واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديواندري: موفقيت بانكها در صنعت نفت نيازمند داشتن نگاه بلندمدت است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مديرعامل بانك ملت گفت: صنعت نفت صنعت جذابي از لحاظ سرمايه گذاري است كه مي تواند در بلندمدت سود خوبي براي بانك هاي ايراني به همراه داشته باشد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ايرنا، علي ديواندري در دومين روز همايش قراردادهاي حقوقي صنعت نفت، تاكيد كرد: گرچه در سال هاي گذشته نظام بانكي براي مشاركت در طرح هاي بزرگ صنعت نفت كشور داوطلب نبوده است و ابزارهاي تامين مالي اين صنعت در داخل كشور سابقه ندارد، اما ايران به دليل داشتن 137 ميليارد بشكه ذخاير ثبت شده نفت و توليد روزانه 2/4 ميليون بشكه نفت، كشوري شناخته شده در جهان است.
وي ادامه داد: ذخاير گازي ايران نيز منحصربه فرد است و بانك ها مي توانند در تامين مالي طرح هاي موجود در اين زمينه نقش فعالي داشته باشند.
مديرعامل بانك ملت اضافه كرد: يكي از ويژگي هاي بازيگران مالي عرصه انرژي اين است كه مي توانند براي بيش از 20 سال برنامه ريزي داشته باشند بنابراين نگاه كوتاه مدت در اين عرصه باعث مي شود كه موسسات مالي و بانكي فكر كنند اين بازار از ريسك بالا و امكان بازگشت سرمايه پاييني برخوردارند.
وي تصريح كرد: بازيگران اصلي بازار نفت و انرژي تاكنون از سرمايه گذاري در پروژه هاي نفتي ايران سودهاي كلاني برده اند كه اين سودها به شرط داشتن نگاه و ديد بلندمدت، مي تواند نصيب بانك هاي داخلي شود.
ديواندري صنعت نفت كشور را نيازمند سرمايه گذاري هاي بلندمدت و دانش فني و تكنولوژيكي بالا دانست و گفت: ايران يكي از ذخاير بزرگ انرژي جهان را دارد بنابراين بايد بزرگترين شركت هاي خصوصي پيمانكاري با توانمندي تكنولوژيك بالا هم در اين مرز و بوم پرورش يابند.
وي با بيان اينكه ابزارهاي پيشرفته تامين مالي نظير فاينانس اسلامي كمتر در پروژه هاي نفتي ايران مورد استفاده قرار گرفته است، يادآور شد: تقاضاي منابع در پروژه هاي نفتي بالا است كه اين موضوع فرصت خوبي را براي مشاركت بانكها در اين پروژه ها فراهم كرده است.
وي با اشاره به ايجاد دپارتمان انرژي در بانك ملت و تربيت نيروهاي متخصص براي كار در اين عرصه، اظهار داشت: اين بانك در تلاش است تا با اقدام هاي خود در اين زمينه به يك همفكري، همزباني و همدلي با صنعت نفت و انرژي كشور برسد.
ديواندري خاطرنشان كرد: بانك ملت در سال هاي اخير گرايش ويژه اي به بخش انرژي كشور پيدا كرده است و تاكنون بيش از 12 ميليارد دلار در بخش انرژي كشور همكاري و ارايه خدمات داشته كه اين مشاركت شامل سرمايه گذاري، عامليت فاينانس ها و گشايش اعتبارات اسنادي بوده است.
وي بانك ملت را يكي از بانك هاي فعال كشور در عرصه انرژي عنوان كرد و گفت: اين بانك با داشتن 28 ميليارد دلار منابع تحت مديريت، 25 هزار نيروي انساني و 2 هزار شعبه داخلي و خارجي، 22 درصد از سهم بازار بانك هاي تجاري كشور را در اختيار دارد و حدود 30 درصد از تجارت خارجي كشور را نيز به خود اختصاص داده است.
مديرعامل بانك ملت با اشاره به اين كه اين بانك به زودي به جمع بانك هاي خصوصي كشور مي پيوندد، اضافه كرد: با اقدام هايي كه انجام شده است، در آينده نزديك سهام بانك ملت در اختيار بخش خصوصي قرار مي گيرد و بدين ترتيب اين بانك به بزرگترين بانك خصوصي كشور تبديل مي شود.
وي تصريح كرد: با پيوستن بانك ملت به جرگه بانك هاي خصوصي، حضور اين بانك در بخش انرژي كشور بسيار پررنگ تر و تجهيز منابع در آن نيز به راحتي امكان پذير خواهد شد.
به گفته وي، موفقيت در تامين مالي صنعت نفت مستلزم اين است كه بانكها نگرش خود را تغيير دهند و همزمان با در نظرگرفتن منافع خود، با ريسك هاي صنعت نفت نيز به طور منطقي برخورد كنند.
ديواندري، همكاري و هماهنگي بانكها با صنعت نفت را ضروري دانست و افزود: بانكها شريك تجاري اين صنعت هستند و اگرچه ما بايد در صنايع بالادستي نفت همچنان دولتي باقي بمانيم اما ضرورتي ندارد كه در ابزارهاي تامين مالي دولتي فكر كنيم بلكه در اين زمينه ها لازم است اقتصادي و خصوصي فكر كنيم و اين امر به ما اين امكان را مي دهد كه به يك جهش راهبردي دست يابيم.
اقتصام ** 9134 ** 1558
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]