامه جديد براي خدمات اجرايي نيز امتياز در نظر گرفته شده است تا بر اساس آن اعضاي هيات علمي را به انجام امور اجرايي تشويق كنيم.
وي افزود: در اين راستا براي مدير گروههاي آموزشي، روساي بخشها، مسوولين مراكز EDC، فعاليت در كميتهها و شوراها امتيازاتي در نظر گرفته شده است.
رييس مركز امور هيات علمي وزارت بهداشت در خاتمه با بيان اينكه مشاركت موثر در انجام امور تربيتي و فرهنگي دانشگاهها از امتياز برخوردار است، تصريح كرد: فعاليتهاي اجرايي از جمله امتيازات شرطي در آيين نامه جديد هستند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]