واضح آرشیو وب فارسی:فارس: براي سومينبار رايگيري درباره قانون انتخابات شوراهاي استاني عراق به تعويق افتاد
خبرگزاري فارس: جلسه پارلمان عراق براي بررسي قانون انتخابات شورايهاي استاني كه بحث و جدل زيادي را در اين كشور برانگيخت، به دليل اختلاف نظر و به حد نصاب نرسيدن اعضا براي سومينبار به تعويق افتاد.
به گزارش فارس به نقل از شبكه خبري الجزيره قطر، قرار بود جلسه پارلماني عراق براي رايگيري درباره قانون انتخابات شوراهاي استاني ديروز برگزار شود كه به دليل اختلاف نظر در بين فراكسيونهاي سياسي عراق به ويژه بند مربوط به شهر كركوك كه كردها مخالف تقسيم قدرت در اين شهر هستند، به تعويق افتاد.
برگزاري انتخابات استاني در عراق موجب بروز تنش در مناطق كردنشين اين كشور شده است. كردها خواستار الحاق كركوك به منطقه خودمختار كردستان عراق هستند و اين در حالي است كه تركمنها و عربها با اين خواسته كردها مخالفند و بر اين مسئله اصرار دارند كه اين شهر زير نظر دولت مركزي باشد.
"حيدر العبادي" يكي از نمايندگان پارلمان عراق از ائتلاف واحد عراق گفت: طرفهاي سياسي عراق با وجود تمايلي كه براي برگزاري انتحابات سراسري در سال جاري دارند، ولي در تلاش خود براي يافتن راهكاري توافقي درباره مشكل كركوك به بنبست رسيدند.
عبادي در نشستي خبري در پارلمان عراق گفت: سازمان ملل، پيشنهادي را درباره تعويق انتخابات تا اطلاع ثانوي و برگزاري آن در ساير استانها با ارائه تضمينهايي براي تمامي طرفها مبني بر تغيير نكردن بافت جميعي اهالي آن داده كه مورد قبول طرفهاي سياسي در اين كشور قرار نگرفته است.
سياستمداران عراق از طرح جديد مورد حمايت سازمان ملل براي حل بحران اين كشور سخن ميگويند كه بر اساس آن انتخابات سراسري در بيشتر مناطق كشور برگزار شود و سرنوشت كركوك كه درباره آن اختلاف نظر وجود دارد ، فعلا به حال خود باقي بماند.
طرح سازمان ملل كه خبرگزاري رويترز نسخهاي از آن را دريافت كرده، برگزاري انتخابان محلي در 17 استان ديگر عراق را فراهم ميكند و ديگر مسائل مورد اختلاف از جمله مسئله كركوك از راه قانوني در زماني ديگر حل و فصل شود.
سازمان ملل متحد درباره مساله كركوك طرحي 4 گزينهاي را پيشنهاد كرده كه شامل برگزاري انتخابات پس از سرشماري، حل و فصل نهايي وضعيت كركوك يا پرداختن يك كميته پارلماني به بررسي دقيق وضعيت شهر كركوك و گزينه چهام نيز توافق همه گروههاي مسئول درباره مكانيزم تقسيم قدرت در اين شهر است.
ماده 140 قانون اساسي عراق "بر عاديسازي اوضاع، سرشماري و همهپرسي در كركوك و ديگر مناطق مورد مناقشه كردستان با هدف آگاهي از خواستههاي ساكنان آن تا پيش از 31 دسامبر سال 2007 تاكيد دارد".
پارلمان عراق كه 275 نماينده دارد، روز 23 ژوئيه قانون انتخابات شوراهاي استاني را به طور مخفيانه به تصويب رساند اما جلال طالباني رئيس جمهوري عراق و يكي از معاونين وي اين قانون را براي بررسي بيشتر و ايجاد تغييرات در برخي از بندهاي آن به پارلمان ارجاع داد.
قانون برگزاري انتخابات استاني در عراق با مخالفت گسترده نمايندگان كرد روبرو شد و جلسه رايگيري درباره برگزاري اين انتخابات با حضور 140نماينده پارلمان عراق برگزار شد.
مهمترين مسئله مورد اختلاف در اين قانون، تقسيم قدرت بين عربها و كردها در استان شمالي نفت خيز كركوك است.
كردهاي عراق كركوك را جزئي جدا نشدني از كردستان و پايتخت آن مي دانند و اعتقاد دارند كه كركوك شهري كردنشين است كه در گذشته صدام براي تضعيف كردها با منتقل ساختن تعداد زيادي از قبايل عرب جنوب عراق به كركوك و با اخراج كردها تركيب جمعيتي اين شهر را به نفع عربها تغيير داده است تا مانع از افزايش قدرت احزاب كرد در عراق بشود زيرا كركوك يكي از مناطق نفت خيز عراق و موقعيتي استراتژيك در منطقه دارد.
پس از اشغال عراق توسط آمريكا، احزاب كرد با انتقال تعداد زيادي از كردهايي كه درگذشته ساكن كركوك بودند، تلاش كردند تركيب جمعيتي كركوك را به نفع خود رقم بزنند تا بتوانند در انتخاباتي كه براي تعيين سرنوشت اين شهر برگزار شود به پيروزي برسند.
هم اكنون تركيب جمعيتي كركوك را كردها،تركمنها و عربها تشكيل ميدهند.
انتهاي پيام/+
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]