واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: جايگاههاي عرضه سوخت، نفس ميكشند؛كاهش 40 درصدي شلوغي پمپ بنزينها «كارت انرژي» جايگزين «كارت سوخت» ميشود
گروه اقتصادي - شلوغي جايگاههاي عرضه سوخت كه در روزهاي گذشته، اعتراضات گسترده مردم و مسوولان را به دنبال داشت، به نظر ميرسد تا حد زيادي كاهش يافته است. حال اما اين مهم به علت سپري شدن تعطيلات هفته گذشته وبازگشتن مسافران از سفرها است يا اينكه دليل ديگري باعث رخ دادن اين اتفاق شده است؟
مسوولان امر چه در وزارت نفت و چه در وزارت كشور و ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت عقيده دارند تمهيدات اتخاذ شده و درنظر گرفته شده اي كه ماحصل جلساتشان است، موجب وضعيتي شده است كه خود از آن به ياد ميكنند. آنها همچنين معتقدند كه ادامه روند اجراي اين تصميمات،منجر به كاهش ترافيك جايگاههاي عرضه سوخت و بازگشت آن به حالت عادي خواهد شد.
اعطاي وام با هدف كاهش ازدحام خودرو
در همين حال معاون وزير نفت با اعلام اين كه ما شلوغي و ازدحامي در پمپ بنزينها نميبينيم، از حل شدن مشكل قطعي برق جايگاههاي سوخت تهران طي يك هفته آينده خبر داد. محمد رضا نعمت زاده،مديرعامل شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي اظهار داشت:هم اكنون كليه جايگاههاي دولتي و شركتي به ژنراتور برق مجهز شده و واحدهاي خصوصي نيز در حال پيگيري به منظور تجهيز به امكانات لازم در زمان قطعي برق هستند. وي در پاسخ به اين سوال كه مشكل صفهاي طولاني پمپ بنزينها چه زماني حل خواهد شد،گفت: صف طولاني در پمپ بنزينها وجود ندارد. نعمت زاده در عين حال گفت:كليه جايگاههاي متعلق به دولت مجهز به ژنراتور برق شده است. وي با ذكر اين نكته كه به جايگاههاي خصوصي بخشنامه شده كه از ژنراتور برق استفاده كنند،گفت:براي هر جايگاه 10 ميليون تومان به صورت قرض الحسنه و با بازپرداخت 60 ماهه (5 ساله) پرداخت ميشود. وي قيمت ژنراتور برق را براي جايگاههاي سوخت حدود 10 ميليون تومان اعلام كرد. معاون وزير نفت در پاسخ به اين سوال برنا كه با توجه به عدم تقاضا براي بنزين سوپر تصميم ستاد مديريت حمل و نقل و مصرف سوخت به منظور توزيع اجباري اين فرآورده در جايگاهها چيست،گفت: از اين برنامه ريزي بي اطلاع هستم اين موضوع را از تصميم گيرندگان جويا شويد.
چرايي استفاده از پمپ بنزينهاي سيار
رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت هم با اعلام اين كه هم اكنون شلوغي صفهاي پمپ بنزين 40 درصد نسبت به روزهاي گذشته كاهش يافته است،گفت: با تمهيدات اتخاذ شده در ستاد به زودي جايگاههاي پمپ بنزين به حالت عادي باز خواهد گشت. محمد رويانيان در گفت و گو با برنا در پاسخ به اينكه با توجه به عدم وجود تقاضا براي بنزين سوپر توزيع اجباري آن با چه هدفي صورت ميگيرد،توضيح داد:اگر در هر جايگاه سه متقاضي براي بنزين سوپر وجود داشته باشد،اين خود در كاهش صفهاي طولاني بنزين موثر خواهد بود. وي ادامه داد: روي باك بعضي از خودروها قيد شده است كه حتماً بايد بنزين سوپر بزنند،از اين رو استفاده از اين فرآورده ضروري بوده و اين خودروها ملزم به استفاده از آن هستند. رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت گفت:حتي اگر تقاضاي بنزين سوپر به 80 درصد كاهش يافته باشد، 20 درصد تقاضاي موجود آن در تهران است كه اين اقدام ما در توزيع بنزين سوپر باعث ميشود ترافيك موجود در صفهاي بنزين معمولي به بخش بنزين سوپر جابجا شود و با اين تغيير تقاضا صف جايگاههاي بنزين نيز سامان يابند. به گفته وي براساس برخي از پيش بينيها افت بالاي تقاضاي بنزين سوپر مجدداً به حالت عادي بازخواهد گشت. رويانيان با اعلام اينكه هم اكنون ميزان صفهاي بنزين 40 درصد نسبت به روزهاي گذشته كاهش يافته است،گفت:با تمهيدات اتخاذ شده در ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت به زودي جايگاههاي پمپ بنزين به حالت عادي باز خواهد گشت. وي در ادامه با اعلام اينكه پمپ بنزينهاي سيار براي حل مشكل تهران كفايت نميكند،خاطر نشان كرد:اين اقدام براي برخي نقاط همچون شهركها كه از جايگاههاي سوخت فاصله دارند،اتخاذ شده است.
صفهاي طولاني فقط به خاطر قطعي برق نيست
همچنين رئيس سنديكاي جايگاه داران با اعلام اين كه هم اكنون تمام پمپ بنزينها به ژنراتور مجهز شده اند،گفت:ازدحام بيش از حد صرفا ناشي از مشكل برق نيست. بيژن حاج محمدرضا در گفت و گو با برنا با اعلام اينكه ازدحام پمپ بنزينها صرفاً ناشي از نبود ژنراتور برق نيست، اين مشكل را به دليل مواردي چون فرسوده شدن دستگاههاي كارت خوان، ايجاد موانع در سوختگيري، درگيري ناشي از تحمل ناپذيري مردم در صفهاي طويل و كمبود نفتكشهاي وزارت نفت براي حمل سوخت ذكر كرد.
وي كمبود مجاري عرضه را نيز از ديگر دلايل اين صفهاي طويل خواند و گفت:2500 مجاري عرضه پاسخگوي تقاضاي حدود 10 ميليون وسيله نقليه سراسر كشور نيست و اين آمار براي ازدحام پمپ بنزين طبيعي است. حاج محمد رضا در ادامه در خصوص اقدامات صورت گرفته براي تجهيز جايگاههاي سوخت به ژنراتور برق توضيح داد:از 50 روز گذشته با توجه به تراكم ايجاد شده در جايگاهها و احساس كمبود ژنراتور اين درخواست را به وزارت نفت اعلام كرده كه اين وزارتخانه موافقتش را به منظور ارايه وام خريد ژنراتور با قدرت 40 تا 50 كيلو وات اعلام كرد. به گفته وي حدود 55 تا 60 درصد از جايگاههاي سراسر كشور فاقد ژنراتور بوده و ژنراتورهاي موجود نيز از قدرت كافي برخوردار نيستند. حاج محمد رضا اعلام كرد:هم اكنون ژنراتور براي كليه جايگاهها تامين شده و در حال نصب است و طي 10 روز آينده رفت و آمد و شلوغي ناشي از خاموشي و برق در عمليات ما وجود نخواهد داشت. طبق اعلام حاج محمد رضا 50 درصد از جايگاههاي تهران نيز فاقد ژنراتور برق بوده است. رئيس سنديكاي جايگاه داران اعلام كرد:هم اكنون 10 تا 15 درصد از مجاري عرضه نيازمند تعميرات هستند كه مشكلات آنها ناشي از تكرر استفاده از كارت هوشمند است.
كل جايگاهاي ال پي جي جمع آوري نميشود
مشاور مدير عامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران نيز گفت: در حال حاضر يك طرح مطالعاتي تحت عنوان كارت هوشمند انرژي در شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران در حال مطالعه بوده كه با تكميل مطالعات امكان استفاده از تمامي حاملهاي انرژي از جمله سي ان جي، بنزين و گازوئيل فراهم خواهد شد. عبدالرضا اميني در خصوص حذف ال پي جي از سبد سوختهاي مصرفي خودروها، گفت: گازمايع از لحاظ ماهيت به بنزين شباهت زيادي دارد اما به دليل مسائل و مشكلات تامين، حمل و نقل و رساندن به جايگاهها، هزينه توليد و مشكلات ديگر تا بحث استفاده از آن تا حدودي كمرنگ شده اما هنوز تصميم قطعي براي حذف كامل اين سوخت از سبد انرژي و حمل و نقل كشور گرفته نشده است. وي در پاسخ به اين سوال كه چرا خودروهاي شخصي از اين سوخت استفاده ميكردند اجازه سوخت گيري در جايگاهها داده نميشود و تعداد زيادي از اين جايگاههاي گازمايع در حال جمع آوري و تبديل به جايگاه سي ان جي هستند گفت: اين سياستها گذراست و باتوجه به شرايط فعلي الويت با توسعه جايگاههاي سي ان جي است. وي با بيان اينكه قصد نداريم كل جايگاهاي ال پي جي را جمع آوري كنيم ولي در شرايط فعلي بايد ايجاد امكان كنترل و مديريت سوخت در كشور برخي محدوديتها را ايجاد كرد، تصريح كرد: با توجه به اينكههم اكنون خودوهاي دوگانه سوز از بنزين و گاز به عنوان سوخ استفاده ميكنند بايد در عرصه حمل ونقل سامان دهي و مديريت بيشتري اعمال شود.اميني تصريح كرد: بنا داريم به جاي كارت هوشمند بنزين فعلي از كارتهاي انرژي استفاده كنيم تا به شكلي قانون مند و ضابطه مند از تماميحاملهاي انرژي به شكل مساوي و بر اساس نوع خودرو استفاده كنيم.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]