واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /جهاد دانشگاهي مولود انقلاب/ رييس جهاد دانشگاهي قم خبر داد: افتتاح نخستين مركز فوق تخصصي ناباروري در قم
خبرگزاري دانشجويان ايران - قم
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رييس جهاد دانشگاهي واحد استان قم از راه اندازي اولين مركز فوق تخصصي پژوهشي - درماني ناباروري در استان قم، خبر داد و گفت: اين مركز با هدف خدمت رساني به بيماران داخلي و نيز كشورهاي حاشيه خليج فارس، آسياي ميانه، عراق، اردن و افغانستان ايجاد شده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، محمد ابراهيم فقيه زاده در آستانه سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي در جمع خبرنگاران، گفت: جهاد دانشگاهي واحد استان قم، به لحاظ وجود مراكز تحقيقاتي و علمي متعدد در حوزه علوم انساني از سال 83 با تغيير مديريت و سياستهاي اجرايي واحد و بر اساس نيازسنجيهاي به عمل آمده، عمده فعاليتهاي خود را در سه حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگي متمركز نمود.
وي با اشاره به ديدگاه امام راحل(ره) در زمينه وحدت حوزه و دانشگاه، مهمترين وظيفه جهاد دانشگاهي قم را ايجاد زمينه مناسب و تعامل هرچه بيشتر روحانيون و دانشگاهيان برشمرد و افزود: براساس نيازسنجيهاي صورت گرفته دراستان، حوزههاي مختلف اجتماعي، فرهنگي و علمي، مهمترين دغدغه جهاددانشگاهي است.
وي با اشاره به نياز علمي جوانان استان بويژه در زمينه آموزش زبان انگليسي گفت: اولين مركز آموزش تخصصي جهاد دانشگاهي در آذرماه 83، همزمان با ميلاد حضرت معصومه(س)، فعاليتهاي خود را با برگزاري كلاسهاي آموزشي زبان عمومي و تخصصي تافل و كامپيوتر آغاز كرد.
فقيه زاده افزود: با توجه به اشتياق روزافزون مراجعه كنندگان كه عمدتا جوانان علاقمند به يادگيري علوم جديد را تشكيل ميدهند، دومين مركز تخصصي اين واحد در سال 85 فعاليت خود را آغاز و علاوه بر دورههاي تافل، دوره IELTS را در دستور كار خود قرار داد.
وي افزود: آموزش جهاد دانشگاهي واحد قم، امروز علاوه بر برگزاري كلاسهاي كامپيوتر و زبان دورههاي تخصصي مختلفي را همچون تربيت مربي مهد كودك، كمك بهيار و كارآفريني دورههاي ضمن خدمت كاركنان دستگاههاي اجرايي استان و كلاسهاي هنري را برگزار ميكند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، به تشريح اقدامات و طرحهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد قم پرداخت و گفت: اين نهاد در زمينه مسائل پژوهشي، ساز وكارهاي مختلفي را بررسي و با بكارگيري نيروهاي متخصص، پروژههاي كاربردي مختلفي را به پايان رسانده است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد قم، به طرح مطالعاتي سازمان عمران گردشگري منطقه قلعه چم و امامزاده عبدالله به عنوان نمونه اشاره كرد و گفت: مطالعات مقدماتي طرح ايجاد سازمان عمران منطقه قلعه چم آماده و به كارفرما تحويل داده شده است و اين واحد آمادگي دارد در صورت تمايل دهياري و بخشداري اين منطقه، مراحل عملياتي كردن اين طرح را به اجرا درآورد.
فقيه زاده اظهار اميدواري كرد: با تصويب و اجراي اين طرح، قم به عنوان شهر نمونه در سطح كشور بتواند مطرح و ماموريتهاي خود را انجام داده و مبلغ خوبي براي حقوق شهروندي باشد.
وي تصريح كرد: بدون شك حضور افراد صاحب نام در اين طرح مي تواند بسياري از معضلات اجتماعي را به طور قابل توجهي كاهش دهد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا خدمات و پروژههاي تحقيقاتي به دانشگاهيان و دانشجويان اختصاص دارد، افزود: خدمات علمي و آموزشي جهاد دانشگاهي اختصاص به قشر دانشجو ندارد و در مراكز آموزش تخصصي در سطح استان و در آينده نزديك در بخشها و شهرهاي تابعه، علاقمندان در هر سطحي از تحصيلات مي توانند از خدمات جهاد دانشگاهي بهرهمند شوند.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه چرا در شهر يا صدا و سيما تبليغي در رابطه با جهاد دانشگاهي صورت نمي گيرد، گفت: جهاد دانشگاهي يك موسسه غيرانتفاعي يا يك بنگاه تجاري نيست. آنچه را كه دانش پژوهان اين نهاد در عرصههاي مختلف به آن مي پردازند رفع نيازها در حد ضرورت است، بطور مثال در بخش صنعت قرار نيست محققان اين نهاد كليه قطعات مورد نياز را بسازند بلكه محققان با بررسي همه جانبه قطعات و تركيب آلياژهاي بكار رفته و نمونه سازي، امكان تهيه قطعات را با ارزش افزوده بررسي ميكنند. بديهي است در اين مقياس نام جهاد دانشگاهي نياز به تبليغ ندارد.
فقيه زاده ادامه داد: خانوادهها به خوبي مي دانند كه جوانان فرهيختهاي در اين نهاد مشغول خدمت هستند و به راحتي به فرزندان خود اجازه ثبت نام در مراكز آموزشي را مي دهند، اما امكانات جهاد دانشگاهي استان، پاسخگوي تمام علاقمندان نيست، لذا سياست ما همان كاركردن بدون تبليغ است هرچند فراگيران خود بهترين مبلغ فعاليتهاي جهاددانشگاهي هستند.
وي همچنين با اشاره به ظرفيت استان قم و نيز توانمندي جهاددانشگاهي واحد استان قم، در زمينه مسائل آموزشي گفت: متاسفانه زمينه جذب متخصصان و اساتيد نامي در استان فراهم نشده است و نيروهاي متخصص خارج استان كه تمايل به حضور در قم دارند بدليل پايين بودن سطح حق التدريس و دستمزد و فراهم نبودن شرايط پيشرفت علمي در استان رغبتي به حضور در قم ندارند.
وي افزود: جهاد دانشگاهي تمام تلاش خود را جهت جذب نيروهاي متخصص خارج از استان و نيز بكارگيري محققان داخل استان به كار ميگيرد تا قم را به آن جايگاه واقعي و ايده آل از نظر علمي برساند.
فقيه زاده همچنين از راه اندازي اولين مركز تخصصي پژوهشي درمان ناباروري در قم خبر داد و افزود: جهاد دانشگاهي امكانات خوبي براي انجام پژوهشها در زمينه پزشكي و بويژه اخذ مجوز ايجاد مركز ناباروري كسب كرده و سعي مي كند تا خدمات خود را به خارج از كشور گسترش دهد.
وي تصريح كرد: اين مركز فعاليت آزمايشي خود را از 15 مرداد ماه آغاز و روز چهارشنبه 23 مرداد ماه به طور رسمي با حضور دكتر طيبي، رييس جهاد دانشگاهي كشور، افتتاح خواهد شد.
وي همچنين از انجام مذاكرات با دانشگاه آكسفورد انگلستان در خصوص برگزاري دوره آموزشي طب مكمل به طور مشترك خبر داد و گفت: قرارداد آن در حال بررسي است و اميد مي رود هفته آينده وارد مراحل اجرايي شود.
وي تصريح كرد: بر اساس اين قرارداد، مجوز برگزاري دوره طب مكمل در مقاطع كارشناسي تا دكتري به جهاد دانشگاهي قم داده خواهد شد و دانشگاه آكسفورد، مدرك پايان دوره را صادر خواهد نمود.
رييس جهاد دانشگاهي واحد قم، ايجاد معاونتهاي مستقل در جهاد دانشگاهي قم، ايجاد شعبه مستقل از دانشگاه علم و فرهنگ در استان قم، ارتقاء مركز خدمات IT به پژوهشكده فناوري اطلاعات و تشكيل گروههاي فعال در زمينه IT را از برنامههاي اين نهاد در آينده ذكر كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]