واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جامعه - بيمارستانهاي تهران بايد تاييديه فني از شهرداري تهران دريافت كنند
جامعه - بيمارستانهاي تهران بايد تاييديه فني از شهرداري تهران دريافت كنند
معصومه ايماني:با تصويب طرح استاندارد و ايمنسازي بيمارستانها در شوراي شهر تهران، از اين پس اين مراكز بايد پيش از افتتاح، تاييديه فني ساختمان خود را بر اساس دستورالعمل مشخص از شهرداري تهران دريافت كنند. به گزارش خبرنگار كارگزاران، در يكصد و هفدهمين جلسه علني شوراي شهر تهران، شهرداري موظف شد تا در خصوص اماكني كه داراي مجوز لازم از وزارت بهداشت و درمان هستند، ضمن صدور پروانه ساخت و تاسيس بيمارستانها، مراكز درماني و تشخيصي يادشده در اماكن جديدالاحداث مطابق ضوابط آخرين ويرايش استاندارد 2800 در خصوص ساختمانهاي با اهميت زياد و نيز ضوابط آخرين ويرايش مقررات ملي ساختمان، همچنين رعايت طراحي معماري، اجزاي غيرسازهاي و تاسيسات فني ساختمان در تطابق با كاركردهاي فضاهاي مرتبط و حفظ و استمرار فعاليت آنها در شرايط بحران در قالب دستورالعمل مشخص، اقدام كند. صدور مجوز مرمت، مقاومسازي و بهسازي بيمارستانها و مراكز درماني و تشخيصي يادشده در اماكن موجود با هدف بهسازي مناسب اماكن فوقالذكر و تاييد مطالعه تامين هدف بهسازي مناسب جهت صدور مجوز تغيير كاربري از طريق مراجع قانوني در اين مصوبه مورد تاكيد قرار گرفته است. همچنين در اين مصوبه رعايت ضوابط زيستمحيطي در ارتباط با طراحي و اجراي سيستم فاضلاب و سيستم دفع پسماندهاي بيمارستاني مطابق استانداردهاي مصوب مورد اشاره قرار گرفته است. بر اساس اين گزارش، عضو كميسيون فرهنگي و اجتماعي شهر تهران در اين جلسه گفت: از 190 بيمارستان موجود در تهران بيش از 60 درصد آنها داراي قدمت 30 سال هستند. معصومه آباد، با ارائه اين سوال كه با چه ساز و كار فني و عمراني ميخواهيد بيمارستانها را بازسازي كنيد، گفت: بايد براي مقاومسازي بيمارستانها يك بيس مناسب داشته باشيم و مطالعاتي را با هدف مقاومسازي انجام دهيم. همچنين در اين جلسه معصومه ابتكار رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران تاكيد كرد: بسياري از بيمارستانها وضعيت نادرستي از نظر سيستم فاضلاب و تجهيزات وضع پسماندهاي بيمارستاني دارند و نداشتن تجهيزات مربوط به اين مسائل، به يك مشكل عمومي تبديل شده است. ابتكار با اشاره به شوخياي كه در اين مورد بين مردم باب شده، گفت: «عدهاي اعتقاد دارند كه بيمارستانها به دليل نداشتن سيستمهاي دفع بهداشتي پسماندها، خود بيماري را پراكنده كرده و براي خود مشتري جمع ميكنند.» وي تاكيد كرد: «بايد در طرح خود موضوع احداث و ايجاد سيستم تصفيه فاضلاب را مورد توجه قرار دهيم.»
زلزله سيستمهاي بيمارستاني را از كار مياندازد
همچنين مديرعامل شر كت شهر سالم گفت: اگر زلزلهاي 3 ريشتري در تهران روي دهد سيستم همه بيمارستانها از كار ميافتد و ديگر قادر به ارائه خدمات نيستند. غفاري تاكيد كرد: «شهرداري تهران بايد به ساخت بيمارستاني اقدام كند كه در هنگام بروز هر نوع بحراني قادر به ارائه خدمات باشند.» وي تاكيد كرد: «در بحث مقاومسازي بيمارستانها بايد موضوع پدافند غيرعامل مورد تاكيد قرار گيرد چرا كه بحرانها فقط شامل زلزله نيست.» وي با اشاره به اجراي آييننامه 2800 در برخي از ساختمانهاي بيمارستانها گفت: «بيمارستانهايي كه بعد از ضروري شدن اين آييننامه احداث شدهاند طبق گفته خود مواد اين آييننامه را رعايت كرده و نيازمند مقاومسازي نيستند.»
احداث بناي جديد به صرفهتر از مقاومسازي است
همچنين رئيس سازمان مديريت بحران شهر تهران گفت: در ايران احداث بناي جديد بهصرفهتر از مقاومسازي است در حالي كه در همه جاي دنيا 40 درصد هزينه ساخت، صرف مقاومسازي ميشود. دكتر مازيار حسيني با اشاره به اينكه توزيع بيمارستانها در تهران مناسب نيست، گفت: «برخي از بيمارستانها بايد مكانيابي جديدي را براي بازسازي ساختمانهاي خود انجام دهند.» وي همچنين در خصوص تعيين تكليف كاربري بيمارستانها و تغيير كاربري برخي از ساختمانها براي احداث بيمارستان، تصريح كرد: «برخي از سياستهاي وزارت بهداشت، جلوي احداث بيمارستانهاي جديد را گرفته و به همين دليل پزشكان به سمت ايجاد پاركينگهايي ميروند كه نيازي به اخذ مجوز از وزارت بهداشت ندارند.» حسيني تاكيد كرد: «در اين پاراكلينيكها گرانترين و بهترين دستگاههاي پزشكي نصب ميشود و دستگاههاي گران به ساختمانهاي فرسوده و كوچك منتقل ميشوند.»
اصلاح قانون تبليغات محيطي
يك فوريت طرحي در جلسه ديروز شوراي شهر تهران به تصويب رسيد كه در صورت تصويب نهايي قانون تبليغات محيطي در قراردادهاي جديد شهرداري اصلاح ميشود. در اين جلسه يك فوريت طرح رافع ابهامات حقوقي و اصلاحيه مصوبه ساماندهي تبليغات محيطي و اصطلاحات بعدي آن به تصويب رسيد. رسول خادم رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران به سابقه اين طرح اشاره كرد و گفت: «در سال 82 با حدود هشت ماه كار مشترك با وزارت ارشاد طرح ساماندهي تبليغات محيطي به تصويب رسيده بود كه هماكنون ظرفيتهاي قانوني مصوبه شورا پاسخگوي برخي از مشكلات و مسائل در زمينه نحوه تبليغات نيست.» وي با اشاره به اينكه هماكنون تمام پيكرههاي تبيلغاتي شهر در اختيار مالكيت شهرداري است، گفت: «در صورت اصلاح اين قانون در قراردادهاي جديدي كه به زودي شهرداري خواهان بستن آن است، اصلاحات لحاظ ميشود.» بعد از سخنان خادم، مهدي چمران رئيس شوراي شهر تهران با اشاره به زشت بودن پشت تابلوي تبيلغاتي، گفت: «در اين رابطه تذكري به آقاي ملاصالحي مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران داده شده كه در اين زمينه تدبيري انديشيده شود.» وي به تابلوهاي تبيلغاتي پلهاي عابر پياده اشاره كرد و گفت: «در برخي اوقات اين تابلوها از ارتفاع پل بيشتر است و پل در كانالي از تابلوها محبوس است.» وي گفت: «نماي بيروني تابلوي تبليغاتي زيبا است اما پشت آن كثيف و زشت است.» وي خواستار ساماندهي تابلوي تبيلغاتي از نظر فيزيكي و معماري شد و گفت: «در هيچ جاي دنيا پشت تابلوهاي تبيلغاتي زشت و آزاردهنده نيستند.» چمران پيشنهاد داد تا در اصلاح طرح مصوب اين نكات هم رعايت شود. در نهايت يك فوريت اين طرح به تصويب رسيد و محتواي آن در جلسه آينده بررسي ميشود.
فعاليتهاي صنوف شهر تهران ساماندهي شود
شوراي شهر تهران در جلسه ديروز خود به طرح ساماندهي فعاليتهاي صنايع، صفوف و مشاغل شهر تهران راي مثبت داد.
براين اساس شهرداري تهران موظف شد، حداكثر ظرف مدت شش ماه لايحه ساماندهي صنايع، صفوف، خدمات و مشاغل شهر تهران را با بهرهگيري از خطوط راهنمايي مشخص شده تهيه و جهت تصويب به شوراي اسلامي شهر تهران ارائه كند.
خطوط راهنماي تهيه طرح شامل تعيين محدوده شهر تهران، حريم شهر تهران و مجموعه شهري تهران بوده و علاوه بر آن بر تدوين چشمانداز بلندمدت فعاليت مطلوب مشاغل، تدوين ماموريتهاي ممكن و مطلوب براي شهر تهران، تدوين اهداف و برنامههاي اجرايي براي نيل به چشمانداز اقتصادي شهر و تدوين شاخصهاي ارزيابي عملكرد حوزه اقتصادي شهر تاكيد شده است. همچنين در اين طرح فعاليتهاي شهر به سه دسته فعاليتهاي ضروري شهر (سبز)، فعاليتهاي قابل تحمل شهري (زرد) و فعاليتهاي غير قابل تحمل شهري (قرمز) تقسيم شده است.
شوراي شهر كرايه سرويس مدارس را تعيين ميكند
يك فوريت طرحي در جلسه شوراي شهر تهران به تصويب رسيد كه در صورت تصويب نهايي، شوراي شهر براي نخستين بار نرخ كرايه سرويس مدارس را تعيين ميكند.
رسول خادم، رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر در دفاع از يك فوريت اين طرح در يكصد و هفدهمين جلسه علني شوراي شهر گفت: «براي تعيين نرخ كرايه سرويس مدارس به پيشنهاد وزارت كشور، جلساتي برگزار شده است.»
وي به آمار و ارقامي در اين زمينه اشاره كرد و گفت: «در تهران هزار و 620 مدرسه در مقاطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان فعاليت ميكنند كه حدود 190 هزار دانشآموز از سرويس مدارس استفاده ميكنند.» وي درباره خودروهايي كه به عنوان سرويس فعاليت ميكنند، گفت: «822 تاكسي، 836 تاكسي خطي - مسافربري، 10 هزار و 634 خودرو شخصي، دو هزار و 855 مينيبوس و 150 اتوبوس درگير در مسئله سرويس مدارس هستند.» خادم گفت: «نياز به ساماندهي سرويسهاي مدارس بسيار جدي است، چرا كه تاكنون هيچ نظارتي نسبت به اين موضوع وجود نداشت.» وي در عين حال گفت: «ساماندهي سرويس مدارس جزء وظايف آموزش و پرورش نيست بنابراين شورا تصميم گرفت تعيين نرخ را در دستور كار قرار دهد.» وي خواستار تشكيل كارنامه كاري براي رانندگان سرويسهاي مدارس شد و گفت: «بايد نظارتها در اين زمينه زياد شود.» به گفته خادم، «پيش از اين گفته ميشد كه واسطهها در سازمان ميادين به طور جدي فعال هستند، اما گويا واسطهها در بدنه مجموعه سرويسهاي مدارس هم وارد شدهاند.» بعد از سخنان خادم، معصومه ابتكار رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران اين طرح را بسيار مهم عنوان كرد و گفت: «تعيين استانداردها و ايمني بايد در اين طرح مورد تاكيد بيشتر باشد.» در نهايت يك فوريت اين طرح به تصويب رسيد و محتواي آن در جلسه آينده بررسي ميشود.
نبايد در توسعه فضاهاي فرهنگي موازي كاري شود
بررسي طرح سند توسعه فضاهاي فرهنگي شهر تهران در حالي به كميسيون فرهنگي- اجتماعي شوراي شهر بازگردانده شده كه برخي اعضا تدوين اين سند را اقدامي موازي با ديگر مسووليتهاي سازمانهاي مرتبط در اين حوزه عنوان كردند. رسول خادم در ابتداي طرح اين سند و ارائه آن از سوي كميسيون فرهنگي شوراي شهر خواستار بازگرداندن طرح به كميسيون فرهنگي- اجتماعي شد و پيشنهاد داد تا طرحي هماهنگ در اين زمينه با در نظر گرفتن فرصتي شش ماهه ارائه شود. وي همچنين تاكيد كرد: «سند چشمانداز 20 ساله شهر تهران به شكل نرم افزاري به مسائل فرهنگي و ابعاد هويتي شهر پرداخته و اينكه دوباره بخواهيم چنين سندي را با ذيل عنوان سند چشمانداز فرهنگي تدوين كنيم نوعي موازي كاري به شمار ميآيد.» خادم اقدام در اين زمينه را از جمله وظايفي دانست كه پيش از اين برعهده نهاد مطالعات و تهيه طرحهاي توسعه شهري گذاشته شده است. وي پيشنهاد داد: «شهرداري در اين زمينه با نهاد مطالعات همكاري كند نه اينكه اقدامات مشابه در اين زمينه انجام دهد.» وي افزود: «نهاد مطالعات و تهيه طرحهاي توسعه شهري ميتواند با صدا و سيما، وزارت ارشاد و سازمان تبليغات در ارتباط باشد اما نميتوان براي شهرداري چنين امكان ارتباطي را قائل شويم.»
انتقال واحدهاي آلاينده تهران به خاورشهر
بخشي از واحدهاي آلاينده تهران طبق مصوبه شوراي شهر به خاورشهر منتقل ميشود. در جلسه روز گذشته شوراي شهر، شهرداري تهران مجاز شد به موجب بند بيست ماده 55 قانون شهرداري نسبت به صدور مجوز احداث مجتمع خاورشهر براي انتقال صنوف مزاحم و آلاينده شهر اقدام كند. همچنين طبق اين طرح سرمايهگذار ضمن ارائه تعهد محضري به سازمان پاركها و فضاي سبز شهر تهران و شهرداري منطقه 20 متعهد ميشود تا زمان اتمام احداث مجتمع خاورشهر نسبت به تكميل فضاي سبز تا سقف 25 درصد تكاليف شده در محدوده يا حريم منطقه 20 و حتي الامكان در مجاورت مجتمع اقدام نمايد. طبق اين طرح سرمايهگذار براساس قراردادهايي كه با شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر تهران منعقد ميكند ملزم به تبعيت از تمام سياستها از جمله واگذاري واحدهاي ساخته شده صرفا به مشمولين طبق برنامه انتقال و رعايت بيكم وكاست نقشههاي اجرايي و مصوب در تمام مراحل احداث است.
دريافت وديعه شارژ كارتهاي مترو غير قانوني است
سخنگوي شوراي اسلامي شهر تهران گفت: دريافت وديعه براي شارژ كارتهاي اعتباري مترو غير قانوني است.
دكتر خسرو دانشجو در تذكري به شهرداري افزود: «مدتي است شركت مترو مبلغي را به عنوان وديعه براي استفاده كنندگان كارتهاي اعتباري مترو دريافت ميكند كه در مصوبه شوراي شهر براي تعيين نرخ بليتهاي مترو هيچ اشارهاي به آن نشده است.»
وي اين پرسش را مطرح كرد كه شركت مترو با توجه به چه قانوني اين وجه را از شهروندان دريافت ميكند؟
وي با اشاره به دلايل تفاوت قيمت بليتهاي كوتاه مدت با بليتهاي اعتباري گفت: «شورا و شركت مترو براي ترغيب شهروندان به استفاده از بليتهاي اعتباري قيمتهاي ارزان تري را نسبت به بليتهاي تك سفره تصويب كردند اما اين سياست در دريافت وديعه مغاير سياست تشويقي است.» وي از شركت مترو خواست تا هرچه سريعتر نسبت به اصلاح اين موضوع اقدام كند و وجههاي دريافتي مسترد شود. وي يكبار ديگر تاكيد كرد: «دريافت اين وجه با روح كلي قانون مغاير است.»
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]