واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نخستين مزرعه توليد انرژي بادي در آبهاي آلمان
با سرمايهگذاري كنسرسيومهاي بزرگ انرژي در آلمان، قرار است از ماه آينده (اوت)، احداث نخستين مزرعه توليد انرژي بادي در آبهاي اين كشور به نام «آلفا ونتوس» آغاز شود.
«هورست كوهلر»، رئيسجمهوري آلمان، انرژي بادي را يك چشمانداز بسيار مهم خواند و گفت: برق توليد شده از اين راه، يك انرژي سازگار با طبيعت است.
كنسرسيومهاي انرژي در آلمان به همراه دولت اين كشور، از ده سال پيش به دنبال طراحي و احداث مزارع وسيع و بزرگ توليد انرژي در آبهاي اين كشورند، اما اين امر به دلايل فني، نبود بودجه و مشكلات ديگر تاكنون محقق نشده است.
به گفته «لوتس ويزه»، سخنگوي پروژه آلفا ونتوس، نخستين مزرعه توليد انرژي بادي، قرار است از ماه آينده در درياي شمال آلمان و در 45 كيلومتري شمال «بوركوم» و با توربينهايي به وزن 1000 تن آغاز شود.
اين پروژه كه قرار است با دوازده توربين، شصت مگاوات برق توليد كند، صرفا در خدمت تحقيق و پژوهش خواهد بود و هدف نخست، عرضه تجاري و فروش انرژي توليدي آن نيست كه صرفا براي شصت هزار خانوار كافي خواهد بود و بنابراين، با وجود اين، ميتواند انقلابي در بخش تأمين برق در آلمان ايجاد كند.
دولت آلمان پيشبيني ميكند كه اين مزرعه توليد انرژي بادي، ميتواند تا سال 2020 ميلادي، ده هزار مگاوات برق به شبكه كشور عرضه كند. اين ميزان برق برابر با برق توليدي از سوي ده نيروگاه اتمي است.
با توجه به وضعيت باد در آبهاي آلمان، قرار است سهم برق توليدي از انرژي بادي در اين كشور از 12 درصد در حال حاضر به 20 درصد افزايش يابد و اين انرژي سازگار با طبيعت، وابستگي اين كشور به واردات انرژي را كاهش دهد.
اين پروژهها هنوز مراحل اوليه خود را ميگذرانند و هزينه نگهداري مزارع توليد انرژي بادي در آبهاي كشور يكي از مشكلات اين پروژههاست كه 20 تا 30 درصد كل بودجه مربوطه را از آن خود ميكند.
توربينها بايد بتوانند در برابر بادهايي با سرعت 160 كيلومتر در ساعت و موجهايي به ارتفاع 15 متر استقامت كنند. به علاوه شركت دانماركي «وستاتس»، سازنده توربينهاي بادي نيز دريافته است كه هواي نمكدار توربينها را دچار فرسايش و آسيبهاي شيميايي ميكند.
هماكنون در كشورهاي جهان، حدود صد هزار مگاوات برق از طريق توربينهاي بادي در آبها توليد ميشود.
از سوي ديگر، «قانون انرژيهاي تجديدپذير» كه چند هفته پيش در مجلس آلمان تصويب شد، نيز يكي از دلايل شكوفايي و رويكرد بيشتر به پيشرفت پروژه انرژي بادي در اين كشور است. اين قانون يارانه توليد انرژي بادي در آبهاي كشور را از 9 سنت براي هر كيلو وات ساعت به پانزده سنت افزايش داده است.
اين گزارش ميافزايد: پروژه «آلفا ونتوس» كه دوازده توربين آن در فاصله هشتصد متر با يكديگر مستقر شده و چهار كيلومتر مربع برابر با 550 زمين فوتبال را به خود اختصاص داده، قرار است از اكتبر سال جاري برق توليد كند.
تفاوت مزرعه توليد برق بادي با اين گونه مزارع در دريا و آبها اين است كه قدرت و استمرار و تداوم بيشتر باد در آبها، باعث افزايش ميزان برق و انرژي توليدي ميشود.
پروژه آلفا ونتوس در درياي شمال آلمان، 180 ميليون يورو هزينه خواهد داشت كه پنجاه ميليون يورو آن را دولت اين كشور پرداخت ميكند. بدين ترتيب، هزينه پروژه توليد انرژي بادي در آبها، سه برابر پروژههاي مشابه در مزارع معمولي بادي است.
در صورتي كه دولت آلمان قصد تحقق اهداف خود در بخش استفاده از انرژي بادي دريايي را داشته باشد، بايد در سال آينده، بيست تا سي ميليارد يورو در پروژههاي اين انرژي در آبهاي درياي شرق و شمال خود هزينه كند.
از سوي ديگر، اعتراضات مردم و منتقدان عليه احداث اين توربينها در آّبهاي كشور، دولت آلمان را با مشكلاتي روبهرو ميكند.
بدين خاطر، كارشناسان با توجه به اين موانع، اهداف دولت را كه توليد ده هزار مگاوات برق در سال 2020 ميلادي بلندپروازانه دانسته و بر اين باورند، اين امر به معناي استقرار دو تا سه هزار توربين در سطح آبهاي اين كشور است.
«ولف برنوتات»، رئيس «اي.اون.» كنسرسيوم انرژي آلمان با توجه به مشكلات پروژه آلفا ونتوس ميگويد: ما در حال حاضر، دوازده توربين بر پا ميكنيم؛ چه كسي ميخواهد بقيه 2988 توربين را احداث كند؟
«فريتس وارنهولت»، رئيس سابق «رپاور»، شركت توليدكننده انرژي بادي نيز با ترديد نسبت به اين پروژه مينگرد و ميگويد: آلمان در پنج سال آينده، حداكثر چهار هزار مگاوات برق از طريق انرژي بادي در آبها توليد خواهد كرد.
آلمان با 22 هزار مگاوات در صدر كشورهاي توليد كننده برق از انرژي بادي است و آمريكا، اسپانيا، هند، چين، دانمارك به ترتيب با 16، 15، 8، 6 و 3 درصد در رديفهاي بعدي قرار دارند.
هماكنون در جهان حدود 95 هزار مگاوات برق از راه سيستم انرژي بادي توليد ميشود.
آلمان به عنوان يكي از مهمترين كشورهاي صنعتي جهان، 34 درصد از كل انرژي مورد نياز خود را از نفت، 22 درصد از گاز، 26 درصد از انواع زغال سنگ، 11 درصد از نيروگاههاي هستهاي و 7 درصد از انرژيهاي تجديدپذير تأمين ميكند.
ترجمه: مرتضي جواديان
منبع: مجله آلماني اشپيگل
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]